и предница и задница..

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

и предница и задница..

Мнение от shneider » 10 Яну 2007, 21:02

колеги интересува ме цена на десен долен носач и някаква марка..щото го сменях август и сега пак е за смяна..и само втулка на паразитен хебел сменя ли се или върви с целия хебел?и има ли такова понятие задържа амортисъора?(за задните конкретно).накарах един маистор да я разклати на моста да разбера кво суми от задницата..разклати я 2 пъти и диагноза веднага "задържат"-сменяни са също август..аиде помощ!
мерси предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: и предница и задница..

Мнение от Stanchev » 10 Яну 2007, 21:13

shneider написа:колеги интересува ме цена на десен долен носач и някаква марка..щото го сменях август и сега пак е за смяна..и само втулка на паразитен хебел сменя ли се или върви с целия хебел?и има ли такова понятие задържа амортисъора?(за задните конкретно).накарах един маистор да я разклати на моста да разбера кво суми от задницата..разклати я 2 пъти и диагноза веднага "задържат"-сменяни са също август..аиде помощ!
мерси предварително

1. носач - от 50 кинта нагоре. Вземи си АС МЕТАЛ/по-евтин/ или Lemforder
2. втулката на паразитния хебел се продава отделно около 20 кинта струва
3. ако си натиснал колата надолу и амортисьорите са се смачкали и почват да се изправят но не светкавично като пружина - всичко е ОК!
амортисьорите са двойнодействащи - както на натиск, така и на разпъване. Ако ти се изправя задницата след като я натиснеш (и не се клати като пружинка) всичко е наред :idea:
а ако не си сигурен иди в D&N имат тестери за амортисьори срещу 5 лв ти проверяват и 4-те и ти дават графиката от теста ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

Мнение от shneider » 10 Яну 2007, 21:48

значи 4те амортисъора са сменяни август така че ме съмнява да са изтарвали или нещо друго..имам чуството че проблема започна прес септември когато се наложи да сменям горен тампон на заден ляв след като се скъса...от тогава при потегляне колата издаваше един звук "зър зър" при потегляне и се губеше след няколко метра или в зависимост от това какви са неравностите по пътя..така си карах..но последните дни се влоши и шума е доста повече..може ли при смяната на въпросния тампон нещо да не е направено както трябва?питам така обстоино щото сам се убедил че много хора които се занимават с ремонт на коли маи много не разбират и не са в час с тънкостите на всяка кола..

Назад към E34