Много съм доволен :-)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Много съм доволен :-)

Мнение от Penchev » 29 Дек 2007, 23:36

Току-що си влизам и сядам на компютъра да напиша за това ,как за пореден път се убедих,че тия нашите коли нямат спиране и ,че може да се разчита напълно ,ако им се обръща нужното внимание с подръжката по време на експлоатацията им ...

От сутринта с един приятел тръгнахме да си направим една разходка из Сърбия :D Голям тур направихме ,1010 км от сутринта до удеве , като изневиделица покрай Ниш видяхме една табела за техния единствен зимен курорт Копаоник и веднага без да му мислим тръгнахме натам.Планина,сняг по пътя, хората от околните села продават вериги ,защото явно Сърбите незнаят какво е това зимна гума и когато започнахме дългото изкачване нагоре с много стръмни и обратни завои ,всички те ми правеха жестове,че трябват вериги за сняг а аз и приятелчето отвътре смях :mhihi: Поне 100 км дефиле с изкачването и спускането към Кралйево се събраха,никак икономичен режим,разни коли се влачиха по пътя та ги поодрах едно хубаво,добре ,че с полицията си нямахме разправии никъде.После магистрално каране до Београд с 180 - 200 км/ч постоянно,там разходки пеша ,после с колата - града е много голям ,всичко беше супер.От Београд до Ниш в разстояние на 235 км пак държах същото темпо и на финала като направихме една сметка за разхода на гориво и стана така ,че излязохме с 98 литра за 1010 км, около 9,7 л/100 км :D Толкова съм доволен,че за пореден път след силов маратон зад граница се прибрах безаварийно и точно по график предварително на ум измислен ,че няма накъде 8) Не съжалявам за нито един лев даден по поддръжката на автомобила и на всички искам да кажа,че техническото състояние и гумите са най-важното нещо ... Може колата да е със скъсани седалки, да няма стерео или пък шпер ,но всичко гледа ли се ,няма толкова преданна техника :bowdown:

п.с. Темата не е свързана съвсем с тематиката на този подфорум,но реших с вас да споделя,че сме в един отбор :winky:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 29 Дек 2007, 23:42

това за външния вид е вярно важното е какво е под капака, трябва да се грижим за прекрасните ни :mhihi: :mhihi: :mhihi: , старички ама наши.
и едно въпрошче - как са пътищата по сръбско? :D :help:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 29 Дек 2007, 23:46

Ми нима си се съмнявал в здравината на Е34 М50.Здраво куче се оказа таа колица...много здрава :!: П.С.-мерси за корите--измръзна ми гъза днес ама махагона е сложен--благодарение на the_gate естествено :!: Ще черпя само при едно условие--да има старо сръбско :!: :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Дек 2007, 23:49

ебах ва в пияниците :mhihi: аре идвай към София ве юнак и ми довлачи един работещ радиатор за моята :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 29 Дек 2007, 23:50

:bowdown: е34

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 29 Дек 2007, 23:50

///peter написа:ебах ва в пияниците :mhihi: аре идвай към София ве юнак и ми довлачи един работещ радиатор за моята :D
не спами по темата ве..Пешек :mhihi: :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 29 Дек 2007, 23:55

Пътищата им са добри в общия случай.От Ниш до Прокуплйе,там където е родена Цеца Величкович/Ражнятович :twisted: пътя беше много добър - осови линии, светлоотразителни колчета (които сме забравили отдавна в БГ) , но от там до Копаоник имаше два участъка от по поне 15 км ,където пътя беше на кръпки и неприятен в общия случай.В зимния курорт ми направи впечатление,че нищо не правят за почти отвесната земна маса, покрай пътя от която падат камъни и то много по пътя, такова нещо в БГ няма в такава степен.Пътя беше опесъчен ,сняг имаше доста ... После до Београд ,през Кралйево и Крагуйевац(видяхме фабриката на Застава :shock: ) пътя беше супер, за магистралата просто не говорим ... През цялото време сме се движели и гледали табели, уредено е движението като в Европейска държава,защото влизахме в два сравнително големи града и с лекота си продължихме по пътя сякаш сме си тамошни "србиянци" :mhihi:

Ето тази снимка е от Копаоник,облаците ниско а ние над тях, страшно слънце, синьо небе и блестящ сняг :D Виждаха се Албанските планини,хванахме и едно радио :shock: Малееее няма толкова грозен език ...
Изображение

Георги Пенчев
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 29 Дек 2007, 23:59

Аааа да, щях да забравя, радио ефира преливаше от "благодат" ,много ни беше кеф :mhihi: :mhihi:
С Бисер ще полеем корите на стара Сръбска музика :twisted:

Е34 :bowdown: :bowdown:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 30 Дек 2007, 0:16

за албанския сам за, няма друга такава гадост кат него, наслушал съм му се 3-4 години, макар да бях в Гърция, ако видите албанец кажете само едно киф ше мотр, бютхир и гледай сеир :mhihi: :mhihi: :mhihi:

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 30 Дек 2007, 0:54

тва албанците са най опасните хора ве...не ги обичам....Пенчев--нямаш си на представа как с тоа махагон в мойта кола не мога да се прибера в къщи ве.....тва бивали да сме такива болници ве..таа болест БМВ--цял живот ще ни мъчи :confused: :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 30 Дек 2007, 1:01

щом веднаж си я хванал няма измъкванв :mhihi: :mhihi:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 30 Дек 2007, 1:08

Радвам се,че си доволен :D И аз обичам много дървесината :mhihi:

Една хубава Е30/Е34/Е32 не видях в Сърбия :confused:
Да не кажа,че като цяло БМВ-тата са изключително малко,преобладават Заставите,Опел кадет Е,Голф 2,Лада петица :(
Това нещо ,което е тук в България с толкова много БМВ-та и какви ли не скъпи коли,го няма на Балканите никъде, та да не кажа и в половин Европа ...

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 5seriq » 30 Дек 2007, 1:14

колега защо се семняваш в колите ! аз с моита ходихме тая година два пъти до италия( за коли ) и само съм отварял капака за проверка на масло дип че моите приятели само се бъзикат с бемвето но несме имали никъкви проблеми ,пък и аз несем си и помислял.1300 до венеция още 1500 в самата италия и връщането та близо 4000км.лощото беше че за 2 ходения трябваше да сменям маслото,но пък си взех от там мобил които беше по ефтин от нашия и по хубав за сега

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 30 Дек 2007, 1:25

^ Не аз не съм се съмнявал ,защото имам 3 ходения до Швейцария, две до Италия, до германия един път, тук на Балкана почти навсякъде и никога не ме е оставила никъде, но понеже си е почти на 14 години а такива пътувания с адската газ и всичко да е точно,просто за пореден път се изкефих :D

За тези коли май почти нищо няма значение :shock: Само си искат нужната подръжка навреме и газ до ламарините :D При всички патувания я карам много здраво , в Хърватска например поддържам 220 км/ч почти в цялата държава, прелитам я за 2 часа дето е речено а колата само "прескача" всяка следваща граница,като прочетена страница ... Великолепни автомобили 8)

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 5seriq » 30 Дек 2007, 2:05

ПРАВ СИ НИКОИ НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ СЪМНЯВА В ТАЗИ КОЛА, АКО ЕСТЕСТВЕНО Я ПОДЪРЖА!КАРАМ ВСЯКВИ КОЛИ НО КАТО СЕДНА В Е 34 УСЕЩАНЕТО Е ДРУГО .МИНАЛИЯ МЕСЕЗ МИ СЕ НАЛОЖИ ДА СПРЯ ОТ 180 НА 0 И ДОРИ НЕ СИ И ПОМИСЛИХ ЗА НАИ ЛОШОТО ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАШЕ ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ.
ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА КОЛИТЕ И ЩЕ ГИ КАРАТЕ ОЩЕ ДОСТА ВРЕМЕ!

Следваща

Назад към E34