хидравлика
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
хидравлика
Днес забелязах че под казана за маслото на хидравликата имам теч от единия маркуч.На какъв принцип е хидравликата(на студен двигател ли се проверява маслото,трябва ли да се обездушава после като се отвори капачката???)Завива си перфекно ня скърза и т.н.....
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Казана? С нивомат ли си или с малкото казанче? При мен тече от доста време, няма кой да го измие и провери маркучите(аз съм без нивомат, с малкото казнче). Но ти не чакай колкото мен, измии хубаво с бензин мазнотията и виж дали не са разхлабени скобите или спукани маркучите. А иначе системата не е под налягане(поне до помпата). Проверката става на равно място, запален ДВГ, развиваш капачката, избърсваш я хубаво, навиваш я без да стягаш, развиваш и гледаш. Има три нива на щеката(пръчката в середата на капачката), трябва да е в средното ниво. Ако имаш някакви съмнения относно верността на показанието завърташ волана в крайно ляво, после в крайно дясно и пак мериш. ПО принцип обаче щом нямаш шум от помпата при мърдане на волана значи течността е достатъчно.
N.B. След проверката не затягай зверски капачката. Въртиш леко докато спре.
N.B. След проверката не затягай зверски капачката. Въртиш леко докато спре.

- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
За теча няи вероятно трябва да претегнеш скобите на мъркучите при мен беше това ас свалях каэанчето сложих нови скоби щото оригиналните бяха отпуснали после сложих казанчето напълних го и нямаше проблем 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ама в казанчето е филтър
.....или и това няма значение 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
6 мнения
• Страница 1 от 1