м50 б20 бавно качва маслото- проблема решен
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
м50 б20 бавно качва маслото- проблема решен
здравейте, колеги. нов съм в този подфорум, отскоро сдобих едно е34. има някои дреболии за оправяне, но най ме тормози това, че като се запали на сдуден мотор , лампата на маслото гасне бавно-3-4 секунди, и това страхотно ме дразни. има ли някакъв специфичен проблем, както например по старите м30 двг или някои м10ки? те знам как се лекуват, ама с м50 нямам опит.
дали може да засмуква въздух от прословутата гарнитурка на конзолата на масления филтър, или нещо друго?
дали може да засмуква въздух от прословутата гарнитурка на конзолата на масления филтър, или нещо друго?
Последна промяна akula на 05 Юли 2015, 18:39, променена общо 1 път
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: м50 б20 бавно качва маслото?
Нали се сещаш че щом засмуква, оттам ще и изкарва масло !
То ако караш с 20/50 трудно ще качва !
Провери си нивото, защото и тогава лампата гасне бавно !
То ако караш с 20/50 трудно ще качва !
Провери си нивото, защото и тогава лампата гасне бавно !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
То свети като няма налягане... Дали е помпа или лагери 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Ееее, и ти веднага !
Писал е че вдига налягане бавно !
От намалено ниво, през гъсто масло - и чак тогава "тъжните" неща !
Писал е че вдига налягане бавно !
От намалено ниво, през гъсто масло - и чак тогава "тъжните" неща !

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Ми начи да почне с датчик, от работеща кола, че е 1 бира само. 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ивчо
- старши ентусиаст
-
То той си работим щом гасне ! Проблемът бил че гасне бавно ... Демек или маслото е много гъсто, или няма достатъчно количество за да създаде налягане !
После ако тези двете са ОК, става интересно
После ако тези двете са ОК, става интересно

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Сипал е нещо наливно 15W40 и сега се чуди ко става. Да смени маслото с читаво и пак да пише. 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- akula
- младши ентусиаст
-
бе колеги, пиша че съм нов в този подфорум, не че идвам от форума на трактор беларус.
питах за специфични проблеми, не за общи положения.
маслото е 5В40. сега да не кажете- ми то много редко бе бате и се отцежда, и затова така. не гори грам масло, така че не вярвам да е спаднало нивото. верно че двг е омаслен, и образува петно на асвалта, ама чак толкоз да спадне нивото
а не съм гледал пръчката, щот всде спирам на криво. но май като гледам помпа. нещо да кажете по тоя въпрос: трудно ли се сменя, евентуално какво да гледам на втора ръка помпа и тн?

маслото е 5В40. сега да не кажете- ми то много редко бе бате и се отцежда, и затова така. не гори грам масло, така че не вярвам да е спаднало нивото. верно че двг е омаслен, и образува петно на асвалта, ама чак толкоз да спадне нивото

-БМВ е34
-БМВ е34
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Хем не спада, хем образува локви. Реално колко масло има в тоя мотор ти знаеш ли или? Не се заяждам, ама ти маслото не гледаш, ми помпа ще сменяш... Ти сменял ли си му маслото на тоя мотор?! Ако не си. Почни с това... Па конзолката ревизирай, па датчика долу на картера и така...
Сипи му 500мл газ за горене туко преди да го източиш, остай го да поработи 30-тина сек. После източи цялата гняс, остай го да се оттече, мани филтъра, почиси и сипвай новото 5.75 литра. Аз карам с5в40 и от таа конзолка и при мен тече, а също и долу о-ринга на датчика на картера, но нямам проблеми с лампата. Не си играй с добавки, ако за това ги търсиш. То сигурно преди теб са сипвали кво ли не...
Сипи му 500мл газ за горене туко преди да го източиш, остай го да поработи 30-тина сек. После източи цялата гняс, остай го да се оттече, мани филтъра, почиси и сипвай новото 5.75 литра. Аз карам с5в40 и от таа конзолка и при мен тече, а също и долу о-ринга на датчика на картера, но нямам проблеми с лампата. Не си играй с добавки, ако за това ги търсиш. То сигурно преди теб са сипвали кво ли не...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
akula написа:бе колеги, пиша че съм нов в този подфорум, не че идвам от форума на трактор беларус.питах за специфични проблеми, не за общи положения.
маслото е 5В40. сега да не кажете- ми то много редко бе бате и се отцежда, и затова така. не гори грам масло, така че не вярвам да е спаднало нивото. верно че двг е омаслен, и образува петно на асвалта, ама чак толкоз да спадне нивотоа не съм гледал пръчката, щот всде спирам на криво. но май като гледам помпа. нещо да кажете по тоя въпрос: трудно ли се сменя, евентуално какво да гледам на втора ръка помпа и тн?
Какви са тез бози дето си драснал ?!
Като не идваш от "форума на трактор беларус", трябва да са ти ясни нещата тогава !?
Това с отцеждането нямам идея кой майстор ти го говори, ама бягай далече от него !
И след като претендираш че знаеш какво е - Ние как да ти помогнем ?!
Сменяй помпа, и после другите неща !
То забравих че така е по-лесно, отколкото да си премериш колко точно масло има като за начало ! Няма как да ме убедиш че не зареждаш гориво ?! Остави я за "една цигара време", и виж какво става и къде е !!!

После да качнеш някой манометър да се провери налягането в какви норми е !
Евентуално преди смяната на помпата да промиеш системата с едно промивно масло ...
Ама щом си рекъл - почвай я таз помпа, и така !

- pace
- Потребител
-
- Кара: Alfa Romeo
- Мечтае да кара: Alfa Romeo и BMW
KPETEH написа:Сипи му 500мл газ за горене туко преди да го източиш, остай го да поработи 30-тина сек. После източи цялата гняс, остай го да се оттече...
Това в маслото ли да го сипе и защо?
- akula
- младши ентусиаст
-
Това а беларуса беше защото ме почнахте : сипал си 20в40, 15в30 наливно и тн, не защото имам претенции че ги разбирам толкоз нещата. Вчера гледах нивото- 2 мм под максимума , явно не е щото е намаляло нивото. И не се заяждам , просто искам да отбележа, че аз лично не съм имал кола с описания проблем, и той да се е дължал на малко масло в картера- може би щото не допускам маслото да падне под минумума, н.з. някои опели май правеха така, не съм сигурен.
-БМВ е34
-БМВ е34
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Ами значи следва другото което съм ти писал - закачате един манометър и гледате налягането !

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Износването на вала на м40 е в следствие на запушване на маслените магистрали и недостатъчното оливане на вала. Според мен трябва да направиш една промивка при следващата смяна на маслото... Може и да имаш разни полузапушени пътища...
- akula
- младши ентусиаст
-
KPETEH написа:Износването на вала на м40 е в следствие на запушване на маслените магистрали и недостатъчното оливане на вала. Според мен трябва да направиш една промивка при следващата смяна на маслото... Може и да имаш разни полузапушени пътища...
Искаш са кажеш м50? За коляновия говориш предполагам. преди време на едно м30 му беше изтропал биелния на 1 ви цилиндър. Лагера почти го нямаше, шииката на вала се беше изяла немалко, и мотора тропаше страхотно, но въпреки това лампата гаснеше в момента на стартиране на двг и не светваше в целия диапазон на обороти, та и това с износените лагери и вал е относително. Добре де, това с газта за горене и манометъра е най лесно да се направи. Все си мисля че някой клапан на конзолата или помпата (ако има) е виновен.
-БМВ е34
-БМВ е34
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2