прекъсва в ниските об.
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
прекъсва в ниските об.
привет колеги!моля за съвет ,колата е Е34м50!та по проблема-прекъсва пущината в ниските обороти/предърпва/,след натискане на гаста и в по високите обороти тоз проблем го няма!нито мени оборотите нито пък е по тромава!на празен ход си работи чудесно!но това пресецване в ниските ме побърква!свещите са на 5000км NGK -закупени от дару!вакуммите ги гледах уж всичко е точно с тях но знаели човек!и така с моя досаден проблем!благодаря предварително на всички които ми помогнат със съвет!успех! 

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Натрупани грешки в компа
Разхода повишил ли се е ???

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
Re: прекъсва в ниските об.
Моята като прекъсваше на ниски обороти ,се оказа ЛУЛА на 3-ти цилиндър.Симптомите, като гледам при теб ,май са същите, както бяха при мен.На място работи , над 3000 обр/мин пак работи, а в ниските никаква я няма.Смених лулата ,и м/у другото /свещите/ , и всичко си е ОК.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
ivoo написа:Моята като прекъсваше на ниски обороти ,се оказа ЛУЛА на 3-ти цилиндър.Симптомите, като гледам при теб ,май са същите, както бяха при мен.На място работи , над 3000 обр/мин пак работи, а в ниските никаква я няма.Смених лулата ,и м/у другото /свещите/ , и всичко си е ОК.
А как разбра коя е лулата ? Защото на мен от скоро като ми загрее напълно колата леко ми мени празния ход(играе лекичко) и прекъсва при потегляне

Георги Пенчев
Ами честно казано аз не съм си открил повредата сам.Откриха я в сервиз БОШ-Бургас.Като я закарах колата беше много зле особено в ниските обор.След смяната на 1бр. лула за 12лв и свещите 42лв всиччко си дойде на място.Забравих да отбележа че става въпрос за Mercedes C-200
- Penchev
- Сватбаря
-
tangin написа:Може да е бобина. И при мен беше така, смениха 1 бобина и свещи и е ОК.
Колега, сменили са ти бобина ,но преди това прекъсвала ли ти е само при напълно загрял мотор или е нямало значение от температурата на течноста ??
Георги Пенчев
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
НА студен ДВГ не прекъсв аот бобина или свещ, защото сместа е по-богата и не се усеща толкова. А като загрее обеднява сместа и хоп- готово: потегляш с по-малко газ и бум-бум-бум-грррррррррррррррр. Гадно 

- Penchev
- Сватбаря
-
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
От Бош на Оборище(до Вари), словашка или словенска беше, е около 70 лв. с отстъпката за член на клуба. Аз карам с две такива, едната на 3 години, другата на 1 година. НП. Иначе при Вальо е 160+ само бобина без лула.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
лулите много лесно се проверяват - сваляш и ако е закъсано края - за смяна, а бобините отваряш капака (пластмасовия) вечерта и гледаш дали свеети, мига и т.н.
бобината може да се закърпи с спрей-лак (термоустойчив).
друг е въпроса ако има "пикаща" (или няколко) дюзи.
- Penchev
- Сватбаря
-
Stanchev написа:лулите много лесно се проверяват - сваляш и ако е закъсано края - за смяна, а бобините отваряш капака (пластмасовия) вечерта и гледаш дали свеети, мига и т.н.
При всички случаи може да се съзре отечката казваш

Георги Пенчев
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2