Много ли са 390 000 км за 525 TDS

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е66
Мечтае да кара: M5

Много ли са 390 000 км за 525 TDS

Мнение от apostolov_m » 18 Ное 2007, 18:31

Здравейте.Харесал съм си едно Е34 525TDS Touring - 94 год с всички възможни екстри за модела е : кожа, 2 ARB, клима, автоматик, автопилот и всички други глезотийки.Колата е нов внос от Швейцария и по сервизна книжка август 2008год е била на 384000км.Естествено на километрага показна по малко - 190000км :P.Колицата е много запазена и съдеики по документите е обслужвана перфектно.Единствения и проблем е, че като не е палена един ден и пали трудно и това ме притеснява.Някои може ли да каже на какво се дължи това и даоли е голям проблем и дали за този мотор тия километри са му много.Знам за проблема на тези мотори е че не палят когато е загрял мотора, но тая няма такъв проблем.До сега съм имал две BMW-та - Е34 и Е36, но и двета са били с М50 мотор, а и никога не съм карал дизел.Дайте ми някакъв съвет преди да тръгна да го водя по диагностици защото на тия в нашия град не им вярвам много.Принципно колата ме кефи много , но мче е страх от дизелите :uups: :help: , а и цената е доста голяма - 7500лв.Благодаря ви предварително!

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 18 Ное 2007, 19:28

всичко е въпрос на късмет---но да дадеш 7500 за Е34 мисля че таа кола трябва да е перфект отвсякъде....пожелавам ти късмет-дано да случиш на кола :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 18 Ное 2007, 19:32

Цената си заслужава ако колата е добра.И аз съм така като не съм карал известно време и после при паленето вартя няколко врътки.
Когато е топла не пали от раз,защото веригата е едноредова а натоварването на разпределителния е доста голямо и в следствие веригата малко се поразпъва.
Тия километри изобщо не са много ако колата е подържана,както ти казваш.
Изчакай и дръги дизелджийски мнения ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 18 Ное 2007, 20:24

....но да дадеш 7500 за Е34 мисля че таа кола трябва да е перфект отвсякъде..
за тия пари моеш си взе ланча капа и да си я блъскаш у главата,добра 34-ка треа си държи цената :twisted:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 18 Ное 2007, 22:33

айде без коментари за италянките..там у зарата знам как ги карате имате и претенции на всичкото отгоре :mhihi:

иначе на колегата да кажа че да не би предишните му бензинови коли са били по 110-120.000 км???? там някъде са били и тия..стана ли им нещо?не...води го на сервиз да ти кажат

освен това Е34 не държи цена...моето колко време го продавах и всеки му е било скъпо после свалих цената било евтино е сиктир де

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 19 Ное 2007, 7:11

не малко не и много ако зимаш колата бръкнисе кам 400 кинта да си обслужиш главата да я свалят да я пренаредят ,шлаифат и както сие ии е реда за да нема оле мале после водна помпа си смени задължително и и профилактика на цялата охладителна система един вид да се продуха от боклуците сложи антифрис и си караи с здраве

много хора правят грешката да зимат този мото секи ти вика маниго тоия е калпаф а никои не се сеща да направи една нормална профилактика щом колата е на 400 хил което си и е време
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Много ли са 390 000 км за 525 TDS

Мнение от Svetlix » 19 Ное 2007, 9:12

apostolov_m написа: .... и по сервизна книжка август 2008год е била на 384000км.

Пич, абе ти да не живееш в бъдещето? :confused: Днес според календара е 19.11.2007 г. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 19 Ное 2007, 9:20

мен ми е чудно защо са ти дали сервизната книжка като са въртели километража :mhihi: иначе както каза колегата на тия км е време за едно основна профилактика след нея още толко ще изкара :winky:

ентусиаст
Аватар

аз

Мнение от bobi_maxo » 19 Ное 2007, 9:46

Аз сигурно съм ебати късметлията! Когато я взех моята не съм й гледал нищо, знаех че имат проблем със загряването(заради помпата) и това е. Погледнах ме как е маслото и водата, дали са чисти, и караййй!
Аз смятам че е въпрос на късмет когато взимаш кола на старо, така могат да ти скрият шапката разни майстори преди да ти я продатат, че няма да знаеш от къде ти е дошло! А, за по евтините, никой не знае какво му е на продавача около врата за да бърза да я продава по евтинко! Може да е взимал заем и са да искат да го гърбат например! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 19 Ное 2007, 10:20

те км не са толкова много ама цената е височка ,тез 7500 ще станат 8500 с обслужването ,а ако излезе нещо непредвидено може и над 10 да станат .. а това е цена на Е39 вече ,като Е39 поне за мене е несравнимо по добрата машина

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 19 Ное 2007, 10:24

Аз да вметна, че моето е34 го дадох за 3700 на изплащане! Държах цена 4500 няколко месеца, ама на секи му беше скъпо и ....., а за дизел незнам, тя нафтата е 2.20 вече, моето с прилично каране, пак не може да стигне разхода в пари на бензин с газова. Аз бих си вземал е34 за по - малко пари, да му сложа газов инжекцион и до 7500 ще стане като ново. Това е мое мнение. А за паленето дето те притеснява, явно връща нафта, някой слагат клапан преди филтъра и решават проблема.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

ре

Мнение от slavianko » 19 Ное 2007, 13:00

маречков написа:Аз да вметна, че моето е34 го дадох за 3700 на изплащане! Държах цена 4500 няколко месеца, ама на секи му беше скъпо и ....., а за дизел незнам, тя нафтата е 2.20 вече, моето с прилично каране, пак не може да стигне разхода в пари на бензин с газова. Аз бих си вземал е34 за по - малко пари, да му сложа газов инжекцион и до 7500 ще стане като ново. Това е мое мнение. А за паленето дето те притеснява, явно връща нафта, някой слагат клапан преди филтъра и решават проблема.
И аз бих го посъветвал абсолютно същото.
Преди имах ТДС сега съм с М50 с газов инжекциьон и съм около 1001 пъти по доволен ;) И на мен ми се беше появил проблем с връщането на нафтата и с клапанчето се реши. Предполагам и при колегата е същият проблема. Що се отнася до пробега. Едва ли ще се намери вече в днешно време Е34 ТДС на по малко от тези километри.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Аватар
Кара: E34

Re: Много ли са 390 000 км за 525 TDS

Мнение от ivan. » 19 Ное 2007, 19:39

apostolov_m написа:Здравейте.Харесал съм си едно Е34 525TDS Touring - 94 год с всички възможни екстри за модела е : кожа, 2 ARB, клима, автоматик, автопилот и всички други глезотийки.Колата е нов внос от Швейцария и по сервизна книжка август 2008год е била на 384000км.Естествено на километрага показна по малко - 190000км :P.Колицата е много запазена и съдеики по документите е обслужвана перфектно.Единствения и проблем е, че като не е палена един ден и пали трудно и това ме притеснява.Някои може ли да каже на какво се дължи това и даоли е голям проблем и дали за този мотор тия километри са му много.Знам за проблема на тези мотори е че не палят когато е загрял мотора, но тая няма такъв проблем.До сега съм имал две BMW-та - Е34 и Е36, но и двета са били с М50 мотор, а и никога не съм карал дизел.Дайте ми някакъв съвет преди да тръгна да го водя по диагностици защото на тия в нашия град не им вярвам много.Принципно колата ме кефи много , но мче е страх от дизелите :uups: :help: , а и цената е доста голяма - 7500лв.Благодаря ви предварително!
Не вярвам да има е34тдс на по-малко хиляди,ако вси4ко е сменяно на време не са много,за разлика от цената

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е66
Мечтае да кара: M5

Мнение от apostolov_m » 19 Ное 2007, 23:12

Благадоря на всики за мненията, но аз вече реших - явно нафтовите печки не са за мен :D .Намерих си много читава Е39 с М50 мотор, автоматик, кожа и с всички други шукарийки, а и цената е добра - 10к.Утре скачам смело и ще кача снимки.Но чесно казано Е34 ми е влязно много под кожата и ако някой продава читав екземляр нека драсне едно ЛС да си го взема и него :winky: .От 2 месеца карам Ауди А4 и вече не издържам , но нали знаете - цигарите са Marlboro, телефона е Nokia, а колата е BMW!!!
Бързите риби изяждат бавните...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 20 Ное 2007, 0:07

:clap:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Следваща

Назад към E34