Търси се съвет за БМВ Е34 524ТД

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Търси се съвет за БМВ Е34 524ТД

Мнение от amd » 26 Фев 2007, 23:51

Замислили сме се с баща ми да дадем Е30-ката и парици и да вземем втора Е34-ка за мен, но има разни варианти. В бъдеще може да се търси някакво М20Б20 (читаво), а сега веднага можем да вземем (с малко уговорки) Е34 524ТД - въпросите ми са :

1. Ще върви ли повече от М20Б20 или по-малко, не съм много наясно с тия дизели, баща ми ги мрази, донякъде и аз, но напоследък почвам да се убеждавам, че въпреки старата технология ако са в добро състояние си вървят здраво.

2. Мит ли е за тези мотори, че пукат глави? Не се знае в какво състояние е въпросната кола, ако се стигне до сделка ще я прегледаме много обстойно, но все пак здрави ли са тия мотори, мога ли примерно да си давам здраво газ по завоите и по правите както правя с бензиновите БМВ-та или има опасност въпреки добрата охладителна система да стане някоя авария от много зор?

3. Турбо-то ме притеснява, може да в навъртяло годинки и да хвърля масло и да се е раздрънкало здраво, а са доста пари май тези турбинки, пък и мотора могат да скапят? Палят ли на студено тези дизели или и при най-малката неизправност не могат?

Иначе разхода е хубавата част, сигурен съм, че ще гори по-малко от М20 и М50. Благодаря ви за съветите от сега.
BMW only!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikle » 27 Фев 2007, 0:02

за главите и аз съм чувал че ги кривят лесно но специално за 525тдс.незнам ако искаш да ти гори малко взимаи дизел,ако ще караш здраво и не те бърка бензина м50 б20 и няма да сгрешиш.аз имам такава от 7месеца и съм много доволен.в 524 не сам карал ама 525дтс много здраво върви лично мен ме дразни малко шума ама все пак не 2000г дизел.успех дано случито на читава колица било то дизел или бензин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 27 Фев 2007, 0:07

Ако е карана много из Видин ще е гробница пълна ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 27 Фев 2007, 1:07

За сега 99%, че няма да вземем дизел, ама макар и почти невъзможен, оставам минимален шанс. Ще се радвам да чуя още мнения следващите дни и ще си помисля. ИНаче и аз станах много, много голям фен на М50 моторите, страхотни са, направо жестоки! Лошото е, че хората явно ги виждат тия работи и Е34-ките с М50 са по-трудни за намиране и държат винаги по-висока цена от М20-ките. Аз това се плаща, че на бартер и на тънки пари какво сме взели от Видин все е било зле :help: Може ли да са такива идиоти мръсни тук а бе? :roll: САМО карат, НИЩО не пипат и само се хвалят насам-натам, че нищо не са пипали по колата :uups: Някой път се прежалват да сменят масло (или накладки), ама бензинов и въздушен филтър нема шанс, а пък скрости и диференциал смятат, че и без масло могат явно, щото никой не съм чул да ги поглежда :shock: Може ли непълнолетен аз знаех (вече съм на 19 де) какво трябва да му се прегледа на едно БМВ, а възрастни мъже "разбирачи" да са такива мърлячи? Ако вземем кола от тук ще е или гробник дизел или М20 на газ и с напълно разбита предница :roll: Е, ще направим всичко по силите си да вземем нещо по-добро, щото иначе после ще се почнат едни безкрайни ремонти и даване на пари. Но все пак предпочитам да взема някакво БМВ, защото тук поне са постоянно закъсали за пари и се навиват за друга по-скапана кола + дребни пари, а покупката на читаво БМВ ще ни затрудни и ще отнеме доста повече време. Всеки си избира - до сега поне попадаме на най-добрите от мърлявите БМВ-та :mhihi: Простете за лиричното отклонение, просто споделям приятелски разсъжденията си за провинцията :D

п.с. не, че и по София не е пълно с каруци :lol:
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 27 Фев 2007, 9:22

прибави още 1% към твоите 99% и си вземай бензин....няма да съжаляваш ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 27 Фев 2007, 9:55

аз пък мога да ти кажа че ако всичко ти е наред по охладителната система М21 мотора е куче :mhihi: 7 години не бяха жопани не бяха въртежи не бяха стартове :mhihi: нищо му няма ! със пълен зор гори до 12-13 в града ако си пенсия 8 на 100 :mhihi: не е като бензина но си има спортен характер :mhihi: особено ако се дърпаш с Mercedes 250D или 300D :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 27 Фев 2007, 11:21

БЕНЗИНОВООООО тва е :driving: :driving: :driving: :driving: :driving: :driving: :driving: дизел :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: ако не е читав естествено :!: :!: :!: :!: :!:
Изображение

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 27 Фев 2007, 11:37

Аз карам 524тд и съм много доволен предишната беше 3ка със същият мотор проблем несъм имал ... по 324 парите за ремонт които съм дал за година и половина по вина на колата (износване на някоя част) са 120лв без да броим нанесените от мен поражения :) глава несъм пукал и на двете ... :) Горещо ти перпоръчвам такава .. дори чакам една ткава внос от Люксембург която била перфектна година 91 или 92 ще е някаде към 4500 левчета .... но независимо дали ще си вземеш тази или друг ТД няма да съжаляваш повярваи ми :)
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 27 Фев 2007, 12:16

Аз също карах 524тд,което преди това караше баща ми общо около 7год. сме били с тази кола,която взехме от австрия с пукната глава,сменихме я и никакви ядове не сме имали с двигателя.И както каза колегата ако всичко и е изрядно ДВГ-то е куче та дори и ръмжи :mhihi: Аз я карах година и половина ма не като пенсионер :mhihi: ,и колата вървеше допоследно(тотализирах я) повече от добре дори със 17" пак беше непослушна :mhihi: не и пречеха навъртяните километрите а те бяха 450к

Успех

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 27 Фев 2007, 15:21

Хехе радвам се, че чух и мнения в подкрепа на дизела. По каталог е малко по-бавен от М20Б20, но явно и той върви. То петиците май всички вървят, само Мччччч 40 и Мчч43 са зле:) Мисълта ми - може ли като на М50-то да му ръгнеш 4-та скорост и да караш с 30 без да угасне или да качваш баир на втора без газ и такива камионаджийски изпълнения :D характерни за шестаците. Аз и такъв дизел бих карал, но стига да е читав, а силно ме съмнява да е останал такъв в моят град, все пак се надявам, че има. По ме влече хубав дизел, отколкото М20 на газ :roll: ИНаче ако се намери и хубаво М20 на бензинец ще му се нарадвам. М50 е върхът иначе :twisted: Жалкото в случая е, че на газ наистина е по-евтино, но човек сам си решава кой компромис да допусне.
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 27 Фев 2007, 17:47

Имал съм 524тд Внесох си го преди години от Австрия със спукана глава. Смених му главата с нова. Три години я карах тази кола и бях супер много доволен. Ако имам възможност да избирам между 524 и 520 М20 бих си взел печката. Според мен върви по добре. Но все пак ако се напънеш малко и си вземеш М50 ще е най добрият вариянт.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Crossblade » 27 Фев 2007, 19:44

amd написа:Хехе радвам се, че чух и мнения в подкрепа на дизела. По каталог е малко по-бавен от М20Б20, но явно и той върви. То петиците май всички вървят, само Мччччч 40 и Мчч43 са зле:) Мисълта ми - може ли като на М50-то да му ръгнеш 4-та скорост и да караш с 30 без да угасне или да качваш баир на втора без газ и такива камионаджийски изпълнения :D характерни за шестаците. Аз и такъв дизел бих карал, но стига да е читав, а силно ме съмнява да е останал такъв в моят град, все пак се надявам, че има. По ме влече хубав дизел, отколкото М20 на газ :roll: ИНаче ако се намери и хубаво М20 на бензинец ще му се нарадвам. М50 е върхът иначе :twisted: Жалкото в случая е, че на газ наистина е по-евтино, но човек сам си решава кой компромис да допусне.

За теб друг град или друга държава няма ли? Като всичките коли са кошници там (ти го казваш ...) дали ще е 1.8 2.0 или 2.4TD разлика няма да усетиш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 27 Фев 2007, 21:56

имал сам м20 б20 ся имам пе4ка 524
незнам ако иска6 икономия земи пе4ката
а не вари по малко от бензина
ко е 4итава няма грижи м21-то
ся бензинките са ку4ета ама ли4но моито мноо горе6е
и тва ме сабаря6е много
ся ми е гот с нафтовия змеи пак и си варви мноо прили4но
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 27 Фев 2007, 22:44

кво значи бавен дизел бре ? тва че набира от 0-100 със 1 секунда по бавно от M20B20 аре стигате бензинката и дават 4 литра по голям градски разход за мене дизелака е по добро решение ако става въпрос да се избира между М20 и М21 виж за М50 не мога да говоря не съм се возил в такава но мой познат е със М20Б20 и пича си призна че нашата М21 по бързо набира от неговата М20-ска много зависи в какво състояние е колата тва че си се качил в някой дизел на 500-600к километри не значи че веднага можеш да кажеш "мани го тоя бавен дизел"

Аватар

Мнение от cupofcoffee@ » 27 Фев 2007, 23:10

mla86 написа:кво значи бавен дизел бре ? тва че набира от 0-100 със 1 секунда по бавно от M20B20 аре стигате бензинката и дават 4 литра по голям градски разход за мене дизелака е по добро решение ако става въпрос да се избира между М20 и М21 виж за М50 не мога да говоря не съм се возил в такава но мой познат е със М20Б20 и пича си призна че нашата М21 по бързо набира от неговата М20-ска много зависи в какво състояние е колата тва че си се качил в някой дизел на 500-600к километри не значи че веднага можеш да кажеш "мани го тоя бавен дизел"

:mhihi: Братле, недей така смело да се изказваш, че ей сега ще налетят ******** с м20 и м50 от всички страни и ще те оглозгат до кости! :mhihi:
Ама иначе ме кефиш какъв млад дихател си, казвам го с най-добри чувства, наистина. Кво викаш, м21 върви малко по-бавно от м20б20 или м50б20? :mhihi: Може и така да е, ама зависи! :mhihi:

Edited by penchev

Следваща

Назад към E34