Тресе при спиране предницата
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Тресе при спиране предницата
От известно време има следния проблем: при по- рязко спиране, ми тресе отпред колата сериозно
. Ще изпусна волана, ако не го държа здраво. Преди да сменя предните дискове на спирачките беше същото и мислех, че причината е понеже са износени. Смених ги, но проблемът си остава. Дайте някакъв акъл, че ще се отрепа някъде!
Благодаря предварително!
Успехи!

Благодаря предварително!
Успехи!
.
колега виж да не са ти изпуснали амортесиорите предните или и двата са оти6ли или само единия, за6тото като натисне6 спира4ката цялата тежест на колата отива напредните колела и ако са дали фитка амортесиорите се полу4ава то4но този ефект 

Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

ь
nikle написа:хм и при мен го има обаче когато скоростта е 80 и на горе?като натисна педала по рязко и тресе волана незнам от какво може да е и на мен ми е било странно.абс има ли твоита щото аз съм с 4 диска ама на таблото не светва абс и незнам дали имам въобще
при теб виж в ко6а под казан4ето с спира4ната те4ност трябва да има6 една кутия на която си пи6е АБС и от нея да тръгват 4 тръби4ки за всяко колело,ако го няма6 и тръби4ките са директно надоло към колелата зна4и няма6 АБС.

не е от амортесьори, приятели това е характерен отказ за тежките е34 -това е то4но от криви предни дискове на спира4ките , до сега са ми минали 3 бр е34 и при трите го имаше тоя проблем слагаме нови и при някое по -екстремно спиране ,край , не е болежка ако нямат много голям ръб се пристъргват и край ,в пловдив тая процедура струва 30лв с монтаж ,демонтаж 

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
зако не погледните наи отгоре важните теми
има една дет може да ви помогне сеене при е34
зна4и сиг 80% от е34 го имат тоо проблем
аз сам имал 2 броя е34 и двете са го имали то проблем
и мноо от познатите ми с е34 споделят моето мнение
има една дет може да ви помогне сеене при е34
зна4и сиг 80% от е34 го имат тоо проблем
аз сам имал 2 броя е34 и двете са го имали то проблем
и мноо от познатите ми с е34 споделят моето мнение

ь
JANI написа:не е от амортесьори, приятели това е характерен отказ за тежките е34 -това е то4но от криви предни дискове на спира4ките , до сега са ми минали 3 бр е34 и при трите го имаше тоя проблем слагаме нови и при някое по -екстремно спиране ,край , не е болежка ако нямат много голям ръб се пристъргват и край ,в пловдив тая процедура струва 30лв с монтаж ,демонтаж
колега про4ети то4но какво пи6е мом4ето( 4е е сменил дисковете и пак си е останал проблема).
ина4е при мен го има6е това тресене понеже ми бе6е изпуснал единия преден амортесиор,смених си ги и си4ко си стана на 6.

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
и при мен го имаше този проблем и излезе тампони на горните носачи(прочетох за сеенето и си взех за 32-ка)и сега съм ОК
и хебела си смених (профелактично) 

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Да не би да е, че сложих 17- ки джанти
. Шегичка. Един вика- тампони, друг- амортесьори. Тия тампони за Е 32 къде ги има, колко струват? Колко струва като крайна цена смяната- части и работа? Май ще отида на стенд, да видим как е положението отпред като за начало. Очаквам всякакви мнения по въпроса.
Със здраве!

Със здраве!
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
Re: ь
DEO написа:JANI написа:не е от амортесьори, приятели това е характерен отказ за тежките е34 -това е то4но от криви предни дискове на спира4ките , до сега са ми минали 3 бр е34 и при трите го имаше тоя проблем слагаме нови и при някое по -екстремно спиране ,край , не е болежка ако нямат много голям ръб се пристъргват и край ,в пловдив тая процедура струва 30лв с монтаж ,демонтаж
колега про4ети то4но какво пи6е мом4ето( 4е е сменил дисковете и пак си е останал проблема).
ина4е при мен го има6е това тресене понеже ми бе6е изпуснал единия преден амортесиор,смених си ги и си4ко си стана на 6.
ммм немоа да се съглася с тебе че от изтървал амортисиор ще ти тресе предницата
тва си е лично мое мнение де
защото става въпрос за две различни неща
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
ktv написа:Да не би да е, че сложих 17- ки джанти. Шегичка. Един вика- тампони, друг- амортесьори. Тия тампони за Е 32 къде ги има, колко струват? Колко струва като крайна цена смяната- части и работа? Май ще отида на стенд, да видим как е положението отпред като за начало. Очаквам всякакви мнения по въпроса.
Със здраве!
наи вече си провери управлението за луфтове
хебел, накраиници , втулки на хебела ,луфт в секторната кутия
тампони на горните носачи наи вече от тея неща идват проблемите с тресенето при е34 около 80 км/ч се появява наи често
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2