E34 530i М60
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
E34 530i М60
Добро утро колеги.Предстой ми оглед на посоченият автомобил,ако можете да ми дадете насоки какво да гледам,къде има проблеми този модел и друга полезна информация.Благодаря
Поздрави Антон Пинтев
Поздрави Антон Пинтев
Последна промяна Пинтев на 13 Авг 2015, 8:59, променена общо 1 път
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Re: E34 530i
Няма да е лошо да споделиш с кой мотор е - М30 или М60
Купето гледаш предимно праговете, долните ръбове на вратите и около гърловината на резервоара за наличие на ръжда, после караш някъде извънградско или хубав градски път за вибрации в диапазона 70-120км/ч, при спиране не трябва да има тресене...останалото могат да ти го погледнат във всеки сервиз
Купето гледаш предимно праговете, долните ръбове на вратите и около гърловината на резервоара за наличие на ръжда, после караш някъде извънградско или хубав градски път за вибрации в диапазона 70-120км/ч, при спиране не трябва да има тресене...останалото могат да ти го погледнат във всеки сервиз

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
С колко цилиндъра е таз машина ?
Ако е М30 (6 цилиндъра) виж дали има бензин
, дали държи стабилен празен ход, лесно ли пали ... Такива неща !
Вече ако е М60 (8 цилиндъра), там даже може да пуснеш и една диагностика заради ламбда сондите, и някой други неща ! Чисто механична знам че тоз двиг имат един леко тропащ звук, дължащ се на колелото на маслената помпа ... Дали в Европа имат този яд обаче нямам идея ! За съвет може да питаш Митко Стоянов (той обича V8
) Гледам вече е писал
Kато слабости на модела без оглед на двигател (степенувам ти ги)
- ръжда
- окачване
- чистачки
- фарове
- идиоти собственици ...
Ръждата ги хваща някой из основи, други не много !
Окачването - почти съм убеден че имаш два носача за смяна отпред, а отзад да речем малко повечко неща !
За чистачките - дясната ако се удря в капака, си за ревизия на самият механизъм !
Фаровете са 100% с матирали рефлектори, което не е непоправимо !
Общо взето - гледай шасито да е здраво, и приготви долари за ходовата част ..
Дай да видим обява нещо, а-у ...
Ако е М30 (6 цилиндъра) виж дали има бензин

Вече ако е М60 (8 цилиндъра), там даже може да пуснеш и една диагностика заради ламбда сондите, и някой други неща ! Чисто механична знам че тоз двиг имат един леко тропащ звук, дължащ се на колелото на маслената помпа ... Дали в Европа имат този яд обаче нямам идея ! За съвет може да питаш Митко Стоянов (той обича V8

Kато слабости на модела без оглед на двигател (степенувам ти ги)
- ръжда

- окачване

- чистачки
- фарове
- идиоти собственици ...
Ръждата ги хваща някой из основи, други не много !
Окачването - почти съм убеден че имаш два носача за смяна отпред, а отзад да речем малко повечко неща !
За чистачките - дясната ако се удря в капака, си за ревизия на самият механизъм !
Фаровете са 100% с матирали рефлектори, което не е непоправимо !
Общо взето - гледай шасито да е здраво, и приготви долари за ходовата част ..
Дай да видим обява нещо, а-у ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Пинтев написа:Добро утро колеги.Предстой ми оглед на посоченият автомобил,ако можете да ми дадете насоки какво да гледам,къде има проблеми този модел и друга полезна информация.Благодаря
Поздрави Антон Пинтев
Колега, гледа се всичко.

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Re: E34 530i М60
Благодаря за оптимизъма
:)
Колата е с М60 мотор и ръчни скорости.За окачването според мен е нормално да има потропване,знам и от предишната ми,че рядко може да се случи да няма отнякъде потропване.Живи и здрави ако я взема ще се похваля
:)

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Задължително я закачи на диагностика, за да видиш детонационните датчици, много често дават фира, а са само оригинални и струват майка си и баща си. Почти сигурно е, че ще тече масло от капаците на клапаните, евентуално и от горните ангренажни капаци, на 90% лулите ще са на гъз и ще е необходима смяната им. Работата на мотора трябва да е равномерна, без шумове, не трябва да изпушва в никакви режими.
Ако я вземеш - веднага картера долу, нови биелни лагери и подсигуряване на маслената помпа, че има навика да увисва на веригата
Ако я вземеш - веднага картера долу, нови биелни лагери и подсигуряване на маслената помпа, че има навика да увисва на веригата

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

Почти съм сигурен,че го отказахте ........ 
ПС Вземи някой от тоз под форум дето си е чупел главата с този модел,а още по добре и този мотор да погледне,чуе,ръчне и той
ПС 2 навремето като щях да зимам е38 с този мотор тука из форума ма отказаха ,бил най нерентабилен от ВЕ осмаците
успех с 34 ката

ПС Вземи някой от тоз под форум дето си е чупел главата с този модел,а още по добре и този мотор да погледне,чуе,ръчне и той
ПС 2 навремето като щях да зимам е38 с този мотор тука из форума ма отказаха ,бил най нерентабилен от ВЕ осмаците
успех с 34 ката

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Бе той колегата обърна цяла е28-ца, па и м30 мотор беше взел, не мислете, че е поредния мераклия дето се отваря на приказки 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Отиваш, гледаш, слушаш и купуваш. Кола без нужда от ремонти или ще е мн пари или ще е още повече пари.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Така прав си колега.Благодаря на всички за отговорите,животи здраве ако всичко е наред ще ви се похваля: ): )
Модераторите ако искат могат да заключат темата временно.
Поздрави.
Модераторите ако искат могат да заключат темата временно.
Поздрави.
10 мнения
• Страница 1 от 1