Относно неработещи крушки в таблото (решен проблема)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Относно неработещи крушки в таблото (решен проблема)

Мнение от Zubcho » 05 Дек 2007, 21:48

Колеги имам неработещи крушки на ключа за фаровете и на ключа за халогените + врътките на парното. Накой да знае къде мога да ида да ми ги сменят? За крушките знам, че се запояват за платката и са много малки , но ще ида до Дару и ще си купя. Ключовете се капсоловани и нямат отваряне.(Трябва да ги счупиш за да ги отвориш). За таблото е ясно че трябва да се разглоби, но аз стигам до изваждането на жилата, и там ме хваща шубето дали ще успея да ги закача тези жила пак, и се отказах. Та ако някой може да помогне (да се пребори със смяната), моля ви СЪ, че ми писна да напипвам в какво положение са врътките на парното (ще има възнаграждение в разумни размери . :bchug: )

Ето и как става смяната
Специални благодарности на SaSo за помощта
Сега да кажа за смяната на крушките при врътките за парното. Процедурата е следната.

Сваляте касетофона и след това шейната.
Бъркате в дупката на касетофона и отляво до копчетата за подгряване на задното стъкло и пускането на климатика има 1-но палче бутате го към волана и се избутва цялото чекмедже с врътките. Първо излиза от ляво и после от дясно. Не се плашете ако не става лесно. Аз приложих доста сила. После се откачат жилата. Откачането става като се стисне щипката и се изтегли към предния капак. Така се откача обшивката на жилото, а после откачате метлния край от самия плъзгач. След това разкачате куплунзите с кабелите. Не се дърпат направо ами си имат пиниз за сваляне. Разгледайте хубаво как се откачат да не ги счупите. След това се свалят 4 винтчета за да се махне предната маска на врътките. За да излезне маската се дърпат самите врътки за парното. Вече трябва да видите крушката която е само 1 и я има във всяка бензиностанция.

Аз лично препоръчвам откачането и разглабянето на вентилаторчето което дърпа въздух от купето за датчика за вътрешната температура. Сега ще кажа и защо. След като свалих таблото смених крушката и върнах таблото се появи много гаден дразнещ шум от това вентилаторче, което работи непрекъснато при подаден контакт и след като се угаси двигателя още поне 5 мин. Явно беше влязъл прах при оста. Наложи се повторно разглабяне за да разглобя вентилаторчето и да го намажа с масло по оста. Имайте предвид, че много трябва да внимавате като го разглабяте, защото вентилаторчето е в 1 кутиика. Абе пипкава работа и всичко е пластмаса и трябва да се внимава да не се счупи някое краче.

Сега някои съвети за зглабянето. Вземете си някоя мацка която да ви помогне да закачите обратно жилата, защото жилото на най-долния плъзгач е много късо и най трудно му се закача щипката. Аз ползвах моята приятелка, че моята ръка много трудно влизаше и не можех да закача хубаво щипката.

За мое най голямо съжаление нямах фотоапарат да ви снимам цялата процедура, но ако някой реши да се занимава със смяна на тази крушка и има фотоапарат да свирка аз ще дойда да помагам :)
Последна промяна Zubcho на 14 Дек 2007, 15:15, променена общо 3 пъти
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 05 Дек 2007, 22:34

това не е проблем ;) крушките струват 50 ст и се запояват на самата платка
отварянето на самия ключ също е лесно(първо се маха бронзовия щифт)после вече не ти трябва,след това от двата края има по 2 крачета повдигат се с плоски малки отверки и си готов
ако икаш утре мога да ти пусна снимки как се прави всичко ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Дек 2007, 23:14

Пуснете снимки за врътките на парното (големите), че там е мрак при мен :D :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 05 Дек 2007, 23:30

И аз имах тоя проблем но го реших с изключение на тоя диод на фаровете.. не е верно че са капсуловани...На 2 щифта се държи кутийката... Отваря се и вътре се вижда запоения диод...На парното и моята изгоря... Обаче бях тъп и упорит един ден и я смених...Това е само един диод на конзолка стои и е в светловоди...Отстрани има 2 капачета отдясно се дръпа конзолата за парното...Отзад има 3 жила които държат слайдерите... Отпускате слайдерите мисля в най-дясно положение да е по-малко напрежението и се изважда...Нататък по усед ще отворите кутийката не си спомням на какво се държеше...Но се махат копчетата на слайдерите и врътките на парното... Маха се диодчето и се слага ново...Елементарно е ...

За таблото също... Аз си купих една шепа лампички за общо 1лв те си вървят с едни черни пластмасови врътки такива ( не мога се сетя са за думата ама са комплект диод с това черното ) не е нужно да се разглобява таблото дори изобщо! само се развиват 2та винта отгоре, които го държат и се измъква навън ... Те се виждат долу...Вадят се тия които са изгорели и се слагат новите на тяхното място...Страшно елемнтарно е ... Аз дори си сложих на това за коланите предупредителното и ми е голям кеф... Доста ги нямаше на мойто табло и ги смених...

Надявам се че малко поне съм бил полезен...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 06 Дек 2007, 0:08

Полезен?Ти направо си злато :winky:
От един месец карам дизелака без крушка на температурата и ме е много шубе :roll:
За да сменя крушката на температурата трябва ли да разглобявам
таблото ?

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 06 Дек 2007, 0:42

SaSo написа:И аз имах тоя проблем но го реших с изключение на тоя диод на фаровете.. не е верно че са капсуловани...На 2 щифта се държи кутийката... Отваря се и вътре се вижда запоения диод...На парното и моята изгоря... Обаче бях тъп и упорит един ден и я смених...Това е само един диод на конзолка стои и е в светловоди...Отстрани има 2 капачета отдясно се дръпа конзолата за парното...Отзад има 3 жила които държат слайдерите... Отпускате слайдерите мисля в най-дясно положение да е по-малко напрежението и се изважда...Нататък по усед ще отворите кутийката не си спомням на какво се държеше...Но се махат копчетата на слайдерите и врътките на парното... Маха се диодчето и се слага ново...Елементарно е ...

За таблото също... Аз си купих една шепа лампички за общо 1лв те си вървят с едни черни пластмасови врътки такива ( не мога се сетя са за думата ама са комплект диод с това черното ) не е нужно да се разглобява таблото дори изобщо! само се развиват 2та винта отгоре, които го държат и се измъква навън ... Те се виждат долу...Вадят се тия които са изгорели и се слагат новите на тяхното място...Страшно елемнтарно е ... Аз дори си сложих на това за коланите предупредителното и ми е голям кеф... Доста ги нямаше на мойто табло и ги смених...

Надявам се че малко поне съм бил полезен...
Сашкин безтуй на нова година сме заедно може леко да направим на 1ви една среща с наш Венци и лошия Петьо да си опрраим проблемите :mhihi: :mhihi: и без алкохол нехранимайковци таквиз :mhihi: :mhihi: ще пием боза :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 06 Дек 2007, 0:52

Wenzy написа:Полезен?Ти направо си злато :winky:
От един месец карам дизелака без крушка на температурата и ме е много шубе :roll:
За да сменя крушката на температурата трябва ли да разглобявам
таблото ?

Няма нужда ве... Само развий двете винтчета над таблото да можеш да го измъкнеш и то не докрай! само го дръпни навън и го завърти към шоферската врата ...Да му видиш дупето...Крушката за температурата е по горе от другите... Те не са вътре в таблото отвън са... Вадят се адски елементарно... Да не ми излезе прякор светулката са!! :mhihi: :mhihi: Ше ви светнем вееее нема грижи... РАКИЯ ДА ИМА САМО! Може да напрайм с бат Петьо и бат Бисер една греена пред блока да викаме светлината...

Са ми е мерак между другото да разбера как да сменя и тая на копчето едното за ел. стъклата... :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 06 Дек 2007, 1:02

Мерси много :winky:
С греенката незнам дали ще дойде светлината ама накрая да не хвърлите един белот с някой пингвин :mhihi: .Голям студ вънка - гледам през прозореца един ескимос свири на един кавал и едно ято бели мечки танцуват около него (тва за мечките Из "на ЗАК дивотийте")

То добре за сбирка ама къде ще е сборния пункт - едните от Софето,пишман ТДС-а от Хасково,аз от Добрич,Славянко - Русе,Дани и Тошето от "дъ ге" изобщо от къде ли не сме .....
Къде да чукнем тая среща пък и кой ще кара с 4%о алкохол ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 06 Дек 2007, 1:31

Wenzy написа:Мерси много :winky:
С греенката незнам дали ще дойде светлината ама накрая да не хвърлите един белот с някой пингвин :mhihi: .Голям студ вънка - гледам през прозореца един ескимос свири на един кавал и едно ято бели мечки танцуват около него (тва за мечките Из "на ЗАК дивотийте")

То добре за сбирка ама къде ще е сборния пункт - едните от Софето,пишман ТДС-а от Хасково,аз от Добрич,Славянко - Русе,Дани и Тошето от "дъ ге" изобщо от къде ли не сме .....

Ми то в тъз северна България си е..ало майката.. Голям кУчан... Ний тука сме все топли чада на юг... Де Аскюю де Ямбол ( е града ) ... Ама Софията най-гадно... Тука ко ще в цяла България от жега камък и дръво да се пукат тука има един дежурен облак и мрем от студ... Бат Пешо са ше скочи с боен вик.. А Пенчев скача със секирата да кълца спама :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 06 Дек 2007, 8:45

ооо навитак съм да викаме светлината :mhihi: :mhihi:
Сасо, значи не е необходимо да свалям жилата така ли?

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 06 Дек 2007, 10:57

Wenzy написа:

Кво пак сте намислили бре кви сборни пунктове казвайте веднага че ще има :have one: :have one: :have one: :drinking: :drinking: :drinking:
:mhihi: :mhihi: :mhihi: аз поне за едно съм сигорен нема сам трезвен поне с 1.6 в кръвта :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 06 Дек 2007, 12:04

Слаба работа аз 4 промила мисля да докарам.Така ще се накажа :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 06 Дек 2007, 12:49

абе кажете бе!!!!!!!!!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 06 Дек 2007, 14:12

///peter написа:абе кажете бе!!!!!!!!!!!!

Пешка,чешем си езиците само.Кой ще е тоя умния дето на 01.01.2008 няма да е консумирал алкохол :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 06 Дек 2007, 14:14

Wenzy написа:
///peter написа:абе кажете бе!!!!!!!!!!!!

Пешка,чешем си езиците само.Кой ще е тоя умния дето на 01.01.2008 няма да е консумирал алкохол :roll:

Ама той бат Бисер Бмвфена ше е в София хич не си е майтап :mhihi: :mhihi: Вие се услушвате яко само... :mhihi: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E34