проблем с осветление на таблото
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- borovina
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34,E38,E70
- Мечтае да кара: Eleanor
проблем с осветление на таблото
Привет на всички фенове на марката.
Имам следния проблем,колата е е34 с м50б25,1991г.,та осветлението на таблото и климатроника спря да свети,плафоните на сенниците също и като изгася колата вече не светват плафоните в купето.Реших да проверя бушоните и имаше един изгорял ,но след като го смених и включих на фарове след секунда бушона пак изгоря.Пробвах с друг и се получи същото.Не знам към кое да се насоча ,та ако някой е имал същия проблем ще съм благодарен за съвета му .
Благодаря предварително!
Имам следния проблем,колата е е34 с м50б25,1991г.,та осветлението на таблото и климатроника спря да свети,плафоните на сенниците също и като изгася колата вече не светват плафоните в купето.Реших да проверя бушоните и имаше един изгорял ,но след като го смених и включих на фарове след секунда бушона пак изгоря.Пробвах с друг и се получи същото.Не знам към кое да се насоча ,та ако някой е имал същия проблем ще съм благодарен за съвета му .
Благодаря предварително!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: проблем с осветление на таблото
Някой кабел се е прекъснал и ти дава на късо. Виж сноповете, които влизат във вратите и багажника.
Never mistake motion for action...
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Не знам за кой път го пиша, ама... Осветлението на таблото с уредите и копчетата идва от ключа на светлините по отделен плюс /кабел сив с черна ивица/ и веднага минава през потенциометъра за силата на подсветката /т.н. димерче/. Оттам тръгва за всички светулки сив с червена ивица - за тези по конзолата и таблото. Предполагам че гори бушон №5.
Свали първо димера и виж да не окъсява в него /там има кабел на маса/.
Ако не е в него става по-сложно, търсене по самите консуматори от двата цвята кабели, а те са доста.
Свали първо димера и виж да не окъсява в него /там има кабел на маса/.
Ако не е в него става по-сложно, търсене по самите консуматори от двата цвята кабели, а те са доста.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- borovina
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34,E38,E70
- Мечтае да кара: Eleanor
Благодаря за отговорите.
Реших проблема ,оказа се баласта за ''angel eyes'' десния .Нещо в самия баласт беше дало на късо ,и след като го махнах проблема изчезна.
Реших проблема ,оказа се баласта за ''angel eyes'' десния .Нещо в самия баласт беше дало на късо ,и след като го махнах проблема изчезна.
4 мнения
• Страница 1 от 1