Гори ми бушона за ел. огледалата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Гори ми бушона за ел. огледалата

Мнение от slavianko » 03 Апр 2007, 16:41

Колеги кажете какво е това нещо ??? гори ми постоянно бушона за ел. огледалата. Значи слагам нов и докато натисна копчето за нагласяне и изгаря моментално. Носих я на сервиз и там зеха да ми разесняват разни че бушона бил свързан със скоростната кутия а тя била сменяна и затова правела такива чалъми. Абе вкараха ме в такъв филм че направо :shock: :shock: :shock: и на финала аз пак нищо.
Помагайте ако знаете нещо по въпроса :help:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 03 Апр 2007, 18:03

свали огледалата, провери буксите, дали ги има, какъв е токът до тях ей такива неща.

старши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от slavianko » 03 Апр 2007, 19:56

ian190 написа:свали огледалата, провери буксите, дали ги има, какъв е токът до тях ей такива неща.
Ами трябва да ги има щото като го купих два дена нямах проблеми и на третия.... кръц бушона. И от тогава докато сложа и гори :roll:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 04 Апр 2007, 16:12

И моя напоследък почна да гори.А преди си беше наред.Не че са ми е до него де.
Явно и тва е неква типична мизерия за нашите коли щото скоро тука някой пак се оплакваше от тоя бушон.А иначе може да не се ебават огледалата а нещо друго дето е вързано на тоя бушон.Ако разбереш какво е , напиши да видя и при мене дали ще излезне същото.

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 04 Апр 2007, 16:35

Колега имах го същия проблем ;) ходих на маистори а те казват че не могат да го открият веднага да съм оставил колата за няколко дни при тях за да се пробват от къде може да е(но без гаранция)почнах да откачам букси.първо почнах със светлините за задната на багажника(гори бушон),после ги откачих от скоростната(пак гори) и махнах си огледалата едно по едно (и от там не беше)накрая свалих корите на вратите (предните) и се оказа едва забелижимо оголено кабелче малко преди копчето за нагласяне направих му изолация и проблема се реши (но ме поболя 1 месец)...та проблема (моя )беше от оголения кабел,който според мен когато съм слагал кората е възможно да съм го натиснал по някакъв начин или може би закрепещия болт които се намира под копчето за нагласяне на огледалата го е натиснал леко(кабела )и се е оголел...Надявам се да съм ви помогнал с моят решен вече проблем ;)

старши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от slavianko » 04 Апр 2007, 16:36

vvch написа:И моя напоследък почна да гори.А преди си беше наред.Не че са ми е до него де.
Явно и тва е неква типична мизерия за нашите коли щото скоро тука някой пак се оплакваше от тоя бушон.А иначе може да не се ебават огледалата а нещо друго дето е вързано на тоя бушон.Ако разбереш какво е , напиши да видя и при мене дали ще излезне същото.
Абе то така ама при мен и жената кара колата и все трябва да нагласям огледала и знаеш ли колко е кофти. Иначе сигурно е вързано и нещо друго към тоя бушон ама като нямам никакви други проблеми как да разбера ????? Айде бе хора никой ли не знае е....х тоя бушон аз е....х Направо ми искара нервичките

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525 TDS, 94-та година

Мнение от angel_peev » 09 Апр 2007, 18:37

Към този бушон са звързани и светлините за заден ход.На мен така ми го гореше.Искарах калъфчето на скоростния лост.Под него има гумен маншон,през който минават кабелчетата за датчика за задната.Там се търкаха на една ламарина и се бяха протрили.Изолирах ги и сега нямам проблем.Огледалата ми работят и задната ми свети.Бушона мисля,че беше 12-ти номер!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DBZ » 13 Апр 2007, 23:16

Аз вече бях писал за моя бушон и огледалата. Значи при мен проблема беше,че като сложа бушона и дам на контакт и почва да ми гори някакъв кабел отпред под капака обаче така и не мога да го видя къв е тоя кабел. Тоя кабел дето се е протрил при скоростите дали може да е тоя дето на мен ми гори. Явно дава някво късо и почва да пуши. И дали ми се преебава нешо сериозно така като почне да пуши?

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 14 Апр 2007, 8:06

DBZ написа:Аз вече бях писал за моя бушон и огледалата. Значи при мен проблема беше,че като сложа бушона и дам на контакт и почва да ми гори някакъв кабел отпред под капака обаче така и не мога да го видя къв е тоя кабел. Тоя кабел дето се е протрил при скоростите дали може да е тоя дето на мен ми гори. Явно дава някво късо и почва да пуши. И дали ми се преебава нешо сериозно така като почне да пуши?

тряба да си смениш вече горелия кабел...ако ли не ,един съвет не слагай бушон за огледалата да не се подпалиш ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 14 Апр 2007, 14:44

Д..ба тея бушони.Нещо не винаги горят когато трябва.Два пъти са ми се топили кабели без да гори бушон.

старши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от slavianko » 14 Апр 2007, 15:15

vvch написа:Д..ба тея бушони.Нещо не винаги горят когато трябва.Два пъти са ми се топили кабели без да гори бушон.
А аз си мислех че само аз съм в този филм :roll: :roll: А то било срещано явление.
Между другото още не съм открил проблема. Какво ли не разглобих и никаде не видях нередности по кабелите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 14 Апр 2007, 23:49

Требва да се ходи на екстрасенс :mhihi:
Аз моите вече ги намествам на ръка.Ама се оглеждам първо някой да не ме гледа,че после срам...

Потребител
Аватар

Мнение от KENEDY » 08 Май 2007, 22:51

и аз имам проблеми с огледалата. сложениса от по-новите,и като ги нагласям двигатела мени оборотите. някои знае ли нещо по вапроса .мерси предварително

старши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от slavianko » 09 Май 2007, 9:13

vvch написа:Требва да се ходи на екстрасенс :mhihi:
Аз моите вече ги намествам на ръка.Ама се оглеждам първо някой да не ме гледа,че после срам...
Е това имах в предвид и аз :uups: :uups: Накрая ще си купя от тия дето се нагласят ръчно и поне да си знам че нямам ел. Ебати тъпия проблем и няма оправия :banghead: :banghead: :banghead:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 09 Май 2007, 9:18

колега вземи си иди на качествен майстор че с тия инсталации майтап не бива....пред мен горя кола и на мене сърцето ми се късаше а пък собственика въобще не го мисля какво му е било
Изображение

Следваща

Назад към E34