Сонда

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Master of the dark side
Аватар

Сонда

Мнение от MiRaCuLiX » 27 Дек 2006, 17:59

Как се отваря сондата в резервуара която е в багажника? Става въпрос за 524тд, свалих капачката но отдолу ми се стори малко по-сложо от колкото ми беше на 324тд и затова ви питам :help:
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: Сонда

Мнение от slavianko » 27 Дек 2006, 18:44

MiRaCuLiX написа:Как се отваря сондата в резервуара която е в багажника? Става въпрос за 524тд, свалих капачката но отдолу ми се стори малко по-сложо от колкото ми беше на 324тд и затова ви питам :help:
Не е толкова сложно колега. Отваряш капачето отгоре от към багажника то е на 5-6 рапидки. После развиваш скобите на двата мъркуча и ги дърпаш настрани ама ги запуши с нещо че ще си напълниш багажника с нафта. Махаш и буксата. После развърташ капачката и се отваря дупка към резервоара. И сега най неприятното. Запрятъш ракави и бъркаш вътре. Целият поплавък с помпичката всичко е на една конзола на дъното. Отсрани са две щипки натискаш ги двете едновременно и дърпаш и цялата карантия ти остава в ръцете. Ама си приготви и много парцали да бършеш щото всичко става в нафта. Измиваш се накрая и два дена ти миришат ръцете :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ама няма как иначе.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 27 Дек 2006, 18:47

Точно за капачката питам как се развива и нали капачката е това цялото пласт масовото дето е вътре ....?
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 e30 e38

Мнение от prostia » 28 Дек 2006, 14:41

да това е
колегата ти го е обеснил много точно как се сваля, ама ти що не споделиш защо искаш да я сваляш
уважаваи мързела тои ти помага
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 28 Дек 2006, 20:35

Много благодаря на slavianko оказа се точно както ми го описа.

Защото под 20л когато ми падне стрелката и колата смуче въздух и гасне ... днес след като го отворих видях че сондата е само наполовина натопена вътре при уж 20л в резервуара и имаше нафта около 5см вътре. Незнам обаче от каде отчно смуче нафтата защото като надуя маркуча балончета излизат от всякаде.има нещо което не е наред но незнам точно кое :( :help:
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 29 Дек 2006, 19:12

Проблема явно е в подкачващата помпа ... а тя как се сваля има ли рециклаж ... някакви съвети въобще .. мерси
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 01 Яну 2007, 15:27

ми както славианко ти е обияснил
барка6 ватре има две 6типки стиска6 ги и тя излиза сас нивомера
на мен пак поплавака ми заяжда6е 4е тряа6е да го свалям дда го разтрасквам 4е да се опраи. ама ве4е маи се е опраил от доста време не ми е праил номера

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 01 Яну 2007, 17:30

Поплавъка ми е отделно от помпата... поплавъка се намира в една бяла тръбичка и се вади сам в ляво от него на дъното седи помпата в някаква пластмаса закрепена на дъното ...
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 01 Яну 2007, 17:55

ми даржат ги само едни жи4ки.
баркаи ватре и около помпата 6те напипа6 те 2-те закоп4ялки
стиска6 ги и ти излиза помпата с поплавака заедно.
не са саединени само те йи4ки ги дарйат

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 01 Яну 2007, 17:58

не е така .. махам кабелите но пак не излиза ...
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 01 Яну 2007, 20:17

имах предвид 4е поплавака и помпата са сварзани само сас те кабел4ета ина4е си излизат заедно
6типките на помпата не ги ли напипа ?
супер лесно е за 1-минута ти я свалям

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 01 Яну 2007, 22:12

незнам обаче до сега ми го правеше номера да смуче въздух като съм около 20те литра а сега ми го направи и на 35 40 ... :( незнам вече какво става ... в една тема четох че се случва около 20 литра когато помпата в резервуара е заминала ама при мен става вече и на 40! Освен това някои може ли да ми покаже на снимка как точно изглежда помпата за да не се окаже че си мисля за погрешното нещо ... :help: :help: :help:
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 01 Яну 2007, 22:53

Помпата се сваля така както е описал колегата stambo_81dg ,снимка ще ти пратя утре.
Виж цедката на помпата да не се е задрастила
Последна промяна Maverik на 01 Яну 2007, 22:57, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 01 Яну 2007, 22:57

то няма ко да обарка6 то няма друго там само помпата и поплавака са там. марку4а влиза в нея и кабели влизат в нея.
незнам кво то4но прави6 но е много просто да се извади. като я извади6 има една цедка отдолу.
има ли цедка зна4и е помпата.
може не6то да е пукната или да се е отка4ила от те 6типки и да си ходи наляво надясно.
зна4и тя помпата не работи постоянно. тя само подка4ва гориво и спира. и ве4е гнпто си сму4е та мисля 4е не ти е проблема в помпата
зна4и тряа да се свали мноо ме самнява да не е отка4ена от 6типките
и да се огледа ве4е като е свалена.
и аз имам един 6ибан проблем на мене пак ми вра6та нафтата обратно в резервоара като стои няколко 4аса и после иска вартене да запали и немоа да открия от де сму4и то ваздух .
и преди няколко дни ми напраи един номер 2 пати както си карам и изгасна отворих капака си4ко гледам фред вратнах запали от ко бе6е незнзм

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 01 Яну 2007, 23:07

Н мен докато карам ми засмуква въздух и гасне и после много трудно пали и не е казано че и ще запали, дори и да запали карам малко и гасне доливам 10 литра и кара. Но тоя проблем прекалява защото преди го правеше на 20 литра сега съм стигнал до 40 ... какъв е варианта като сипя в колата нафта от притока на течност да се отмива малко от мърсотията полепнала върху цедката и после пак да запуши защото онзи ен като разглобявах и махнах поплавъка завъртях на стартера и честито около 1литър в багажника защото не бях вързал маркучето .. или знам ли какво става ам вече главата ми пуши :(
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

Следваща

Назад към E34