двигател
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
двигател
Колата върви добре - нямам проблем с паленето, ускоряването по нагорнище, не бръмчи, не трака и т.н. Според мен колата си вървеше много добре докато стана време да и се смени маслото. Вместо 4.300 по книжка и сложиха 5.500 и колата прокапа ( излишно е да казвам, че маслото беше над максимума). Закарах я на сервиз за да я погледнат и там ми казаха, че колата била незнам-си-колко пъти удряна, незнам-си-колко пъти прегрявана, главата на двигателя била изкривена и за това капело масло и ми поискаха 1500 за да я оправят.
Тъй като нищо не разбирам, а и не ми се дават 1500 ако може някой да ми отговори: Въможно ли е с такава повреда колата да върви добре? Още веднъж ще повторя, че нямам проблеми с колата, освен, че капе масло.
Тъй като нищо не разбирам, а и не ми се дават 1500 ако може някой да ми отговори: Въможно ли е с такава повреда колата да върви добре? Още веднъж ще повторя, че нямам проблеми с колата, освен, че капе масло.
Последна промяна elena на 14 Апр 2007, 14:37, променена общо 2 пъти
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
масло над максимума не е за препоръчане(а в твоя случай е над със сигурност),като начало иди да ти източат малко масло(има такива машинки дето изсмукват маслото през отвора на щеката)но е малка вероятността да спре теча.като е повече маслото има по голямо налягане на по малък обем и избива или от гарнитурата на горния капак или от някои семеринги,което не значи че ти е за ремонт двигателя.моят двигател е м20 ,б20 и му сипвам 3,8 литра масло 

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
аз един път не съобразих като сипвах масло и ми беше над максимума, но като отидох в сервиз и ми казаха че няма нищо страшно
, и си карах така 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
elena здравей
Сега да ти кажа ,че както казваш ,че имаш съмнения за теч от тръбичката за щеката за маслото, да ти кажа това е много вероятно
Аз наскоро смених едно гумено пръстенче/уплътнение там и спря да ми омзнява картерното корито.Сега вече нямам никакви мазнотии и прочие неприятни неща.
За диагнозата от "сервиза"
повече крак да не ти е стъпил там,казвам го дори без да знам кой е този сервиз
Как ще тече масло от главата бе
Знаеш ли какво ,аз ще те посъветвам да отидеш на автомивка,където да ти измият двигателя добре,както отгоре, така и отдолу
след това можеш да следиш за течове.Аз лично си държа нивото на мслото горе-долу на максимума, но не е редно да е много отгоре, много казвам и пояснявам ,че и три мм са над допустимото
Георги Пенчев

Сега да ти кажа ,че както казваш ,че имаш съмнения за теч от тръбичката за щеката за маслото, да ти кажа това е много вероятно

За диагнозата от "сервиза"

Как ще тече масло от главата бе

Знаеш ли какво ,аз ще те посъветвам да отидеш на автомивка,където да ти измият двигателя добре,както отгоре, така и отдолу

Георги Пенчев
да споделя и аз моето мнение! според мен ако тече това ще е от двете пробки които са на гърба на казанчето на масления филтър!казанчетата са два вида едното е когато пробките са на резба/това е перфектния вариант/а другия съответно без резба пробки които имат едни гумени уплатнения които след време се спичат и почва да капе от там!успех!!! 

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Ямбол - Несебър е 100-тина километра. А там имаме най-верните хора. Според мен си заслужава да се чуеш с тях и да отидеш. Ще ти направят пълен преглед на колата, и най-важното, няма да ти дрънкат глупости от рода на: "смени това, разкарай онова, а дай сега тия 1000 лв.".

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
малее има недобросъвестни маистори дето като видят 4е нищо не разбираш и като почнат да те къпят и краи няма
лично присъствах на един случаи кадето за да стегнат 2 болта на кардана на един човечец му зеха 220 лева
уж била голяма повредата
а на един приятел му поискаха 450 лева за да му опраят предницата-е30 и му казаха че била леш а тъи като колата преди това беше моя
и знам на какво дередже беше предницата-много добро
реших аз да я разглобя цялата и открих само един амортесиор за смяна и единият тампон отгоре на амортисиора кадето е друго сичко беше перфектно.
така че мноо внимаваите в сервизите
лично присъствах на един случаи кадето за да стегнат 2 болта на кардана на един човечец му зеха 220 лева

а на един приятел му поискаха 450 лева за да му опраят предницата-е30 и му казаха че била леш а тъи като колата преди това беше моя
и знам на какво дередже беше предницата-много добро
реших аз да я разглобя цялата и открих само един амортесиор за смяна и единият тампон отгоре на амортисиора кадето е друго сичко беше перфектно.
така че мноо внимаваите в сервизите

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: двигател
elena написа:Колата върви добре - нямам проблем с паленето, ускоряването по нагорнище, не бръмчи, не трака и т.н. Според мен колата си вървеше много добре докато стана време да и се смени маслото. Вместо 4.300 по книжка и сложиха 5.500 и колата прокапа ( излишно е да казвам, че маслото беше над максимума). Закарах я на сервиз за да я погледнат и там ми казаха, че колата била незнам-си-колко пъти удряна, незнам-си-колко пъти прегрявана, главата на двигателя била изкривена и за това капело масло и ми поискаха 1500 за да я оправят.
ти за 1500лв

ша си земеш още едно бмв

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Не знам при кой си ходил/а, сигурно при Братана... Незнам колко разбират там но не бих си завел колата там...Послушай хората отиди при някой в региона не си прави колата в Ямбол...Аз съм от там ама не бих си дал колата...С изключение на тенекии при онзи майстор в Веселиново... Иначе ако ти е М50В20 мотора само да ти кажа, щото мойта се със такъв мотор, маслото което поема е 6-7литра ...И сигурно ти тече гарнитурата на Капак клапани...От там хвърля на свещи и отдолу дори...Ако си на газ ... Е кофти и малко опасно...Почва да ти гърми колата, което е кофти за колекторите ти...Така че оправи го това... Иначе една гарнитура е около 40лв оригинална Elring...За предпочитане такава... Може да си свалиш и сам капака и да си смениш гарнитурата... УСПЕХ... Ако това не проработи слушай хората и ходи при техен човек... Поне знаят кой разбира от такива коли...
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2