Проблем с ел.инсталацията

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с ел.инсталацията

Мнение от VARBAN » 18 Фев 2008, 16:43

Здравейте колеги не обичам да пиша теми от подобно естество ,но появи ми се оттечка на ток някъде и не мога да я открия.Не е много 0.09мА но не се кара по цяла седмица и и се натрупва в повечко.Молбата ми е дали можете да ми дадете съвет каде да я търся.Благодаря предварително!
Човек се учи докато е прост (Цицерон)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Фев 2008, 17:06

Като за начало откачи захранването на алармата и някава допълнителна музика (ако ги имаш) и виж какво е положението

Потребител
Аватар

Мнение от sasmata » 18 Фев 2008, 19:15

Аз имам същия проблем !
Аларма нямам а какво разбирате от допълнителна музика???
Моят проблем е че дърпа малко повечко от колегата и зареден за една вечер го скапва!А колега пробваи на тъмно като махаш бушоните един по един ако всичко си изклучил и на някои бушон преискри провери на какво е този бушон!успех дано съм бил полезен!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Фев 2008, 19:32

Допълнителен усилвател или ако е сменян касетофон/CD, т.е това което е слагано допълнително на колата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VARBAN » 18 Фев 2008, 22:24

Единствената допълнителна музика ми е самото СД
разликата е че е свързана на прав ток т.е.работи си без да е на полуконтакт.Това оказва ли някакво влияние?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VARBAN » 18 Фев 2008, 22:34

разликата е че е свързана на прав ток т.е.работи си без да е на полуконтакт.Това оказва ли някакво влияние?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VARBAN » 18 Фев 2008, 22:49

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 19 Фев 2008, 22:53

VARBAN написа:Единствената допълнителна музика ми е самото СД

аз на предишната е30-ка си бях сложил една mp3-ка ,която си работеше без да е необходимо ключът да е в положение 1. И при мен така като не се кара колата по няколко дена ми дърпаше акумулатора. Когато замерихме се оказа, че тази MP 3-ка дърпа по 50ma ток и то заради часовника, който оставал да работи в CD-то дори и при свален панел..С една дума ако ти е някакъв ментак - така са направени тези CD-та и дърпат ток .Трябва малко да се преработи самото захранване на CD-то. Моето предположение ,че всичко ти е от CD-то. Вземи ако можеш от някой колега друго CD и го вържи към ключа за запалването и тогава провери с мултицет при изключени консуматори дали ти дърпа пак ток .

Потребител
Аватар

Мнение от Ivo 1 » 21 Фев 2008, 17:24

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!

Аз имам същия проблем с тока но при мен установих че е от ключа за парното. При изваден ключ ако оставя парното на каквато и да е степен за 4-5 дни ми изяжда акумулатора ако не карам колата през това време.

Назад към E34