обтегач верига М50В20
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
обтегач верига М50В20
някой сменял ли е обтегача на веригата на М50В20?
щото при празен ход като позагрее започва да шуми веригата, като на отпуснато такова.
като свалихме капака на веригата и като го натискам обтегача един пляка( изхвърля маслото, което е в него) ама така ли е нормално?
или трябва да не може да се натиска?
щото при празен ход като позагрее започва да шуми веригата, като на отпуснато такова.
като свалихме капака на веригата и като го натискам обтегача един пляка( изхвърля маслото, което е в него) ама така ли е нормално?
или трябва да не може да се натиска?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
абсолютно нормално е да изхвърля масло като го натиснеш, а погледнахте ли така наречения банан да не е износен?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
Re: а
ian190 написа:ми не какво е това?
дай няква схема
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=25
номер 7
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=25
номер 14 е щото е само при ниски обороти и понякога
а номер 14 обира точно луфта на веригата
после като дадеш газ изчезва.
то и ваноса шуми но не е от него щото точно от там идва от веригата, като на клапан чука но нали ти казвам идва от веригата.
та мисълта колко му е живота на тоя обтегач?
номер 14 е щото е само при ниски обороти и понякога
а номер 14 обира точно луфта на веригата
после като дадеш газ изчезва.
то и ваноса шуми но не е от него щото точно от там идва от веригата, като на клапан чука но нали ти казвам идва от веригата.
та мисълта колко му е живота на тоя обтегач?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
тогава по-скоро да се е поразтегнала веригата, иначе износването на оптегача е много относително зависи с какво масло е карана и т.н.
но като натиснеш оптегача на долу и повдигнеш веригата на горе можеш да видиш дали веригата е изкопала легло
но като натиснеш оптегача на долу и повдигнеш веригата на горе можеш да видиш дали веригата е изкопала легло

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз мисля,че както мен и ти си за смяна на ванос
така са всичките ни коли на този пробег, ако отидеш на диагностика ще ти кажат ,че имаш проблем с Вануса (механичен) и след като занулят грешките и изфорсираш колата над 4000 мин-1 пак ще се появи грешката на тестера ...
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
Penchev написа:Аз мисля,че както мен и ти си за смяна на ваностака са всичките ни коли на този пробег, ако отидеш на диагностика ще ти кажат ,че имаш проблем с Вануса (механичен) и след като занулят грешките и изфорсираш колата над 4000 мин-1 пак ще се появи грешката на тестера ...
Георги Пенчев
механичния проблем е ясен на този супер прост механизъм,но тестера показва грешка само от соленаида (клапана)на вануса и номоже да хване механично износване

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
200 лв + е цената му в Дару доколкото съм чул от хора сменяли тоя механизъм
Цялата истина е ,че той шуми,но не пречи по никакъв начин на работата на мотора в режимите му
п.с. Комби с М30В35, май си нагъл,а
Георги Пенчев

Цялата истина е ,че той шуми,но не пречи по никакъв начин на работата на мотора в режимите му

п.с. Комби с М30В35, май си нагъл,а

Георги Пенчев
12 мнения
• Страница 1 от 1