Проблем с парното
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Проблем с парното
Здравеите колеги, Зна4и проблемът е следният, Става въпрос за е34 520и 94г. с електронното парно- та като пусна парното да духа няма зна4ение на топло или на студено от отворите неще да духа грам отворени са до краи разбира се, филтъра е нов, имате ли на идея какъв може да е проблема - Колата е на приятел
- jullydjs
- ентусиаст
-
Вентилатора върти та се къса, но не духа нищо от отворите-ни топло ни студено все едно не сам вклю4ил вентилатора.
пп. Помагаите 4е колегата 4ака бебе и требе да е жега у колата 4е да не му замръзне памперса
пп. Помагаите 4е колегата 4ака бебе и требе да е жега у колата 4е да не му замръзне памперса
Re: Проблем с парното
щом филтера е ок,остават клапите -блокира ли са и двете и тази за входящия въздух и тази,4рез която въздуха се върти в купето.jullydjs написа:Здравеите колеги, Зна4и проблемът е следният, Става въпрос за е34 520и 94г. с електронното парно- та като пусна парното да духа няма зна4ение на топло или на студено от отворите неще да духа грам отворени са до краи разбира се, филтъра е нов, имате ли на идея какъв може да е проблема - Колата е на приятел
- jullydjs
- ентусиаст
-
М ко да ги правиа са, каде то4но се намират ако някои знае да помага щот утре ша се мъ4а да ги съживявам
Моля ако някои има схеми4ка или го е правил да ми пише

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Сигурно колата ти е била карана известно време без филтър на климатика и радиаторчето се е наблъскало с боклуци.
Затова сваляш филтъра и бъркаш вътре с ръка.Питата се намира над филтъра.Ако напипаш мръсотия значи е за чистене.
Затова сваляш филтъра и бъркаш вътре с ръка.Питата се намира над филтъра.Ако напипаш мръсотия значи е за чистене.
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
колега наи вероятно са ти клапите на парното за наи голямио съжаление.аз имах подобен проблем и повярваи ми кофти е,но благодарение на помоштта колегата GEMAR си реших проблема.зна4и бих те посъветвал следното/с моят скромен опит/_натисни коп4ето за директо обдухване на стъклото/намира се до коп4ето за климата/и виж дали има6 струя стуя отпред и отстрани за огледалата.при това положение ватре се затварят вси4ки клапи за къма купето ,двете които отварят за средните духалки се отварят напълно и насочват струята изцяло към джама.но мисля 4е ти е запекла клапа.оправянето не и е кои знае какво но трябва да разглоби6 цалото табло.вси4ко.не искам да те пла6а но намен ми отне пове4е от17-18 часа да отворя и да вида 4е ми бе6е заяло едно от клапан4етата ,което го оправих за 5 мин.с малко шкурка/изшлифах там кадето зака4а6е/.не знам дали си разглобявал,но е доста кофти.както казва6е един приятел 4е хората си продавали колите при поява на такав проблем
.представи си колко би ти излязал ремонта в сервиз.
дано съм ти бил полезен

дано съм ти бил полезен
- jullydjs
- ентусиаст
-
Така-до колкото успях да видя днес тези клапи се намират в средата на таблото то4но под решетката която се намира от горе на таблото в средата. Махнах въпроснате решетка и размърдах клапите отварят се на доло ама са доста стегнати, но и така си нямам на идея как да ги оправя
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
точно така-тези клапи управлят струята въздух към централните духалки и стъклото,т.е. кога вентилатора е включен и натисне6 копчето да духа всреда ,краката и стъклото те седят полуотворени,а когато натисне6 директно да обдухва прозореца те се отваря напълно.така можеш лесно да ги тества6-като отвори6 капа4ето мился че лявата страна може6 внимателно да си пъхнеш пръстите и да ги усетиш.но трябва да си поиграе6 малко с разли4ни комбинаций и да установи6 откъде точно не ти духа.на мен именно една от тези горните не работеше -в дясно духаше топло а от ляво-хладно/проблема беше в леко разцентроването на моторчето и задирането на клапата във пластмасовият въздуховод.заради него трябва6е цялата кора отгоре да я сваля/провери това мисля че това е безболезнен начин да го установи6.това е по моя преценка.но нека и някои друг колег да изрази мнение преди да приемаш драстични мерки
Желая ти успех
Желая ти успех

11 мнения
• Страница 1 от 1