Въпрос към знаещите и можещите дизелчиии....
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос към знаещите и можещите дизелчиии....
Колеги забелязах едно страно нещо при ТДС-чето ми. Значи когато карам колата на 4-та или 5-та примерно и като пусна газта се осеща едно леко тресене което не спира докато не подам отново газ или не превключа на по-ниска скорост. Някой знае ли от какво може да бъде това
Дали не съм спекъл дюзите по това студено време в което не мого да я понатисна и да ги поразпуша
Предварително Благодаря!

Дали не съм спекъл дюзите по това студено време в което не мого да я понатисна и да ги поразпуша

Предварително Благодаря!

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Колега я опиши по-подробно кво е тва тресене къде го усещаш по купето.Ако е от двигателя е твърде вероятно да са ти заминали тампоните на двигателя 

dinozab написа:Колега я опиши по-подробно кво е тва тресене къде го усещаш по купето.Ако е от двигателя е твърде вероятно да са ти заминали тампоните на двигателя
Много ти Благодаря dinozab , че се отзова. Знам, че ти си един от титулярите на дизеловите Баварки

Значи: Автомобила не мени оборотите, просто когато я карам на 5-та и пусна газта се осеща едно леко тресене, дам ли и газ веднага изчезва, забелязвам че и като е студена сутрин също се осеща леко, когато е на място, но двигателя не мени обороти

Как да проверя дали не е от тампоните на двигателя

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ами виж ги тея тампони де. Дино да не е врачка, че да ти каже? Утиваш на майстор и той ще ти каже. Ако има начин и сам да разбереш Дино ще каже 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Тампончете ...... като тръгваш от място претриса ли ти?
... аз съм в краен стадий на износен тампон и като потеглям ми тресе цялата кола и то само от преден ляв тампон ...... но това ще е до утре
имам време преди обяд,намерих си канал .......
При мен като запаля сутрин като е студена и тя си вдига оборотите и постепенно ги сваля и така малко по малко започва да претриса, докато не дойде кулминацията на ниски обороти ... колата ми става масажьор
Ако имаш същите признаци знаеш от какво е
Все пак отиди на подемник при някой, който е в час с Е34-ките, а не при някой Орел, или Ренде майстор ....
... аз съм в краен стадий на износен тампон и като потеглям ми тресе цялата кола и то само от преден ляв тампон ...... но това ще е до утре
имам време преди обяд,намерих си канал .......

При мен като запаля сутрин като е студена и тя си вдига оборотите и постепенно ги сваля и така малко по малко започва да претриса, докато не дойде кулминацията на ниски обороти ... колата ми става масажьор

Ако имаш същите признаци знаеш от какво е

Все пак отиди на подемник при някой, който е в час с Е34-ките, а не при някой Орел, или Ренде майстор ....
Wenzy написа:При мен като запаля сутрин като е студена и тя си вдига оборотите и постепенно ги сваля и така малко по малко започва да претриса.......
Само че при мен няма кулминация

Ще взема тея дни да отскоча до моето майсторче, ЦАР НА БИМИТЕ, па да видим кво ще каже и той

ПС Като имам в предвид тресе не казвам че подскача

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Да де да и при мен се усещаше леко преди да навъртя 500км по ледовете и дупките ......... и при мен не подскача, но масажира
Няма какво друго да е.
Като ги погледнеш отдолу те си личат - кой омаслен,кой скъсан, кой сплескан ......... ей такива историики
Намали си аватара щото Гошката ще се кара
Няма какво друго да е.
Като ги погледнеш отдолу те си личат - кой омаслен,кой скъсан, кой сплескан ......... ей такива историики

Wenzy написа:Да де да и при мен се усещаше леко преди да навъртя 500км по ледовете и дупките ......... и при мен не подскача, но масажира
Няма какво друго да е.
Благодаря,
ейсега ще го намаля, даже ще го сменя

- dinozab
-
-
Най-лесно се проверява като дръпнеш здраво ръчната вкарваш първа и с леко газ отпускаш плавно съединителя и се надигаш да гледаш двигателя в коша.Земе ли да се надига доста от лявата страна значи е заминал тампона препоръчително и двата да се сменят 90% е заминал и другия 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
То добре и двата ама 200лв. аз и левият шарнир (целия кокал) трябва да сменям и става цифра - още от пролетта
Смених го и жми градо
Лекичко трепва отвреме навреме, но то е заради различното износване на предните тампони .... ще го превъзмогна някак си
Върти ми се една мисъл да отида да ми напълнят шарнира с пластмаса - ще изкара поне 10К
Вие какво мислите по въпроса 

Смених го и жми градо

Лекичко трепва отвреме навреме, но то е заради различното износване на предните тампони .... ще го превъзмогна някак си

Върти ми се една мисъл да отида да ми напълнят шарнира с пластмаса - ще изкара поне 10К

Wenzy написа:Върти ми се една мисъл да отида да ми напълнят шарнира с пластмаса - ще изкара поне 10КВие какво мислите по въпроса
Незнам

Днес пак покарах моята, пробвах тампоните по препораките на dinozab , но двигателя съвсем малко мърда, което мисля,че е нормално. Абе искам да питам: Имало някакъв висящ лагер отзад, може ли от него до е трептенето?

- dinozab
-
-
genchovw написа: Абе искам да питам: Имало някакъв висящ лагер отзад, може ли от него до е трептенето?
Има има може и от него да е и гуменото каре зад скоростите провери

dinozab написа:genchovw написа: Абе искам да питам: Имало някакъв висящ лагер отзад, може ли от него до е трептенето?
Благодаря dinozab ще гледам тея дни да отскоча до моето майсторче. А с теб трябва скоро да се видим и да се запознаем ще ми е много приятно да изпием по една, две, три.......... бирички

- dinozab
-
-
genchovw написа:dinozab написа:genchovw написа: Абе искам да питам: Имало някакъв висящ лагер отзад, може ли от него до е трептенето?
Благодаря dinozab ще гледам тея дни да отскоча до моето майсторче. А с теб трябва скоро да се видим и да се запознаем ще ми е много приятно да изпием по една, две, три.......... бирички![]()
![]()
Винаги готов

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2