Малко помощ за виско тдс

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 тдс
Мечтае да кара: 740

Малко помощ за виско тдс

Мнение от dido_lom » 19 Апр 2015, 12:29

Здравейте колеги,имам нужда от малко помощ за сваляне виско перка,голямата гайка е развъртяна докрай,при завъртане на перката се движи заедно с нея,въпроса е какво следва.Опитах да я извадя напред към радиатора но не помръдва.От вчера ровя стари теми и никаде не намирам как се сваля.Благодаря предварително.
дизела е прост,НО не е за прости хора
и нека силата да е с вас!Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Малко помощ за виско тдс

Мнение от ивчо » 19 Апр 2015, 13:50

Ами виското е с обратна резба ... Нормално е като е "сецнато" веднъж, да се върти с въртенето на перката ... Иначе как ще го свалиш !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido_lom » 19 Апр 2015, 14:06

Колега искаш да кажеш че се развива в посоката в която се върти перката ли,ако е така значи съм прецакал резбата му,защото се разви без много усилие в посока обратно на часовника,към пасажерския фар

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 19 Апр 2015, 14:16

dido_lom написа:Колега искаш да кажеш че се развива в посоката в която се върти перката ли,ако е така значи съм прецакал резбата му,защото се разви без много усилие в посока обратно на часовника,към пасажерския фар

Виското е с "обратна" резба, както каза колегата. Идеята е да не се самоотвива! Развива се по посока шофьорският фар :D . Вариант е да свалиш водната помпа заедно с виското, ако те устройва :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Апр 2015, 14:43

dido_lom написа:Колега искаш да кажеш че се развива в посоката в която се върти перката ли,ако е така значи съм прецакал резбата му,защото се разви без много усилие в посока обратно на часовника,към пасажерския фар

Колега, тогава си единственият, който е успял да направи нещо подобно. :D
По принцип има инструмент, с който се блокира ремъчната шайба на водната помпа и с ключ 32, в посока на часовниковата стрелка, се развива гайката на виското.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido_lom » 19 Апр 2015, 14:51

zvetiko написа:

Колега, тогава си единственият, който е успял да направи нещо подобно. :D
По принцип има инструмент, с който се блокира ремъчната шайба на водната помпа и с ключ 32, в посока на часовниковата стрелка, се развива гайката на виското.

Явно мога да правя чудеса :lol: (това в къга на шегата),почнах да въртя с гаечния 32 по посока на въртене на перката и о чудо :) виското падна с последната резба,вече е вън.Сега идва големия въпрос,как да го зацепя постоянно докато дойде заплатата :) и когато това стане каквъв избор да направя за ново :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 19 Апр 2015, 21:18

Това със зацепването не си го и помисляй, защото Пепи ще ти покаже снимките на пробития капак !
Ава ако нямаш пари, и Бер/Хелла/Беру/Закс ако имаш доларянги !
Аз няколко Ава продадох на 39 фенове, и досега са доволни ;)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido_lom » 20 Апр 2015, 8:45

ивчо написа:Това със зацепването не си го и помисляй, защото Пепи ще ти покаже снимките на пробития капак !
Ава ако нямаш пари, и Бер/Хелла/Беру/Закс ако имаш доларянги !
Аз няколко Ава продадох на 39 фенове, и досега са доволни ;)

Благодаря на всички които се отзоваха :bowdown:
Колега Ивчо,кажи цени на изброените от теб,да си направя сметка какво да взема,имам човек който ще ми го купи с отстъпка някаква така че парите не са проблем.Още веднъж благодарност на всички.

Назад към E34