питане за една "превъртяла" Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

питане за една "превъртяла" Е34

Мнение от madnesss » 25 Дек 2006, 2:15

здравеите колеги ... искам да ви попитам относно един автомобил, до който имам достъп ... Е34, '91, М50Б20...
Понякога, когато колата се запали, на дисплейчето на скоростомера се изписва надписа "code" .... :shock: , и нищо на таблото неработи, нито скоростомер, нито оборотомер ... абе абсолютно нищо... е да ама колата си върви безпроблемно.
И тъй, караш си ... караш, и на другото палене всичко си е ОК .... и ей така от време на време превърта, когато си поиска ... мноо странно е поне за мене , ако някой се е сблусквал моля да сподели... ;)

Поздрави ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 25 Дек 2006, 20:39

Весели Празници!!!
Само здраве ни трябва!

Това да не е скритото меню.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е32 740IL E34 525i
Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)

Мнение от Fakiro » 25 Дек 2006, 21:32

Здравей колега, и честита коледа и на теб! Преди месец имах подобен проблем, за който писах във форума, но напразно- отговор, съвет за решение не последва! При мен се изписаха следните текстове( съобщения) на дисплея на Борд. Компа: CODE MILES/ KM . ; OWNER'S MANUAL . ; В началото се изписваше само първото съобщ. при почти всяко подаване или връщане от контакт ( съпроводено със звуков сигнал- зумера- камбанка). Свалих таблото и го дадох на един добър ( по моему) диагностик, който пък го занесъл някъде при негови колеги.След като го монтирах , се изписа второто съобщ. , като след изкл. на контакта остава да свети на таблото индикацията за износени накладки , т.е. ( ! ). Също така от време на време при изкл. контакт остава да свети в някакъв смесен жълто- червеникав отенък самия дисплей за съобщенията и/или екранчето за изминатите км. Объркването ми е напълно! Обяснено ми бе , че са сменени платката и някъв чип! Тъй като проблема не е решен , в сряда го връщам за рекламация. Иначе всичко си отчита и работи по таблото! Може би щеше да се окаже по лесно смяна на таблото, ако въобще се намери такова- VDO с 4 куплунга отзад! Дано не съм те разколебал! Явно проблема е рядък, и аз имам "честта" да се сблъскам с него . Ще информирам във форума за евентуалното му разрешение!

Потребител
Аватар

здрасти ..

Мнение от madnesss » 26 Дек 2006, 19:18

Весели празници на всички !
Благодаря за инфото Fakiro, макар и да не ми е много от полза ;)
Еми значи ще трябва просто така да се кара колата, и да се поинтересъвам повечко, че то за сега само уредите не работят, ама дано заради това проблемче не последва нещо друго по-сериозно, въпреки че не вярвам, ама все пак знаели човек ... Успех с колата ...
Още веднъж весели празници :)

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 26 Дек 2006, 19:33

колеги аз имам едно табло за 525и м50 от бе6е автомат колата и вси4ко си работи ако ре6ите да го сменяте, и имам о6те едно от 520-ка м50 на което само дисплея не му баца поради при4интата 4е тои е свързан с една лента към платката а аз я махнах 4е бе6е прекъснала и о6те търся, но 6том имате таблото просто сменяте диспеля и готово, 4ипа си4ко си е на таблото и работят си4ки уреди...
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е32 740IL E34 525i
Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)

Мнение от Fakiro » 28 Дек 2006, 1:42

Deo, таблото ти от M50 B25 с 4 куплунга ли е отзад ? С борд. комп. ли е била 525-цата? Кажи и цена на ЛС !

Назад към E34