Е34 525tds проблем с таблото

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: самолет ниско, бавно и сигурно
Детайли за колата: E34 520i 24v

Е34 525tds проблем с таблото

Мнение от Роджър » 09 Юли 2007, 19:42

Та направо на проблема. Сътрин, понеделник, 3 минути след старта. Стрелките започнаха да се клатушкат, като пияни и нещо цъка вътре в таблото. После всичко си отиде на мястото, само горивото остана да показва пълно.

А, викам си може някой през нощта да ми е напълнил резервоара до горе за да ме ядоса или ми е оставил в жабката и два билета за театър за утре вечерта. Билети нямаше, а капачката на резервоара си беше прашасала от преди. Хрумна ми, че има някъде късо.

Реших да почна от най-лесното. Имах останал един записан plug-in chip X2402 за таблото [таблото и чипа са от 520i] от предишен ремонт. Извадих таблото и смених чипа - всичко тръгна. Един корифей ме посъветва да си намеря чип и да си го кодирам за 525 tds.

Сега си търся читав чип от 525tds за да си го препиша.
Който има, да помага- вземам един и връщам два - един резервен и за него. :help:
Когато се озовеш на място, където си бил - или си обиколил света, или си се заблудил.

Аватар

имам

Мнение от kiedmobil » 09 Юли 2007, 20:31

читав разглобено табло само лента му скапана кажи какво иска6 да ти пратя

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: самолет ниско, бавно и сигурно
Детайли за колата: E34 520i 24v

Мнение от Роджър » 09 Юли 2007, 20:44

Трябва ми само 16-пиновия чип, който се слага отзад на таблото и е в пластмасова рамка. Вземам го и го връщам след час-два, заедно с още един , резервен за този, който помага.
Когато се озовеш на място, където си бил - или си обиколил света, или си се заблудил.

Назад към E34