Въпрос за спирачните дискове
Модератор: Технически модератори
			8 мнения
			 • Страница 1 от 1

Въпрос за спирачните дискове
Пичове, предсоти и смяна на спирачните дискове. Мисля да слагам вентилирани. Само едно не разбирам като гледам цените- дали цената която се дава е за 2 диска (т.е. 2 предни примерно) или един.
Някой да има представа на какви пари вървят предните спирачни дискове на е34ката? И струва ли си да слагам вентилирани?

Някой да има представа на какви пари вървят предните спирачни дискове на е34ката? И струва ли си да слагам вентилирани?
- Един
- 
				Вече кара БМВ  
- 

- Кара: Миксер. BMW i4 M50
loobian написа:Уааа...не е оригинално.
Значи вент.дискове отпадат.
А за цената нещо да знаете? Колко горе долу да приготвя за 4те диска?
4 диска + всички накладки (и тези за ръчната) ми струваха 400 кинта, от тях 70 за куриера.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
		- Penchev
- Сватбаря
- 

- Кара: Opel Zafira А OPC
Koлега, много зависи как шофираш колата,за това да слагаш перфорирани дискове или не   Аз лично карам с 4 нови Текстар-а + всички накладки пак на същата фирма и съм много доволен.Няма първо спиране за да ги загрявам,няма празно никога
  Аз лично карам с 4 нови Текстар-а + всички накладки пак на същата фирма и съм много доволен.Няма първо спиране за да ги загрявам,няма празно никога   

Един път досега ми се случи да ги претоваря прекомерно. На стъпване на магистралата от Ябланица към София с roko с Е46-цата и Gazzzar-a с новата му 320д Е90 карахме на края на възможностите на колите и се наложи от 240 км/ч да спираме аварийно до 0 км/ч 

При мен всичко беше супер до 120 км/ч оттам надолу започнаха да вият неистово спирачките а от 60 до 0 просто отпуснаха и спрях на майната си
  При мен всичко беше супер до 120 км/ч оттам надолу започнаха да вият неистово спирачките а от 60 до 0 просто отпуснаха и спрях на майната си   Роко си е сложил Брембо Макс перфорирани и нямаше проблем такъв какъвто аз имах ...
  Роко си е сложил Брембо Макс перфорирани и нямаше проблем такъв какъвто аз имах ...
За скорости до малко над 200 км/ч обикновенните вентилирани дискове са достатъчно добри,но за множество спирания в серия от високи скорости просто започват да тресат.
Моите предни дискове мисля ,че съм ги купувал за 150 лв,нещо такова 

Георги Пенчев

Аз лично карам с 4 нови Текстар-а + всички накладки пак на същата фирма и съм много доволен.Няма първо спиране за да ги загрявам,няма празно никога

Един път досега ми се случи да ги претоваря прекомерно. На стъпване на магистралата от Ябланица към София с roko с Е46-цата и Gazzzar-a с новата му 320д Е90 карахме на края на възможностите на колите и се наложи от 240 км/ч да спираме аварийно до 0 км/ч

При мен всичко беше супер до 120 км/ч оттам надолу започнаха да вият неистово спирачките а от 60 до 0 просто отпуснаха и спрях на майната си
  При мен всичко беше супер до 120 км/ч оттам надолу започнаха да вият неистово спирачките а от 60 до 0 просто отпуснаха и спрях на майната си   Роко си е сложил Брембо Макс перфорирани и нямаше проблем такъв какъвто аз имах ...
  Роко си е сложил Брембо Макс перфорирани и нямаше проблем такъв какъвто аз имах ...
За скорости до малко над 200 км/ч обикновенните вентилирани дискове са достатъчно добри,но за множество спирания в серия от високи скорости просто започват да тресат.
Моите предни дискове мисля ,че съм ги купувал за 150 лв,нещо такова

Георги Пенчев
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
- 

- Кара: ниско на земята
Те твоите трябва да са вентилирани предните, трябва просто да си вземеш нарязани или перфорирани дискове, чувал съм че нарязаните са по-добри ама не съм сигурен дали е вярно... Също така съм чувал и че последните партиди на Брембо от Италия са нещо некачествени, защото се случи на няколко човека чисто нови дискове след малко км да се деформират... Цимерман са много добро решение също и от тях оплаквания не съм чувал до сега. Все пак ги слагат на Мерцедес фабрично 

- Kocil
- младши ентусиаст
- 

Ами ако са ги юркали здраво в първите 300 км след монтажа,са наистина за боклука...на дисковете им трябва горе-долу толкова,за да се темперират....всяко рязко спиране когато са нови,ги прегрява и се измятат и кривят...SuPeR_FLY написа:Също така съм чувал и че последните партиди на Брембо от Италия са нещо некачествени, защото се случи на няколко човека чисто нови дискове след малко км да се деформират...
			8 мнения
			 • Страница 1 от 1