Въпрос към знаещите и можещите дизелчиии....

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Въпрос към знаещите и можещите дизелчиии....

Мнение от exigo » 28 Яну 2008, 15:47

Колеги забелязах едно страно нещо при ТДС-чето ми. Значи когато карам колата на 4-та или 5-та примерно и като пусна газта се осеща едно леко тресене което не спира докато не подам отново газ или не превключа на по-ниска скорост. Някой знае ли от какво може да бъде това :help:
Дали не съм спекъл дюзите по това студено време в което не мого да я понатисна и да ги поразпуша :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Предварително Благодаря! ;)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 28 Яну 2008, 16:04

Колега я опиши по-подробно кво е тва тресене къде го усещаш по купето.Ако е от двигателя е твърде вероятно да са ти заминали тампоните на двигателя :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 28 Яну 2008, 18:31

dinozab написа:Колега я опиши по-подробно кво е тва тресене къде го усещаш по купето.Ако е от двигателя е твърде вероятно да са ти заминали тампоните на двигателя :roll:

Много ти Благодаря dinozab , че се отзова. Знам, че ти си един от титулярите на дизеловите Баварки :uups:
Значи: Автомобила не мени оборотите, просто когато я карам на 5-та и пусна газта се осеща едно леко тресене, дам ли и газ веднага изчезва, забелязвам че и като е студена сутрин също се осеща леко, когато е на място, но двигателя не мени обороти :roll:
Как да проверя дали не е от тампоните на двигателя :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Яну 2008, 18:37

Ами виж ги тея тампони де. Дино да не е врачка, че да ти каже? Утиваш на майстор и той ще ти каже. Ако има начин и сам да разбереш Дино ще каже :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 28 Яну 2008, 18:48

Тампончете ...... като тръгваш от място претриса ли ти?
... аз съм в краен стадий на износен тампон и като потеглям ми тресе цялата кола и то само от преден ляв тампон ...... но това ще е до утре
имам време преди обяд,намерих си канал ....... ;)

При мен като запаля сутрин като е студена и тя си вдига оборотите и постепенно ги сваля и така малко по малко започва да претриса, докато не дойде кулминацията на ниски обороти ... колата ми става масажьор :lol:

Ако имаш същите признаци знаеш от какво е :D
Все пак отиди на подемник при някой, който е в час с Е34-ките, а не при някой Орел, или Ренде майстор ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 28 Яну 2008, 20:11

Wenzy написа:При мен като запаля сутрин като е студена и тя си вдига оборотите и постепенно ги сваля и така малко по малко започва да претриса.......

Само че при мен няма кулминация :mhihi: , като позагрее колата и спира да тресе :roll:
Ще взема тея дни да отскоча до моето майсторче, ЦАР НА БИМИТЕ, па да видим кво ще каже и той :roll:
ПС Като имам в предвид тресе не казвам че подскача :mhihi: усеща се много леко....поне за сега :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 28 Яну 2008, 20:30

Да де да и при мен се усещаше леко преди да навъртя 500км по ледовете и дупките ......... и при мен не подскача, но масажира
Няма какво друго да е.
Като ги погледнеш отдолу те си личат - кой омаслен,кой скъсан, кой сплескан ......... ей такива историики :D

Намали си аватара щото Гошката ще се кара ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 28 Яну 2008, 21:52

Wenzy написа:Да де да и при мен се усещаше леко преди да навъртя 500км по ледовете и дупките ......... и при мен не подскача, но масажира
Няма какво друго да е.
Като ги погледнеш отдолу те си личат - кой омаслен,кой скъсан, кой сплескан ......... ей такива историики :D

Намали си аватара щото Гошката ще се кара ;)

Благодаря,
ейсега ще го намаля, даже ще го сменя :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 28 Яну 2008, 22:32

Моята правеше нещо подобно, само като я настъпя от място или здраво извън градско (над 120) се усещаше все едно че се навива лоста на дясно(скоростния). Смених тампон на ДВГ-то и сега спи градо. 8)

Аватар

Мнение от dinozab » 29 Яну 2008, 9:32

Най-лесно се проверява като дръпнеш здраво ръчната вкарваш първа и с леко газ отпускаш плавно съединителя и се надигаш да гледаш двигателя в коша.Земе ли да се надига доста от лявата страна значи е заминал тампона препоръчително и двата да се сменят 90% е заминал и другия :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 29 Яну 2008, 12:45

То добре и двата ама 200лв. аз и левият шарнир (целия кокал) трябва да сменям и става цифра - още от пролетта :roll:

Смених го и жми градо :D
Лекичко трепва отвреме навреме, но то е заради различното износване на предните тампони .... ще го превъзмогна някак си :lol:

Върти ми се една мисъл да отида да ми напълнят шарнира с пластмаса - ще изкара поне 10К :!: Вие какво мислите по въпроса :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 29 Яну 2008, 13:41

Wenzy написа:Върти ми се една мисъл да отида да ми напълнят шарнира с пластмаса - ще изкара поне 10К :!: Вие какво мислите по въпроса :?:

Незнам :roll: , Аз нещо не съм преивърженик на тея побългаряванки. :lol:

Днес пак покарах моята, пробвах тампоните по препораките на dinozab , но двигателя съвсем малко мърда, което мисля,че е нормално. Абе искам да питам: Имало някакъв висящ лагер отзад, може ли от него до е трептенето? :help:

Аватар

Мнение от dinozab » 29 Яну 2008, 13:59

genchovw написа: Абе искам да питам: Имало някакъв висящ лагер отзад, може ли от него до е трептенето? :help:

Има има може и от него да е и гуменото каре зад скоростите провери ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 29 Яну 2008, 15:43

dinozab написа:
genchovw написа: Абе искам да питам: Имало някакъв висящ лагер отзад, може ли от него до е трептенето? :help:

Благодаря dinozab ще гледам тея дни да отскоча до моето майсторче. А с теб трябва скоро да се видим и да се запознаем ще ми е много приятно да изпием по една, две, три.......... бирички :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 29 Яну 2008, 15:49

genchovw написа:
dinozab написа:

Благодаря dinozab ще гледам тея дни да отскоча до моето майсторче. А с теб трябва скоро да се видим и да се запознаем ще ми е много приятно да изпием по една, две, три.......... бирички :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Винаги готов :have one: :have one: :have one: :drinking: :drinking: :drinking:

Следваща

Назад към E34