Проблем с бушоните

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с бушоните

Мнение от DBZ » 02 Апр 2007, 23:29

Здравейте колеги, понеже кората на шофьорската врата беше махната, защото при кражба на радиото ми счупиха стъклото и след смяната като си сложих кората и си сложих и конзолата за ел. огледалата. Мисля че 9ти бушон беше за тях. Та понеже нямах резервни та махнах от 12ти бушон и го сложих на мястото на 9ти и някъде пред предното стукло до двигатела почна да дими и да мирише на изгоряло като подадох контакт за да пробвам огледалата. Някой знае ли дали съм повредил нещо и от какво може да е този проблем?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 03 Апр 2007, 0:29

12 номер бушон требва да ти е за огледалата,а не 9.Деветката требва да е клаксон и управление на климата.Виж на мене 2 пъти ми се топят жици от късо съединение без да горят бушоните.Един път на камбанката и един път на датчика на ключалката на вратата дето затваря стъклата.Та мисълта ми е че нещо ти е направило късо и трябва да провериш какво е дори и таблото да трябва да сваляш щото само на бушоните не може да им се разчита.
Какво може да е обаче незнам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 03 Апр 2007, 0:35

Ама при мотора или в купето ти е изпушило.Щото бушона на огледалата е и за дюза няква на отоплителя според книжката.А точно пред шофьора при двигателя има едни клапани които управляват нещо на парното и може би те са въпросните дюзи.Та те може да са изпушили и от тях да гори бушона.Виж работи ли ти парното на топло и студено ,но провери и двете зони .Ако не работи може тва да е проблема.От мене толко,който знае повече да помага.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DBZ » 03 Апр 2007, 1:10

Значи просто съм объркал числата като съм обяснявал. Иначе отпред при двигателя почна да пуши, не в купето. Утре ще проверя дали е изгорял бушона щото тва стана отдавна и не помня вече. Иначе парното си работи топли си. Климатика не съм го пробвал щото не е имало нужда ама ше взема и него да го пробвам.

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 03 Апр 2007, 6:54

ако огледалата не ти работят и светлините за задна скорост трябва да не ти светят ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DBZ » 03 Апр 2007, 12:45

Еми духа топло непрекаснато. Задните светлини наистина не работят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 03 Апр 2007, 15:23

Виж дали не може да духа студено но само от парното без климатика.Не да е студен въздух като от климатика , а просто да не грее и да го вкарва както е външната температура.Само че провери всички отвори щото при мене примерно към предното стъкло може да духа само топло, а през въртящите се решетки към купето и топло и студено.При мене стария собственик ми каза , че едната клапа била се сговнила нещо и той използвал тази за другата зона да управлява цялото парно.

Назад към E34