двигател

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

двигател

Мнение от elena » 14 Апр 2007, 14:24

Колата върви добре - нямам проблем с паленето, ускоряването по нагорнище, не бръмчи, не трака и т.н. Според мен колата си вървеше много добре докато стана време да и се смени маслото. Вместо 4.300 по книжка и сложиха 5.500 и колата прокапа ( излишно е да казвам, че маслото беше над максимума). Закарах я на сервиз за да я погледнат и там ми казаха, че колата била незнам-си-колко пъти удряна, незнам-си-колко пъти прегрявана, главата на двигателя била изкривена и за това капело масло и ми поискаха 1500 за да я оправят.
Тъй като нищо не разбирам, а и не ми се дават 1500 ако може някой да ми отговори: Въможно ли е с такава повреда колата да върви добре? Още веднъж ще повторя, че нямам проблеми с колата, освен, че капе масло.
Последна промяна elena на 14 Апр 2007, 14:37, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 14 Апр 2007, 14:33

Не бързай,намери първо човек,на който имаш доверие и който разбира.Тук във форума има много такива.
Успех.

Потребител
Аватар

Мнение от elena » 14 Апр 2007, 14:36

Благодаря за съвета. Пропуснах да напиша, че колата е 520и от 91-ва

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 14 Апр 2007, 14:38

Значи не са ти сипали повече масло!Откъде капе.Данеби да не са източили старото масло докрая.Когато е повече маслото по принцип има вероятност да избие отнякъде.
Един съвет и занапред-никога не бързай със скъпите ремонти.Първо трябва да си сигурна за какво става въпрос.

Потребител
Аватар

Мнение от elena » 14 Апр 2007, 14:44

не са сипали повече, но беше поне 2мм над макс. Ами според сервиза капе от главата, а според мен капе някъде под щеката за проверка на маслото(но не разбирам, така че не се брои) , според друг сервиз капело някъде отзад ... От Ямбол съм - кажете добър сервиз ( ако някой знае)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 14 Апр 2007, 14:47

Ямболий да помагат.

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 14 Апр 2007, 15:25

масло над максимума не е за препоръчане(а в твоя случай е над със сигурност),като начало иди да ти източат малко масло(има такива машинки дето изсмукват маслото през отвора на щеката)но е малка вероятността да спре теча.като е повече маслото има по голямо налягане на по малък обем и избива или от гарнитурата на горния капак или от някои семеринги,което не значи че ти е за ремонт двигателя.моят двигател е м20 ,б20 и му сипвам 3,8 литра масло ;)

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 14 Апр 2007, 15:37

аз един път не съобразих като сипвах масло и ми беше над максимума, но като отидох в сервиз и ми казаха че няма нищо страшно :shock:, и си карах така :shock:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 14 Апр 2007, 15:46

elena здравей :D

Сега да ти кажа ,че както казваш ,че имаш съмнения за теч от тръбичката за щеката за маслото, да ти кажа това е много вероятно :idea: Аз наскоро смених едно гумено пръстенче/уплътнение там и спря да ми омзнява картерното корито.Сега вече нямам никакви мазнотии и прочие неприятни неща.

За диагнозата от "сервиза" :arrow: повече крак да не ти е стъпил там,казвам го дори без да знам кой е този сервиз :!:
Как ще тече масло от главата бе :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Знаеш ли какво ,аз ще те посъветвам да отидеш на автомивка,където да ти измият двигателя добре,както отгоре, така и отдолу :arrow: след това можеш да следиш за течове.Аз лично си държа нивото на мслото горе-долу на максимума, но не е редно да е много отгоре, много казвам и пояснявам ,че и три мм са над допустимото :!:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 14 Апр 2007, 16:20

да споделя и аз моето мнение! според мен ако тече това ще е от двете пробки които са на гърба на казанчето на масления филтър!казанчетата са два вида едното е когато пробките са на резба/това е перфектния вариант/а другия съответно без резба пробки които имат едни гумени уплатнения които след време се спичат и почва да капе от там!успех!!! ;)

Потребител
Аватар

Мнение от elena » 14 Апр 2007, 16:39

Благодаря на всички, ще измия двигателя и ще питам някой познат за 'надежден' сервиз :)

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 14 Апр 2007, 17:41

Ямбол - Несебър е 100-тина километра. А там имаме най-верните хора. Според мен си заслужава да се чуеш с тях и да отидеш. Ще ти направят пълен преглед на колата, и най-важното, няма да ти дрънкат глупости от рода на: "смени това, разкарай онова, а дай сега тия 1000 лв.".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 14 Апр 2007, 18:16

малее има недобросъвестни маистори дето като видят 4е нищо не разбираш и като почнат да те къпят и краи няма
лично присъствах на един случаи кадето за да стегнат 2 болта на кардана на един човечец му зеха 220 лева :shock: уж била голяма повредата
а на един приятел му поискаха 450 лева за да му опраят предницата-е30 и му казаха че била леш а тъи като колата преди това беше моя
и знам на какво дередже беше предницата-много добро
реших аз да я разглобя цялата и открих само един амортесиор за смяна и единият тампон отгоре на амортисиора кадето е друго сичко беше перфектно.
така че мноо внимаваите в сервизите ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Re: двигател

Мнение от stambo_81dg » 14 Апр 2007, 18:19

elena написа:Колата върви добре - нямам проблем с паленето, ускоряването по нагорнище, не бръмчи, не трака и т.н. Според мен колата си вървеше много добре докато стана време да и се смени маслото. Вместо 4.300 по книжка и сложиха 5.500 и колата прокапа ( излишно е да казвам, че маслото беше над максимума). Закарах я на сервиз за да я погледнат и там ми казаха, че колата била незнам-си-колко пъти удряна, незнам-си-колко пъти прегрявана, главата на двигателя била изкривена и за това капело масло и ми поискаха 1500 за да я оправят.
Тъй като нищо не разбирам, а и не ми се дават 1500 ако може някой да ми отговори: Въможно ли е с такава повреда колата да върви добре? Още веднъж ще повторя, че нямам проблеми с колата, освен, че капе масло.

ти за 1500лв :shock:
ша си земеш още едно бмв ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 14 Апр 2007, 19:29

Не знам при кой си ходил/а, сигурно при Братана... Незнам колко разбират там но не бих си завел колата там...Послушай хората отиди при някой в региона не си прави колата в Ямбол...Аз съм от там ама не бих си дал колата...С изключение на тенекии при онзи майстор в Веселиново... Иначе ако ти е М50В20 мотора само да ти кажа, щото мойта се със такъв мотор, маслото което поема е 6-7литра ...И сигурно ти тече гарнитурата на Капак клапани...От там хвърля на свещи и отдолу дори...Ако си на газ ... Е кофти и малко опасно...Почва да ти гърми колата, което е кофти за колекторите ти...Така че оправи го това... Иначе една гарнитура е около 40лв оригинална Elring...За предпочитане такава... Може да си свалиш и сам капака и да си смениш гарнитурата... УСПЕХ... Ако това не проработи слушай хората и ходи при техен човек... Поне знаят кой разбира от такива коли...
Изображение

Следваща

Назад към E34