Айде кажете к'во стана ?
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Айде кажете к'во стана ?
Колеги случи ми се следната случка вчера - паля и тръгвам, по едно време ми направи впечатление, че приборите на таблото светят някакси по-слабо, но не светеше лампата "акумулатор", след няколко секунди се чу свирене от ремък и таблото грейна нормално, след малко пак намаля мрежовото напрежение и пак ми светнаха слабо приборите и пак с прицвилване нещата се оправиха - и така 3 - 4 пъти. Мисля, че все едно нещо ми блокираше я алтернатора, я водната помпа и не им зареждаше на 100%, но лампа "акумулатор" изобщо не светна.....Някакви идеи
Днес навъртях 300 км и нямаше изпълнения, но....
Благодаря за всички мнения предварително

Днес навъртях 300 км и нямаше изпълнения, но....
Благодаря за всички мнения предварително

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
дори и да не ти зарежда алтернатора , таблото не би трябвало да му намалява светлината, нали все пак имаш акумолатор и той ще компенсира недостига на ток докато не се изтощи и той.
според мен това с таблото се дължи на лоша връзка , окислена клема или нещо от този род.
според мен това с таблото се дължи на лоша връзка , окислена клема или нещо от този род.

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
и аз го имам същия проблем и немоа да разбера от доста време от кво е
както си карам и изведнъж ми спира климатика ,цд-то абс-а ми светва като дам газ 2000-3000об и пак сичко тръгва
като го оставя по някои път акумолатора пада за 2 часа
и едвам върти паля и след 10 сек работа на двигателя пак си върти нормално ква е та работа
мисля 4е е някаква връзка недобра щото неможе изведнъж да изчезне тока толкова 4е цд-то да не бачка
ламбата за акум по принцип не ми бачка

както си карам и изведнъж ми спира климатика ,цд-то абс-а ми светва като дам газ 2000-3000об и пак сичко тръгва
като го оставя по някои път акумолатора пада за 2 часа
и едвам върти паля и след 10 сек работа на двигателя пак си върти нормално ква е та работа

мисля 4е е някаква връзка недобра щото неможе изведнъж да изчезне тока толкова 4е цд-то да не бачка
ламбата за акум по принцип не ми бачка
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
Моята лампа за акумулатора си бачка, но като работи двигателя мрежовото напрежение е от порядъка 13,5 - 14,5 волта, докато акумулатора дава сам максимално 12,8 волта, така че ако остане без зареждане мрежата ще клекне поне малко......ба ли му мамата кво е......най ми е интересно защо като изцвили ремъка всичко се оправя
Точно все едно ми блокира нещо по ремъка.....

Точно все едно ми блокира нещо по ремъка.....

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
плюсовата клема на акумулатора има кабел дебел с бушон дето е...тва кат го прекъснеш и всичко замира..няква маса да не се губи някъде
от много работи може да е.

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
Тоя бушон на плюса съм го шунтирал много отдавна, не е той.....а и при мен мрежата кляка, не умира тотално......все едно ми спира алтернатора и като цвилне пак тръгва и така 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
ми може да е при преминаване през локва--случвало ми сее--изписква ремъка и пак готовоrdvr_burgas написа:Тоя бушон на плюса съм го шунтирал много отдавна, не е той.....а и при мен мрежата кляка, не умира тотално......все едно ми спира алтернатора и като цвилне пак тръгва и така

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
bmwfena написа:ми може да е при преминаване през локва--случвало ми сее--изписква ремъка и пак готовоrdvr_burgas написа:Тоя бушон на плюса съм го шунтирал много отдавна, не е той.....а и при мен мрежата кляка, не умира тотално......все едно ми спира алтернатора и като цвилне пак тръгва и така
Топло, топло колега

Тея номера бяха вчера в големия дъжд в Свищов
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- bmwfena
- БМВманиачения
-
еее видя ли колко съм уменrdvr_burgas написа:bmwfena написа:ми може да е при преминаване през локва--случвало ми сее--изписква ремъка и пак готовоrdvr_burgas написа:Тоя бушон на плюса съм го шунтирал много отдавна, не е той.....а и при мен мрежата кляка, не умира тотално......все едно ми спира алтернатора и като цвилне пак тръгва и така
Топло, топло колега![]()
![]()
![]()
Тея номера бяха вчера в големия дъжд в Свищов

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
Тука сме само умници
Щом сме се спряли на тоя модел
Ще видим дали е безобидно, междудругото в Австрия ми искаха 280 евра за нов алтернатор, при положение че акуту ми беше сдало багажа, а алтернатора си беше чук, така че тея полунемците са големи капацитети мани мани

Щом сме се спряли на тоя модел

Ще видим дали е безобидно, междудругото в Австрия ми искаха 280 евра за нов алтернатор, при положение че акуту ми беше сдало багажа, а алтернатора си беше чук, така че тея полунемците са големи капацитети мани мани

- bmwfena
- БМВманиачения
-
нали виждаш кви пубери с лунички и каращи ПУХчета с педали бачкат там веrdvr_burgas написа:Тука сме само умници![]()
![]()
![]()
Щом сме се спряли на тоя модел![]()
![]()
![]()
Ще видим дали е безобидно, междудругото в Австрия ми искаха 280 евра за нов алтернатор, при положение че акуту ми беше сдало багажа, а алтернатора си беше чук, така че тея полунемците са големи капацитети мани мани![]()
![]()

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
Колеги днес в софийските локви пак ми правеше номера колата, но видях че като падне напрежението и преди да изцвили ремъка алтернатора си се върти, т.е. ремъка не приплъзва при него
Някой има ли подобни болежки покрай дъждовете

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2