Таблото се побърка!?!
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330Cd
- Мечтае да кара: F10 M5
- Детайли за колата: Stock.
Таблото се побърка!?!
Баща ми кара Е34 TDS Touring и се случваше последно таблото да му се побърква - зумерът писка, де що има лампи светват и стрелките умират. Та тази болка сега еволюира
и таблото спя да писка, но пък стрелките си ходят както си искат, оборотомера на 3000 оборота при нормален ход на двигателя и километража на 70 км/ч, даже по едно време карам само в лютеницата гледам
Та накрая таблото съвсем блокира и нищо не показва и изписа нещо като "Code" там долу на километража в поленцето дето показва километрите. А сега пичове молбата ми е да помагате с всякаква информация
Какъв е този код, от какво може да е!? Някой ми каза че имало някаква батерия в таблото дето била за смяна най-вероятно ама на мене нещо не ми се вярват тия работи

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
На тдс-са няма батерии в таблото то всички с дигитални броячи на километрите нямат батерии.Отзад на таблото има един кодир щекер така беше доколкото си спомням.Таблото трябва да се прекодира за да се оправи.Но има една подробност че не всички табла могат да се прекодират а тези които могат се прекодират определен брой пъти и след това трябва ново
Много е неприятно защото са досто скъпи но просто на мен друго решение не ми е известно още. 

- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- dinozab
-
-
Пиши какво си направил и какъв е резултата че на бая хора тук ще е полезна тази информация включително и на мен 

- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
Ще споделя, няма проблеми
За сега имам доста съмнения от какво би могло да е:
1. Всички знаем че кола без базикано табло няма заради километрите.
2. По едно време имаше загуба на вакуум заради една тръбичка, която минава под смукателните тръби, а съм почти 100 % сигурен че този вакуум стига и до таблото.
3. Всички знаем че проблемът на старите БМВ-та е почти винаги в електрониката и всички проблеми идват от там, а тя е много скъпа и трудна за оправяне.
Та знае ли се откъде идва проблемът, може и да е от трите, а може и да не е
но ако след разкодирането се оправи ще съм много доволен 

За сега имам доста съмнения от какво би могло да е:
1. Всички знаем че кола без базикано табло няма заради километрите.
2. По едно време имаше загуба на вакуум заради една тръбичка, която минава под смукателните тръби, а съм почти 100 % сигурен че този вакуум стига и до таблото.
3. Всички знаем че проблемът на старите БМВ-та е почти винаги в електрониката и всички проблеми идват от там, а тя е много скъпа и трудна за оправяне.
Та знае ли се откъде идва проблемът, може и да е от трите, а може и да не е

от чисто естетически подбуди искам да ми базик нат километра
от чисто естетически подбуди искам да ми базик нат километража назад кажете къде
- dinozab
-
-
Тази трабичка е на мап-сензора и мисля че няма нищо общо с тоблото и то на него за кокво му е вакум
Той дава инфо на компа спорен налягането на въздуха в колекторите какво количество гориво да дава и да карегира сместа.Мисля че това няма нищо общо с таблото.Най-вероятно е от т.1 и т.3 

8 мнения
• Страница 1 от 1