до колегите,който карат на ГАЗ
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
до колегите,който карат на ГАЗ
Колеги, времето застудя и понеже нещо разхода ми скочи бих искал да се консултирам с ВаС , да изкажете мнение колко ви харчи средно на 100 км ГАЗ извънградско.Примерно на мен от морето до София за 520 км ми глътна цялата бутилка -60 литра-толкова бях сложил ,а на връщане по същият маршрут - заредих на ОМВ в София и когато се прибрах в Царево карах още два дена -същото количество от 60 литра го глътна за 600 км. Лятото като е карах ми падаше под 10-ка, а сега си мисля ,че е доста .Вие какво ще кажете ?
Друго също ми направи впечатление -как е възможно от различните газстанции,колонките да показват разлика в количеството зареждане при положение ,че бутилката е празна и за да не каже някой ,че може да се заблуждавам и да е имало още Газ ще дам примера:
Сипвам на Лукойл в Царево при абсолютно празна бутилка - колата гаснеше на ГАЗ -значи няма нищо в нея .Та сипвам аз и ми отчете за 72 лева-това са 62.61 литра при цена от 1.15лв за литър . Първо ми е странно как бутилка,която е 63 литра и при положение,че не може да се сложи повече от 85% в бутилката ще събере 62 литра и го зададох този въпрос на обслужващият персонал и те взеха да мънкат нещо,но понеже бързах и не ми се занимаваше с глупости .... После на връщане заредих в София на ОМВ-то и пак при същото положение е оставих бутилката на празно и тогава колонката отчете 59 литра по 1.15 лв което значи ,че съм платил 67.85 лв. И сега възниква въпроса, на коя колонка да вярвам -освен това със заредена ГАз от ОМВ минах повече км - какъв е извода си го правете сами -аз нищо повече няма да напиша за да не прозвучи като реклама за ОМВ !
Друго също ми направи впечатление -как е възможно от различните газстанции,колонките да показват разлика в количеството зареждане при положение ,че бутилката е празна и за да не каже някой ,че може да се заблуждавам и да е имало още Газ ще дам примера:
Сипвам на Лукойл в Царево при абсолютно празна бутилка - колата гаснеше на ГАЗ -значи няма нищо в нея .Та сипвам аз и ми отчете за 72 лева-това са 62.61 литра при цена от 1.15лв за литър . Първо ми е странно как бутилка,която е 63 литра и при положение,че не може да се сложи повече от 85% в бутилката ще събере 62 литра и го зададох този въпрос на обслужващият персонал и те взеха да мънкат нещо,но понеже бързах и не ми се занимаваше с глупости .... После на връщане заредих в София на ОМВ-то и пак при същото положение е оставих бутилката на празно и тогава колонката отчете 59 литра по 1.15 лв което значи ,че съм платил 67.85 лв. И сега възниква въпроса, на коя колонка да вярвам -освен това със заредена ГАз от ОМВ минах повече км - какъв е извода си го правете сами -аз нищо повече няма да напиша за да не прозвучи като реклама за ОМВ !
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
аз едно време имах е30 1.8 на газ
щях да ходя до казанлък заредих за 6 лв при празна бутилка 9 литра газ свърши за 60 км.
в казанлък заредих пак за 6 лв при същата цена
и минах 96 км и колата вървеше осезаемо мноооо по добре
щях да ходя до казанлък заредих за 6 лв при празна бутилка 9 литра газ свърши за 60 км.
в казанлък заредих пак за 6 лв при същата цена
и минах 96 км и колата вървеше осезаемо мноооо по добре
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Абе незнам ... Аз съм с 30л бутилка...Лятото събира около 28литра и половина...Сега зимата около 29л по скоро...Зависи от коя бензиностанция слагаш газ...Ама незнам най-големия куриоз на който съм попадал е че ми заредиха 32л и половина в бутилка 30л абсолютен МАКС...НИКОГА подчертавам НИКОГА не е събирала повече от 29.2л някъде...Дори се чудех как събира толкова мойта бутилка след като е 30л ама както и да е ....И аз не се карах с тях просто ми стана адски тъпо...Става въпрос за Лук оил срещу КАТ в Дървеница..Смешници...Шефа там е някъв мутрафон...
А между другото това са моите наблюдения към разхода...Лятото само веднъж съм го правил това... Заредих на изхода на Бургас догоре...Ходих : Бургас-Ямбол-Тополовград-Харманли-Хасково и заредих на Лук оил в Хасково 21.5 л...Километража сочеше изминати 250км...8.6л/100 газ Извън градско...А не съм я жалил карал съм си нормално само Бургас Ямбол е по магистрала...Останах малко втещен ама съм склонен да вярвам щото след това пътувах с тая газ до София и ми свърши на входа на София...Около 250км пробег предимно магистрала и 140-150км/ч...Иначе аз нормално си мисля че гори около 10 извън града...
А имам един въпрос...Тия изпарители нали имали някъде няква врътка да се развива да се чистело няква мръсотия която се събирала от газта...На Ловато и те ли имат такова нещо... И дайте една идея около младост къде да отида да я вдигна на някой канал да го развия това нещо...Вече съм минал с тая газова около 40 000км... Сичко ток и жица засега... Ама знам ли пък...
А между другото това са моите наблюдения към разхода...Лятото само веднъж съм го правил това... Заредих на изхода на Бургас догоре...Ходих : Бургас-Ямбол-Тополовград-Харманли-Хасково и заредих на Лук оил в Хасково 21.5 л...Километража сочеше изминати 250км...8.6л/100 газ Извън градско...А не съм я жалил карал съм си нормално само Бургас Ямбол е по магистрала...Останах малко втещен ама съм склонен да вярвам щото след това пътувах с тая газ до София и ми свърши на входа на София...Около 250км пробег предимно магистрала и 140-150км/ч...Иначе аз нормално си мисля че гори около 10 извън града...
А имам един въпрос...Тия изпарители нали имали някъде няква врътка да се развива да се чистело няква мръсотия която се събирала от газта...На Ловато и те ли имат такова нещо... И дайте една идея около младост къде да отида да я вдигна на някой канал да го развия това нещо...Вече съм минал с тая газова около 40 000км... Сичко ток и жица засега... Ама знам ли пък...
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
аз ще ти кажа де е пробката кат дойда-стига си мрънкялSaSo написа:Абе незнам ... Аз съм с 30л бутилка...Лятото събира около 28литра и половина...Сега зимата около 29л по скоро...Зависи от коя бензиностанция слагаш газ...Ама незнам най-големия куриоз на който съм попадал е че ми заредиха 32л и половина в бутилка 30л абсолютен МАКС...НИКОГА подчертавам НИКОГА не е събирала повече от 29.2л някъде...Дори се чудех как събира толкова мойта бутилка след като е 30л ама както и да е ....И аз не се карах с тях просто ми стана адски тъпо...Става въпрос за Лук оил срещу КАТ в Дървеница..Смешници...Шефа там е някъв мутрафон...

- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
ае сашо кьв канал бе бате тоа иэпарител да не ти е монтиран до картера тои ти е горе некьде погледни го наи отдоло на него има винт или болтче мрасотиата е блажна като старо масло нещо сменяите ифилтьрчето на гаэ клапана платното на иэпарителите остареват и те
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- SaSo
- старши ентусиаст
-
Мда близо до картера ми е ...
Майтап ти се струва ама е там.. И не само на мене .... Тя заради това и не гърми...
А какво е това филтърче и къде е там в пробката ли някъде... Или някъде другаде в системата...И от къде да си взема такова филтърче...Колко пари е ей такива неща

А какво е това филтърче и къде е там в пробката ли някъде... Или някъде другаде в системата...И от къде да си взема такова филтърче...Колко пари е ей такива неща

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Е на колко остаряват тия платна ... Моя изпарител е на малко повече от година някъде към година и половина максимум...Както се казва скоро излязъл от гаранция...Минал съм близо 40 000км...zaharin3 написа:ае сашо кьв канал бе бате тоа иэпарител да не ти е монтиран до картера тои ти е горе некьде погледни го наи отдоло на него има винт или болтче мрасотиата е блажна като старо масло нещо сменяите ифилтьрчето на гаэ клапана платното на иэпарителите остареват и те
- SaSo
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:аз ще ти кажа де е пробката кат дойда-стига си мрънкялSaSo написа:Абе незнам ... Аз съм с 30л бутилка...Лятото събира около 28литра и половина...Сега зимата около 29л по скоро...Зависи от коя бензиностанция слагаш газ...Ама незнам най-големия куриоз на който съм попадал е че ми заредиха 32л и половина в бутилка 30л абсолютен МАКС...НИКОГА подчертавам НИКОГА не е събирала повече от 29.2л някъде...Дори се чудех как събира толкова мойта бутилка след като е 30л ама както и да е ....И аз не се карах с тях просто ми стана адски тъпо...Става въпрос за Лук оил срещу КАТ в Дървеница..Смешници...Шефа там е някъв мутрафон...
А имам един въпрос...Тия изпарители нали имали някъде няква врътка да се развива да се чистело няква мръсотия която се събирала от газта...На Ловато и те ли имат такова нещо... И дайте една идея около младост къде да отида да я вдигна на някой канал да го развия това нещо...Вече съм минал с тая газова около 40 000км... Сичко ток и жица засега... Ама знам ли пък...![]()
Аве дали няма да тръгне повече ве като я зачистя и отпуша...

- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
ми тиа километри са достатьчно эа това платно питаи некои гаэаджия кат ми неверваш а филтьрчето е в гаэовия клапан 2 или3 лева екато се эапуши и си на пьт си треа бенэинче или отвараш клапана и чистиш ама треа тогава да спреш и гаэта от бутилката 

w
Значи според мен има разлика в съотношението Пропан/Бутан, ако едното е в повече (не си спомням кое!) газта тежи повече, и другото което е че зависи как са нагласени помпите.
Според мен ОМВ го правят според БДС, че сигурно ги късат от провеки, а тия маклите правят к'вот си искат!!!
А иначе към колегата, виж си в какво състояние е изпаритела, филтъра(за който пита saso), колко е притока на газ и съотношението с въздуха. Също има разлика и от марката на изпаритела.
Преди на Хлопела имах Ловато беше супер(11л.градско;6-7 извън градско), когато сложих на Ибиза-та сложих Волкано(турски), и ми изхарчи 40 л. от София до Ст.Загора
Според мен ОМВ го правят според БДС, че сигурно ги късат от провеки, а тия маклите правят к'вот си искат!!!
А иначе към колегата, виж си в какво състояние е изпаритела, филтъра(за който пита saso), колко е притока на газ и съотношението с въздуха. Също има разлика и от марката на изпаритела.
Преди на Хлопела имах Ловато беше супер(11л.градско;6-7 извън градско), когато сложих на Ибиза-та сложих Волкано(турски), и ми изхарчи 40 л. от София до Ст.Загора

- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- zaharin3
- кандидат ентусиаст