---Проблем.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

---Проблем.

Мнение от veso VTK » 27 Май 2007, 20:44

---Здравейте колеги.Имам следния проблем.Става въпрос за таблото.Преди малко като изгасих колата ми направи впечатление че жълтия и червения светодиод от скалата на таблото за смяна на маслото продължават да светят.Като я заключих пак е така.И в момента си светят.До тази сутрин ми светеше инспекшъна и по едно време по време на движение светна ойлсървиса със тези диоди и часовника.Странното е че дори при изгасен мотор и заключена кола не огасват.Дайте предложения от какво може да е.Да не е изпаткал нещо компа?Благодаря предварително. :help: :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Re: ---Проблем.

Мнение от ///peter » 27 Май 2007, 21:23

veso VTK написа:---Здравейте колеги.Имам следния проблем.Става въпрос за таблото.Преди малко като изгасих колата ми направи впечатление че жълтия и червения светодиод от скалата на таблото за смяна на маслото продължават да светят.Като я заключих пак е така.И в момента си светят.До тази сутрин ми светеше инспекшъна и по едно време по време на движение светна ойлсървиса със тези диоди и часовника.Странното е че дори при изгасен мотор и заключена кола не огасват.Дайте предложения от какво може да е.Да не е изпаткал нещо компа?Благодаря предварително. :help: :help: :help:

Аз знам, че като дойде време свети дори и като работи двигателя, но като е изгасена, незнам :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 27 Май 2007, 21:43

:shock: и аз за първи път чувам за такава аномалия :shock: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 e30 e38

Мнение от prostia » 28 Май 2007, 0:03

смени си батерите :yes: ;)
уважаваи мързела тои ти помага
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Май 2007, 9:15

или кондензаторите ако нямаш батерии :yes: ;)
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 28 Май 2007, 15:13

Абе тия батерии и кондензатори ги ползвате като пенкилер(това не е Пена у килеро, а pain-killer, т.е. убиец на болки, изпозва се като синоним на панацея). Първо закачи друго табло и пробвай дали пак ще свети. Така ще елиминираш една от възможните много причини. Нататък ще го мислим :)
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 28 Май 2007, 16:46

А занулявал ли си лампите след смяна на масло щото ако не си е нормално така да прави ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 28 Май 2007, 17:23

Имах абсолютно същия проблем,преди време.Смених батериите и се оправи

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 28 Май 2007, 20:29

---При смяна на маслото винаги занулявам.А странното е че днес по някое време всичко се оправи. :shock: :roll: Не съм забелязал кога.Утре ще я карам на чичо доктор да я закачат на компютъра и да видим къде и е болката.Благодаря на всички.Утре вечер ще пиша какво е станало. :)

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 29 Май 2007, 22:11

Батериите са ти проблема :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 30 Май 2007, 5:59

---Наистина се оказа че проблема е в батерийте.Сменихме ги и белята стана много по голяма.Стария проблем се изчисти,но сега умряха оборотомера,икономайзера и температурата.Няма ги никакви.Тютююююю.Не работят. :( Май ще се сменя таблото.Ако някой знае колко върви втора употреба да казва.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 30 Май 2007, 7:55

veso VTK написа: Май ще се сменя таблото.Ако някой знае колко върви втора употреба да казва.

45лв. го взех моето миналата седмица. И аз трябваше батерии да сменям, но едно, че не можах да намеря хубави, а за "някви" ми искаха по 10лв. за брой и друго, взе че ми се прееба и километража, едно зъбно колелце дето го няма нийде се изрони и :arrow: айде ново табло и сега сичко си е както трябва.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Назад към E34