Относно омасляване гнездата на свещите
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Относно омасляване гнездата на свещите
От един месец карам Е 34 с мотор М50В20Vanos.Преди това имах такова с мотор М20В20.Реших да проверя профилактично как са свещите.Като извадих бобините видях, че същите са "под вода" имам предвид масло.Смених гарнитурата на капака на клапаните, както и гарнитурите на гнездата на свещите.Оня ден проверих как е обстановката след смяната на гарнитурите.В гнездото на 3-ия и 6-ия цилирндър сякаш отново бе просълзило масло.Искам да попитам дали това е някакво слабо място на мотори М50, има ли колеги с подобен проблем?
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Имам смътни спомени, че проверих свещите на моята, но не съм забелязъл толкова много масло. Имаше, но беше мазно на пипане, а не чак локвичка да се е образувала. За съжаление не мога да ти препоръчам решение на проблема, но само ще те предупредя да внимаваш като махаш свещите да не влязът някакви мизерии (боклуци) в цилиндрите.
BMW only!
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
На мойта го прави това.. Гледах че малко ми е понамокрило свещите... Първо ги зачистих.. Сега не съм ги гледал... Ама мисля че като тебе ще сменя гарнитурата на капака на клапаните... А иначе с какво масло си в момента... Може да ти идва рядко...
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
д
Колегата е прав ,от капака на клапаните се бели боята и дори с нова гарнитура пак тече ....свали капака и дето ляга гарнитурата го изтържи с нож и силикон и слагай старата гарнитура след като я почистиш.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
Редичко ти идва маслото колега... Със сигурност...Аз съм карал с Castrol RS и TXT 5W30 мисля беше и ми капеше от към картера... Дори си купих нова гарнитура за картера... Но проблема в общи линии спря след като смених маслото ... Слагай полусинтетика... Примерно Мотул или Кастрол...
д
ами аз си я смених ,нее трудно ,ако не си в час не почвай.иначе ако дойдеш ще ти я сменя без пари.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
Тая за картера е 20лв мисля ( Елринг ) а другата мисля е 36лв (пак Елринг ) .. Взимай само такива че това са оригиналните и са най-добри по принцип а от такива неща не се пести....И се слага силикон заедно с гарнитурата зада стане кадърно... Иначе смяна на тая на картера е около 100лв щото е по-сложно сваля се магарето надолу и след това се маха... А тая за картера все ше ти я оправят и за 10лв някъде не е кой знае ква философия.... И сам можеш само да знаеш как...
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
гарнитура капак на клапани
По принцип гарнитурата на капака на клапаните върви в комплект с гарнитурите за гнездата на свещите.Само гарнитурата на капака струва около 32-34лв., говоря за "Елринг", за комплекта заедно с гарнитурите за гнездата на свещите платих 48.50лв. в магазина на "Даскалов" - гр.Русе.
- Fakiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е32 740IL E34 525i
- Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Ако не ви се оправят течовете след смяна на гарнитурата,слагате шайби еднакви по вид и размер (1.5-2мм дебелина)на болтовете на капака.
....(Може и без смяна на гарнитурата),и при двата вариянта работи! 

15 мнения
• Страница 1 от 1