какво мислите...м21б24
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- dupeto
- кандидат ентусиаст
- Кара: 324 ТД
какво мислите...м21б24
колеги, имам следния проблем. колата е 324 тд и вси4ко е наред докато загрее, след което запо4ва да мени оборотите. из4етох доста по проблема и вапреки 4е пове4ето инфо тук е за м51б25 става ясно 4е проблема е в пло4ката на ГНП-то. 4етох са6то и за вазможноста от износена верига, но аз сам с ремък и не виждам как това би бил проблема. но забелязвам и друго: колата на 1-ва и 2-ра скорост, като я настапи6 си отива до 4500-4800 оборота без проблем, 3-та 4-та и 5-та, се спава след 3000 оборота. ама се спава осезаемо. баир надолу пове4е от 140 км/4 не 6те, нагоре пак толкова, но трудно... изоб6то влезе ли в обороти на по висока предавка от 2-ра, умира. друго: пуска6 колата баир надолу на 2-ра, без гас, и тя не си даржи постоянна скорост , а по4ва да "халца". имат ли некви смука4и ли, кво и аз не знам. и другото странно, което ме притеснява много е, 4е на тая кола искам да и дам леко газ, примерно да карам на втора бавно. еи няма го тоя филм... малко газ да даде6, и, хуква, с леко, ама много леко подаване на газта, колата ска4а в 3000 оборота, с натиснат 1см педал. не знам и аз как да го обясня, искам да кажа, не е ли редно като натисна газта малко да подам малко гас, пове4е натискане, пове4е гас и така, те тия педали на гаста в тия БМВ-та потават до безкраи, или се заблуйдавам. офф, пак стана цял роман, ама ме дразни тва 4е колата не варви както трябва. отдолу над педалите има едно цилиндри4но устроиство дет педала за гаста го "управлява", кат потенциометар имам 4увството 4е е, може ли то да е прецакано. извинявам се за комплексния вапрос, но исках да обясня по побробно.
а са6то да спомена 4е и разходомера се влияе силно от тоя проблем, веднаж показва правилно, 5 играе наляво надясно и наи странното е 4е като се движа, пускам гаста и отива на нула, подам савсем минимално газ, отива в безкраи/30л.... много ме самнява тая ма6инка за газта, но не знам, дано вие помогнете...
а са6то да спомена 4е и разходомера се влияе силно от тоя проблем, веднаж показва правилно, 5 играе наляво надясно и наи странното е 4е като се движа, пускам гаста и отива на нула, подам савсем минимално газ, отива в безкраи/30л.... много ме самнява тая ма6инка за газта, но не знам, дано вие помогнете...
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Mога да ти кажа за малкия проблем със зазходомера дето си писал. Та това не ти е проблем. На мен също така на ниските предавки ми отива в безкрай като превключвам предавките или давам газ. Не съм обърнал внимание точно при какви условия го прави, но мисля че не е развален, а пък си показва и точно
Твоя си показва точно на 4-та 5-та, нали

- dupeto
- кандидат ентусиаст
ами не колега, дори и на 4-та и 5-та не работи. знам го със сигурност, за6тото сам го виждал да си работи и нормално, рядко но си работи. в пове4ето слу4яи имам 4увството 4е работи само на два режима: или не дава6 гас и стои в 0, или дава6 малко гас и трагва кам безкраиност. като карам примерно на 2-ра, на обороти, подам леко гас, за секунда 4е и по малко, и стрелката на разходомера хуква към безкраино, кам 20-те литра се се6та 4е отдавна никои не подава пове4е гас и се вра6та в 0-та. за тва ме самнява и тва устроиство дет е за подаване на гас кам помпата, но за жалост си нямам никва представа на кав принцип работи. имам само 4увството 4е си4ко идва от едно място, но не знам от каде то4но. всеки ден сам под капака да тарся не6то дет не е наред. открих много дехекти от пи6ман маистори, но пове4ето проблеми сам отстранил, та остана само този и се 4удя секи ден и се опитвам да го оправя 4е стра6но дразни. благодаря на колегите които ще изкажат и изказаха мнение... ако се сетя за не6то самнително което сам забравил да опи6а, 6те споделя...
- Kristopher
-
-
E да, то на никой не се връща толкова бързо стрелката, колкото отпускаш педала, имам чувството че на високите предавки разходомера показва по отчетливо
- dupeto
- кандидат ентусиаст

- Kristopher
-
-
Така е, прав си, аз имах друго в предвид, но няма значение. А като е изключена от скорост показва ли ти разходомера 1-2 литра или е баш на нулата
На нула седи само като използваш предавка за спирачка

- dupeto
- кандидат ентусиаст
не колега, седи си на 0, зна4и и гас не подавам тогава за тва. леко да 4укна газта и заминава кам безкраи, без да се замисли дори. и тва е другия проблем 4е като изкам да спирам на скорост, баир надолу примерно, колата си намалява до 900-1000 оборота на 2-ра да ре4ем и след това по4ва да придарпва и да "халца". или дори на равно, искам да я пусна да варви на 2-ра, 3-та без гас само на обороти и не мое, халца. кво 6е е туи 4удо не знам, досе6там се ама не 6та да вярвам, 4е тая помпа 6е ми излезне солено. но дано не е от ГНП-то...
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5

същия проблеммм
като е загряла пали ли трудно??
моя съвет е:
намираш си една механи4на помпа
слагаш си я и забраяш друго си4ко е бош-лаф
работа
аз вече съм с механи4на и няма да ти казвам как вари то моя изруд
а преди наи мноо 140-150км/ч
ся напрао мърка

- dupeto
- кандидат ентусиаст

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
мноо лесно стааа ве
за един 4ас я смених моита ама аз разбирам
нз при теб как е.
няма ко да изолираш компове и тн. слагаш и газ
само за клапан4ето тряа да фанеш ток от другаде 4е кат свалиш електронната спира да подава ток
само жилото за газта тряа да види6 как ще си го напраиш
а за 4ип и тн. та механи4ната помпа има един болт
дет кат говъртиш може да си я надуваш колкото си искаш
може да изровиш асфалта след тебе
http://www.youtube.com/watch?v=v3IfYJdAiMc
тва е с механи4на но има интеркулер
хи4 не вари ааа?
за един 4ас я смених моита ама аз разбирам
нз при теб как е.
няма ко да изолираш компове и тн. слагаш и газ
само за клапан4ето тряа да фанеш ток от другаде 4е кат свалиш електронната спира да подава ток
само жилото за газта тряа да види6 как ще си го напраиш
а за 4ип и тн. та механи4ната помпа има един болт

дет кат говъртиш може да си я надуваш колкото си искаш

може да изровиш асфалта след тебе

http://www.youtube.com/watch?v=v3IfYJdAiMc
тва е с механи4на но има интеркулер
хи4 не вари ааа?

11 мнения
• Страница 1 от 1