Алтернатор
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Алтернатор
Здравейте, имам проблем с алтернатора, прекъсната е намотката на ротора. Опитах да намеря цял алтернатор втора употреба, но не успявам. Едно от питанията ми е къде в София, може да баде ремонтиран ротора, ако може да се ремонтира, дали може да се сложи алтернатор от друг модел или само ротора да се смени, не знам каква е съвместимостта на различните модели, аз съм с Е34 М20Б20 мотор.
Re: Алтернатор
Франсизкуп , потърси в нета , ремонтират , предлагат ремонтирани както и части нови .
- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Имам от м50 и от м10 ако мислиш че някой може да ти е от полза пиши лс да измислим нещо 

Всички пътища водят към НАДИН 

- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
Франзизкуп са измамници и скъпари.Гледам си от Перник по близо са ти Братя Пеневи ,пробвал съм ги и двата сервиза доста пъти http://www.bratiapenevi.com/

Намерих алтернатор, но е 80 А, по каталог също го дават за моя мотор да е 80 А, но това което свалих е 115 А. Сега зареждането е около 13,4 - 13,6 V при включени светлини, парно и други консуматори, разтоварено е 13,7 - 13,8 V. Със старя беше около 14,2. Дали аз бъркам нещо или не е подходящ този алтернатор?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Бъркат те само амперите ... А колко волта ще дава, зависи от самият реле регулатор 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ивчо написа:Бъркат те само амперите ... А колко волта ще дава, зависи от самият реле регулатор
Мисля, че имаше някаква зависимост между сила на тока, напрежение и мощност.

Намерих алтернатор, но е 80 А, по каталог също го дават за моя мотор да е 80 А, но това което свалих е 115 А. Сега зареждането е около 13,4 - 13,6 V при включени светлини, парно и други консуматори, разтоварено е 13,7 - 13,8 V. Със старя беше около 14,2. Дали аз бъркам нещо или не е подходящ този алтернатор?
Колега, провери напрежението на зареждане при 2000оборота- трябва да е 13.8- 14.4V
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Връзката се нарича закон на Ом. Тока в ампери умножен по напрежението във волтове е равно на мощността във ватове.Би трябвало да няма никакво значение,колко ампера е алтернатора за зарядното напрежение.Провери и регулаторния блок.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това не е съвсем вярно защото за да работи генератора му трябва ток във възбудителната намотка и от него зависи какво вади на изхода .Не е просто една връзка източник - товар .
Тоест регулатора определя работата на генератора в зависимост от товара , и в зависимост от самата характеристика на генератора - основно диапазона на обороти в които може да подържа определени VA параметри .
Тоест регулатора определя работата на генератора в зависимост от товара , и в зависимост от самата характеристика на генератора - основно диапазона на обороти в които може да подържа определени VA параметри .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Jordana написа:Това не е съвсем вярно защото за да работи генератора му трябва ток във възбудителната намотка и от него зависи какво вади на изхода .Не е просто една връзка източник - товар .

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Дайте съвет откъде да си купя читаво реле за алтернатора
Оригиналното сдаде багажа, е не съвсем но с него не зарежда повече от 13,2-13,5 на празен ход без допълнителен товар (вентилатор, светлини и т.н.). Купих друго и се оказа, че отваря на 2500 оборота (старото отваряше на 900-1000), което е ужасно особено при студен старт. Китайските боклуци явно са така. Потърсих оригинален вариант, но цената беше зашеметяваща-130лв с поръчка от Германия.

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какво значи "отваря " ? Това ако е електронно реле няма постоянен/константен заряден ток и напрежение .В зависимост от подмагнитващия ток през ротора се увеличава или намалява това .Има праг на задействане и от там нагоре някакъв хистеризис според консуматорите във веригата .На празен ход е нормално да ти дава 13.5 волта и да стига до 14.2 -14.8 при високи обороти .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Стига друг път- 13,6 волта е максимума. Сега с китайчето си зарежда до 14,5 при по-виски обороти.
За мен не е нормално да форсирам колата до 2500 оборота за да отлепи от 12 волта при запалване.
За мен не е нормално да форсирам колата до 2500 оборота за да отлепи от 12 волта при запалване.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
А свети ли ти лампата на таблото ?!
Имам Хела и Бош за продаване, ама са около 40-тина лв/бр

Имам Хела и Бош за продаване, ама са около 40-тина лв/бр

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2