За задните амортисьори

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

За задните амортисьори

Мнение от ktv » 12 Юли 2007, 8:26

На борда ми излезе надпис "Ниско налягане в задните амортисьори" :help: . Така поне гласи превода в темата от началото на форума за е 34. Дали не са за смяна, пустиняците- гледам я поувиснала е отзад. Ако пък има начин това налягане да се повиши по някакъв начин, без смяна, свиркайте :mhihi: . Колата е 525, плочка с нивомат.
Благодаря предварително!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Юли 2007, 8:32

:confused: Да не е нещо от маслото за хидравликата, че нивомата от
там зима да са помпа :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 12 Юли 2007, 8:34

CHF11 = LHM това ти е маслото за хидравликата/нивомата ;)
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Юли 2007, 8:42

Тука в тая тема малко по-надолу има писано до къде се налива
масло при коли с нивомат :D
И гледай хубаво какво масло ще сложиш. Той Станчев е написал

Цъкай тука -> Хидравлика
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 12 Юли 2007, 20:06

Я покажете къде и кажете до къде да наливам. Между другото, забравих да кажа, че компа ми го пише това от време на време. Благодаря ви за коректните мнения!

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 13 Юли 2007, 19:49

Що стана бре, Танасе? Некой че ми каже ли оти тоа надпис се явява от време на време. И дека е тва казанче? Да не е онова за хидравликата? Айде со здраве!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 13 Юли 2007, 20:24

ktv написа:Що стана бре, Танасе? Некой че ми каже ли оти тоа надпис се явява от време на време. И дека е тва казанче? Да не е онова за хидравликата? Айде со здраве!

баш същото е - за хидравликата. като отвиеш капачката на нея стърчи една метална щека - те там има отбелязано от къде до къде е нормалното ниво ;)
Изображение

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 18 Юли 2007, 14:36

За споменатия тип хидравлично масло (CHF 11, LHM, ATF DEXTRON II) на коя марка мога да се доверя и във Варна къде евентуално може да се намери? Не ми се ходи и за това в сервиза :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 18 Юли 2007, 14:40

ktv написа:За споменатия тип хидравлично масло (CHF 11, LHM, ATF DEXTRON II) на коя марка мога да се доверя?

АТФ да НЕ си сипал :idea:
течността е зелена за нивомата, можеш да се увериш, а и на капачката за хидравликата си пише с какво масло се кара и цвета на кръгчето - зелено CHF или червено - ATF.
след като се увериш какво пише на капачката и какъв цвят аджеба имаш в казанчето ходи до некой голям магазин и им кажи спецификацията..
ако излезне CHF11 във представителството е 16-17 лв за литър ;)
Изображение

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 18 Юли 2007, 20:24

Станчев, с риск да стана досаден, но да не объркам нещо, пак ще те питам- на капачката на червен ринг пише АТФ ОИЛ ОНЛИ. Това според теб достатъчно ли, за да се определи вида на маслото, или да гледам и цвета му? Ама това ще е утре на светло, че вече се стъмни. Възможни ли са и аномалии на това, което казваш?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 18 Юли 2007, 20:29

ktv написа:Станчев, с риск да стана досаден, но да не объркам нещо, пак ще те питам- на капачката на червен ринг пише АТФ ОИЛ ОНЛИ. Това според теб достатъчно ли, за да се определи вида на маслото, или да гледам и цвета му? Ама това ще е утре на светло, че вече се стъмни. Възможни ли са и аномалии на това, което казваш?

Баце, тука неква обърквация има - ако си с нивомат - маслото НЕ трябва да е АТФ. може да са сменили капачката и/или казанчето. от кога я караш колата и имаш ли сведения дали е сменяно маслото на хидравликата някога? ти ли си първия собственик в България? провери за всеки случай маслото трябва да е зелено (тъмно зелено)
източи с една спринцовка, че иначе не може да разбереш.
1000% съм сигурен, че колите с нивомат използват САМО зелено масло :idea:
Изображение

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 18 Юли 2007, 21:41

Бах маа му! Дали предния собственик не е прецакал системата? :( Дали ше мое да са опраи работата? А?

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 19 Юли 2007, 7:36

Източих масло от казанчето и се оказа, че е тъмно червено. Освен да доливам пак такова, друг начин не виждам. Ако някой има други идеи, да свирка. :help: А дали, ако са объркали типа хидравлично масло, не са прецакали нещо? :!: А дали изобщо тая кола има нивомат? Стария собственик така ми каза, ама като се сещам колко ги разбираше колите, може и да се е объркал. По какво се познава нивомата?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 19 Юли 2007, 9:02

Koлега, на казанчето какво пише :?:
Мойта кола е с ниворегулатор и на капачката пише CHF11S.Ако казанчето е голямо и черно и пише такива инициали на капачката сипваш само CHF11S и то на цена от 35 лв нагоре за литър :!: Станчев каза цена,която никога никъде не съм срещнал :shock:

Изхвърляй това масло и отивай да купуваш каквото ти казваме,за да не стане фал :roll:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 19 Юли 2007, 9:15

Penchev написа:Koлега, на казанчето какво пише :?:
Мойта кола е с ниворегулатор и на капачката пише CHF11S.Ако казанчето е голямо и черно и пише такива инициали на капачката сипваш само CHF11S и то на цена от 35 лв нагоре за литър :!: Станчев каза цена,която никога никъде не съм срещнал :shock:

Изхвърляй това масло и отивай да купуваш каквото ти казваме,за да не стане фал :roll:

Георги Пенчев

как бре, аз като си поръчвах от дарукар течност CHF7.1 ми я бяха объркали и ми пратиха 11 на цена от 17-18 лв за литър, после им я върнах и ми пратиха правилната 7.1 на цена от около 28-29лв за литър.
говорим за PENTOSIN
http://www.pentosin.de/shop_produkt.php?c=&pid=668&vid=
това е за нивомат.
Изображение

Следваща

Назад към E34