M50B20 Газов инжекцион питане за маркуч

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

M50B20 Газов инжекцион питане за маркуч

Мнение от intention » 15 Юли 2015, 8:29

Здравейте колеги!
Имам въпрос относно кола с газ.

Мотора е М50Б20 чист. Има Газов инжекцион, който се поддържа стриктно и редовно. Филтри и свещи както е по книжка.
Вчера при палене (мотора беше топъл, колата стоя загасена 20-25 мин.) ми изхвърли този маркуч( извитият от снимката)
Изображение

Предполагам че се е получило събиране на газ.
Клапанчето което спира газта при гасенето на мотора може би е сдало багажа и е продължило да вкарва газ.
Съответно при палене се е получила лека детонация и изпуши леко, при което видях маркуча че е изваден, но от долната страна а не откъм колекторите.

Някой може ли да ми каже дали съм на прав път или да търся проблема другаде.

Изглежда ми, че маркуча е с дебели стени и не може да му се сложи скоба за да го задържи, така ли е?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Re: M50B20 Газов инжекцион питане за маркуч

Мнение от Haddess » 15 Юли 2015, 8:53

Можеш да сложиш скоба но ако ти се наложи да сваляш стъпковия мотор ще има :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Юли 2015, 9:41

Може би е по-добре да се извади маркуча, отколкото да се спука колектора, ако се сложат скоби. Най-добре е да се види какъв е проблема и да не гърми повече. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 15 Юли 2015, 13:25

ако са надупчили при дебитомера може и да гръмне :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 15 Юли 2015, 13:50

Този тип гърмежи се дължат по-скоро на обедняване на сместа в даден момент, а не при прекомерното събиране на газ специално. При теч на газ пропан-бутан (LPG), от газовата система, той се натрупва вътре в мотора и колата пали много трудно, тъй като сместа е много богата и на мотора му трябват доста завъртания, за да махне това натрупване и да си докара сместа за палене.
Поради специфичния случай, при който си оставил колата и тя е постояла известно време и след това си тръгнал да я палиш се е получило объркване на сместа и то на бензин, защото предполагам, че винаги на бензин пали и после обръща на газ. Гледай дали пак ще го направи и тогава могат да се погледнат настройките на газовата система и по-специално как се държи на празен ход.
А иначе е много по-добре да изплюе този маркуч, отколкото да сцепи колекторите някъде. :shock: Аз така се вкарах във филма един ден да ги свалям тия колектори и то точно на М50Б20 без Ванос, след като ми думна и видях маркуча при вече наполовина свалени колектори.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 20 Юли 2015, 8:36

Да, колата винаги пали на бензин и обръща на газ. Въпросният защитен клапан беше сдал багажа и го сменихме + повторна смяна на филтрите на инжекциона. За сега всичко е окей, но може би ще е хубаво да се видят настройките на компютъра.
Благодаря за инфото!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Назад към E34