Трудно палене студен старт
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Трудно палене студен старт
Става въпрос за М50Б20 фабрично без ланда сонда
Значи сутрин първото палене стана трудно откак захладня, имаше един бензинов маркуч протекъл към рейката но го оправих. на 2-рия опит пали, а иначе ако подам газ пали веднага
Ходих на диагностика - всички датчици работят, налягане на бензина си има. запали ли веднъж, после цял ден пали от 1/4 без газ.
Идейки ?
Значи сутрин първото палене стана трудно откак захладня, имаше един бензинов маркуч протекъл към рейката но го оправих. на 2-рия опит пали, а иначе ако подам газ пали веднага

Идейки ?

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
PGV написа:На пръв поглед - нискооктаново гориво или вода в резервоара. Сипи 1 л чист спирт (за горене или по-добре метилов). Ако не е от това, помисли за свещи, кабели, палец, дистрибутор.
Уж зареждам от различни бензиностанций само А95Н и държа винаги минимум 20Л, но за спирта и аз си го мисля. относно свещи и лули за бобините съм ги сменил. палец и дистрибутор нямам, всеки цилиндър по 1 бобина. Колата работи и върви безупречно

Други идейки?

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Като най-евтино пробвай със спирта. И на мен това ми е зимния жокер. Всъщност единия, другия е Лукойл 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
я дайте повече инфо за тоя чист спирт от къде да си го купя и колко струва (предполагам в аптеките ще е по 50мл и няма да е рентабилно да взема 20-30 опаковки)
и метилов ли как се води ?
и метилов ли как се води ?

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Отиваш в първата железария и срещу 2-3лв си купуваш литър спирт за горене. Може и по-евтино да е. За метиловия колегата да сподели...
Спирта за горене вчера си купих по 1.30 лв. за половин литър - значи 2.60 лв. литъра.
Метиловия е 100% спирт, но е отровен не става за пиене. Цената е сходна с тази на спирта за горене или май малко по-ниска около 2.40 лв, но аз съм купувал в разфасофка по 40 литра и излиза по 1.20 лв. литъра. Но го купувам директно от фирма-дистрибутор. Намира се между Орион и Надежда на ул. Адам Мицкевич близо до едновремешния Институт по оптика. Ако някой се интересува ще изровя точния адрес и телефона.
А в аптеките метилов не продават, само медицински и той е май около 70%. Едно време го даваха само с рецепта.
Метиловия е 100% спирт, но е отровен не става за пиене. Цената е сходна с тази на спирта за горене или май малко по-ниска около 2.40 лв, но аз съм купувал в разфасофка по 40 литра и излиза по 1.20 лв. литъра. Но го купувам директно от фирма-дистрибутор. Намира се между Орион и Надежда на ул. Адам Мицкевич близо до едновремешния Институт по оптика. Ако някой се интересува ще изровя точния адрес и телефона.
А в аптеките метилов не продават, само медицински и той е май около 70%. Едно време го даваха само с рецепта.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Аз съм от Пловдив, въпроса е кой спирт ще е най-добре да се вземе?
Имам около 20-25 литра в момента, колко спирт да взема?
А според мен проблема ще е малко по-дург, защото след първото палене, после колата 4 часа да е стояла си пали от раз
диагностиката не хвана никакви проблеми с въздуха, датчиците, горивна система (мерихме налягането).
А тоя проблем изведнъж се появи от около преди месец (откак стана студено)
Имам около 20-25 литра в момента, колко спирт да взема?
А според мен проблема ще е малко по-дург, защото след първото палене, после колата 4 часа да е стояла си пали от раз

диагностиката не хвана никакви проблеми с въздуха, датчиците, горивна система (мерихме налягането).
А тоя проблем изведнъж се появи от около преди месец (откак стана студено)

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
вземах 1 литър етилов спирт 90% на 25л бензин, абе голяма разлика има във вървенето
ако не се оправи паленето то поне понавървява повече
утре сутрин ще видим как ще запали, или трябва да изгоря бензина в резервоара и тогава да чакам ефект?

утре сутрин ще видим как ще запали, или трябва да изгоря бензина в резервоара и тогава да чакам ефект?

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Ииииииииииии тая сутрин от 1/4 запали и закова на 900 оборота
Колата вече е наред, взе да върви повече
Ще сложа още 1 литър, че ми харева
може да удряте катинара

Колата вече е наред, взе да върви повече

може да удряте катинара

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз в момента не я карам мойта,нали й търся предна броня и както никога 5 дни даже не е палена и скоро като я подкарам и аз ще направя същото упражнение ,профилактично
Заключвам
Георги Пенчев

Заключвам
Георги Пенчев
13 мнения
• Страница 1 от 1