Оборотите при tds?
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Оборотите при tds?
Въпросът ми е следния: защо оборотите ми играят на празен ход с около 40-50(в доста малки граници), но ако колата поработи 1 минута на празен ход и спира това менене. След като форсирам двигателя пак същото докато не пороботи мотора на празен ход и се нормализират.
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
не знам, а на мен пък от няколко дни на празен ход двигателя ми се изфорсирва със около 300-400 оборота, ама не постоянно а 2-3-4-5 пъти, не знам и аз колко и по кое време, само по веднъж си вдига оборотите
, ако знаете кажете от какво може да е 

- cupofcoffee$
- Потребител
-
Re: Оборотите при tds?
e39tds написа:Въпросът ми е следния: защо оборотите ми играят на празен ход с около 40-50(в доста малки граници), но ако колата поработи 1 минута на празен ход и спира това менене. След като форсирам двигателя пак същото докато не пороботи мотора на празен ход и се нормализират.
Приготви се за смяна на електрониката на ГНП (или т.нар. плочка).
Проблема ще се увеличава.
Нова плочка - меди 700 - 1100 лв.
Стара - 350 - 450 лв. (заедно с помпата)
Вършат ти работа всички модели на ТДС, независимо от модела, както и 324тд. Помпите на всичките са еднакви.
Успех.
cupofcoffee
- cupofcoffee$
- Потребител
-
Kristopher написа:не знам, а на мен пък от няколко дни на празен ход двигателя ми се изфорсирва със около 300-400 оборота, ама не постоянно а 2-3-4-5 пъти, не знам и аз колко и по кое време, само по веднъж си вдига оборотите, ако знаете кажете от какво може да е
Братле, ти си същия случай, ама в друг стадий.
Общото заблуждение, за тия двигатели е, че пукат глава. Това са глупости. Пукането се получава при малоумен юзер на колата.
Най големия проблем им е, че с много капризни на гориво и първи си отиват електронните модули на ГНП-тата.

- Kristopher
-
-
д**би тдс-те, и сега какво да правиме, някой казваше нещо за рециклиране, няма ли да е по лесно в начален стадии, ако е от това де
- cupofcoffee$
- Потребител
-
Kristopher написа:д**би тдс-те, и сега какво да правиме, някой казваше нещо за рециклиране, няма ли да е по лесно в начален стадии, ако е от това де
Бате, разглобил съм вече три помпи и няма ясни разлики между тях, може и снимки да ти пратя ако искаш.
Всичко е в електрониката, абсолютно съм сигурен, ама още търся човек да ги ремонтира, но явно проблема е не е по силите на всеки.
Моят съвет е - оглеждай се за читава електроника, друго нема. Ако е до механиката (което според мен е най-малко вероятното), не се притеснявай - имам три помпи. Всичките перфектни откъм механика!
- Kristopher
-
-
- Kristopher
-
-

- cvetoslav
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E kak BMW
- Мечтае да кара: MMMMMPower
Колега kiedmobil дай моля те повече инфо за тоя човек. Мисля че ще има доста хора които ще са супер щасливи ако тофа е факт и човека си върши добре работата.
колеги днес открих нещо много страно
на един приятел тдс нафтовата помпа електрониката.разкачи си акумолатора да си прави стартера и два дни колата му беше разкачена и за учудване познайте какво стана като сложи акомолатора като запали взе да му святка дюзата и той взе да се ядосва мрънка и след час два ми звани и ми вика че вече не му играя оборотите на празен ход и така вече два дни постояно работи и проблема с оборотите не се е появил.
- Kristopher
-
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Я преди да ходиш по майстори пробвай с почистваща добавка около 1000км да минеш, че и аз преди 2- 3 години имах тоя прпблем, в Дару и Супер дизел на диагностиките ми казаха, че помпата заминала, но с 2 опаковки Лики Моли и до ден днешен нямам проблем.
13 мнения
• Страница 1 от 1