спешно ми отговорете
Модератор: Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
спешно ми отговорете
Смених главата на двигателя.Исках да запаля,да видя какво сам направил,но гориво от помпата кам дюзите няма.Развивам магнит-винила подавам контакт,нафта-излиза.Винтила работи,пробван е.Буталцето вав помпата се вижда,че се движи като вартя на ръка.Нафта през щуцерите не илиза кам дюзите не отива.Каде е проблема?Педварително благодаря:)
Николай, нямам достатъчно инфо в момента, но ако това ти помогне, ще се радвам:
1. Няма напрежение в електромагнитния клапан за горивото- свържи контролен волтметър към клапана и включи запалването, светодиода трябва да светне. В противен случай открий мястото на прекъсване на веригата и отстрани повредата.
2. Електромагнитния клапан не работи- провери добре ли е закрепен клапана и дава ли контакт с масата. Последвателно включвай и изключвай захранването- клапана трябва да прещраква.
Диагноза 2:
1. подаването на гориво е недостатъчно- провери подаването на гориво:
а) горивопроводите са прегънати, замърсени или разхерметизирани- почисти ги
б) форивния филтър е замърсен- смени го
в) при зимни условия във филтъра или горивопроводите се е образувал лед или парафинови отлагания- вкарай автомобила в топъл гараж и долей обикновен бензин в съотношение 4:1(4нафта, 1 бензин)
г) запушена е вентилацията на резервара, замърсен е горивния филтър в резервара- почисти ги
д) началния момент на подаване на гориво от ГНП не е правилно регулиран- провери и регулирай началния момент на подаване на гориво
е) дюзите са неизправни- провери дюзите, разхлаби последователно гайките, за да провериш работата на съответните цилиндри
ж) горивонагнетателната помпа (ГНП) е неизправна- или я отремонтирай, или слагай нова
Дано съм бил полезен с това оскъдно инфо
1. Няма напрежение в електромагнитния клапан за горивото- свържи контролен волтметър към клапана и включи запалването, светодиода трябва да светне. В противен случай открий мястото на прекъсване на веригата и отстрани повредата.
2. Електромагнитния клапан не работи- провери добре ли е закрепен клапана и дава ли контакт с масата. Последвателно включвай и изключвай захранването- клапана трябва да прещраква.
Диагноза 2:
1. подаването на гориво е недостатъчно- провери подаването на гориво:
а) горивопроводите са прегънати, замърсени или разхерметизирани- почисти ги
б) форивния филтър е замърсен- смени го
в) при зимни условия във филтъра или горивопроводите се е образувал лед или парафинови отлагания- вкарай автомобила в топъл гараж и долей обикновен бензин в съотношение 4:1(4нафта, 1 бензин)
г) запушена е вентилацията на резервара, замърсен е горивния филтър в резервара- почисти ги
д) началния момент на подаване на гориво от ГНП не е правилно регулиран- провери и регулирай началния момент на подаване на гориво
е) дюзите са неизправни- провери дюзите, разхлаби последователно гайките, за да провериш работата на съответните цилиндри
ж) горивонагнетателната помпа (ГНП) е неизправна- или я отремонтирай, или слагай нова
Дано съм бил полезен с това оскъдно инфо

2 мнения
• Страница 1 от 1