Решение на проблема с колебанието в оборотите
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- yuliancho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 7er E38 740iA 4,4l., '99, 286h.p.
- Мечтае да кара: M5 400h.p.+ / 500 h.p.+
- Детайли за колата: V8, S EDC, ASC, TV/Navi 4:9, 17" 245/55/17...много хубави неща...
Решение на проблема с колебанието в оборотите
Аз най-накрая да споделя решението на проблема с колебанието на оборотите на мотора М20. Надявам се това да е от помощ на някои, на който му се случва. Значи да припомня "симптомите" - люшкане на оборотите м/у 800 и 1200 (при мене) и за капак неритмична работа на двигателя, трудно палене сутрин и впечатляващ разход. Колкото по-дълго време се търпи това колебание толкова по-зле, защото непрестанното даване на грешки на компютъра (Мотроник 1.3 при мене) може да доведе и до неговото прецакване. Докато е студена колата проблема го няма, започва щом загреее. Проблема е в "моторче за ниските обороти" - както междудругото някои от вас ме бяха посъветвали. Начина за откриване на проблема е следния: диагностика (най-добре в Бош Сервис в Обеля - там се занимават с автоелектроника) и грешките "цъффат"; там ми демонтираха това моторче и сложиха ново. Като резултат работата на двигателя стана перфектна - мяма такъв красив звук и компютъра престава да дава грешки. Ново моторче от Бош струва 208.90 лева, втора ръка има от 30 до 90лв. На Анкол (на Цариградското малко преди детелината с Околовръстното) ги има по 60лв. втора ръка. Това е...грижете се за рия колици щото го заслужават.В Бош Сервис на Обеля са много на ясно с нещата и работата с клиенти им е на ниво. Работят обаче с предварително запазен час за диагностика, а за друго - на място. Айде късмет и здраве, Весели празници!
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
при мен колега проблема беше абсолютно същия но бош си знаят работата много са добри оправиха колицата за бързо 

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
nikol78 написа:при мен колега проблема беше абсолютно същия но бош си знаят работата много са добри оправиха колицата за бързо
Кажи как де?

3 мнения
• Страница 1 от 1