Избор на челно стъкло
Модератор: Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Избор на челно стъкло
Здравейте, челното ми стъкло е вече мноого старо (не е оригиналното) и е доста надраскано, когато минават чистачките (нови Valeo са) оставят диря след себе си, която изчезва след 2-3 секунди, но през това време ми пречи да виждам. Отделно имам пукнатина.
Това са причините, но никога не съм се интересувал от челни стъкла и съответно не разбирам почти нищо.
Насочете ме към производител, както и сервиз, който ще монтират стъклото така, че да не шуми и да нямам ядове повече.
Единствено изискванията ми към стъклото са - да е над средния клас (да е надеждно), да има и някакви защити (UV и т.н.).
Доколкото чета от другите подфоруми, хубави стъкла са Пилкингтън, Сплинтекс, Дораглас.. За Пилкингтън знам, че слагат в СимПетСим (avtostakla.eu), но пак нямам много информация.
Другият ми въпрос е - къде мога да намеря нови уплътнения около стъклото, защото в Дарукар са 300 кинта двете
и наложително ли е да се сменят?
В заключение - какви пари да си приготвя за сткло и монтаж?
Това са причините, но никога не съм се интересувал от челни стъкла и съответно не разбирам почти нищо.
Насочете ме към производител, както и сервиз, който ще монтират стъклото така, че да не шуми и да нямам ядове повече.
Единствено изискванията ми към стъклото са - да е над средния клас (да е надеждно), да има и някакви защити (UV и т.н.).
Доколкото чета от другите подфоруми, хубави стъкла са Пилкингтън, Сплинтекс, Дораглас.. За Пилкингтън знам, че слагат в СимПетСим (avtostakla.eu), но пак нямам много информация.
Другият ми въпрос е - къде мога да намеря нови уплътнения около стъклото, защото в Дарукар са 300 кинта двете

В заключение - какви пари да си приготвя за сткло и монтаж?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Избор на челно стъкло
Китайско не слагай , вечер като караш все едно си с очила от битака за 3 лева.
Пилкингтн е хуабво много.Азсъм със сплинтекс . Вземи си щипки за лайсните около джамеца по 1,50 бяха в емкомплект33 , те са има няма 15 16 парчета.
уплътнение нямаш , имаш силикон щипки и лайсни . лайсните са два модела черни и хром , като вторите са по скъпи и по редки.
като пари около 260 280 лева ще имаш хубав прозорец , зелен с лента . Всичко друго е компромис .
Пилкингтн е хуабво много.Азсъм със сплинтекс . Вземи си щипки за лайсните около джамеца по 1,50 бяха в емкомплект33 , те са има няма 15 16 парчета.
уплътнение нямаш , имаш силикон щипки и лайсни . лайсните са два модела черни и хром , като вторите са по скъпи и по редки.
като пари около 260 280 лева ще имаш хубав прозорец , зелен с лента . Всичко друго е компромис .

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- datchko
- ентусиаст
-
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Китайско не слагай , вечер като караш все едно си с очила от битака за 3 лева.
Мерси, колега

Имах предвид лайсни, а съм писал уплътнения

Тези щипки под номер 51311948155 от схемата ли са?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Не са те - издирваш 51318177850 ! 16 бр мисля са общо на стъклото ...
Един съвет - свали си лайстните сам, защото се нагледах на покривени ...
В Кобра комплекта щипки е 15 лв, лепилото е 10 !
Гледам в ЕМК33 са от 210 лв нагоре читавите ..
Имат и Пилкингтън, но трябва да се разпита ...
Един съвет - свали си лайстните сам, защото се нагледах на покривени ...
В Кобра комплекта щипки е 15 лв, лепилото е 10 !
Гледам в ЕМК33 са от 210 лв нагоре читавите ..
Имат и Пилкингтън, но трябва да се разпита ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Баш...като се счуяпт лепят лайстната със силикон
. не че не става ама е цигания.
има както казах щипка менте в ЕМК , от дару ако вземеш тряя да приготвиш стоянка мутафова.

има както казах щипка менте в ЕМК , от дару ако вземеш тряя да приготвиш стоянка мутафова.

- datchko
- ентусиаст
-
Сега се зачетох из чуждите форуми и хванах "логиката" на тия щипки.
В емкомплект33 нещо не мога да ги намеря щипкитe, явно просто не са качени на сайта.
От Дарукар едната щипка е почти 10 кинта - 160лв няма да дам
Между другото, може ли да се намерят нови лайсни на сносна цена?
Моите са такива (снимката е примерна)

В емкомплект33 нещо не мога да ги намеря щипкитe, явно просто не са качени на сайта.
От Дарукар едната щипка е почти 10 кинта - 160лв няма да дам

Между другото, може ли да се намерят нови лайсни на сносна цена?
Моите са такива (снимката е примерна)

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Мне ... Всички са такива назъбени ... Добре че беше Василев, да ми даде едни читави - само на две места има счупено
И имай предвид че като не са захванати както трябва - се откачат при висока скорост (180 при мен
)
Тъй че или нови щипки, или силикон ... Или и двете
Реално ако искаш да си сигурен че ще ти сложат нови при монтажа на стъклото - свали си сам тези декоративни елементи !
Щипките се виждат отдолу ! Няма как да оставят старите, защото мисля са залепени ...
viewtopic.php?f=7&t=369666 - те аз ко направих

И имай предвид че като не са захванати както трябва - се откачат при висока скорост (180 при мен

Тъй че или нови щипки, или силикон ... Или и двете

Реално ако искаш да си сигурен че ще ти сложат нови при монтажа на стъклото - свали си сам тези декоративни елементи !
Щипките се виждат отдолу ! Няма как да оставят старите, защото мисля са залепени ...
viewtopic.php?f=7&t=369666 - те аз ко направих

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- jogr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525tds
- Мечтае да кара: MIG29
Стъкло Пилкингтън или там както се казва
ми монтираха в www.glassgoldgroup.com, беше с поръчка 3-4дни, цена 200лв. с монтажа, но определено ако питаш мен си вземи предварително щипки и да ти ги сменят и тях! От стъклото съм доволен със зелена лента отгоре и изглежда видимо по добре от предишното китайско (всъщност май беше корейско).

- 325_TDS
- младши ентусиаст
-
- Кара: 120L/E28
- Мечтае да кара: E24
- Детайли за колата: 05.82 Balticblau metallic
Колега, сайта е неактивен... и моята лайстна не е начупена. 

Oo=00=oO Roses are red, violets are blue, I love my bimmer more than you.
- DStefanov
- Потребител
-
- Кара: е34 m50b20
- Мечтае да кара: Пак е34, ама поне m60...
Здравейте, ще споделя и аз малко опит в избора на челно стъкло. След като един ден едвам се оправих с двама "представители" на КАТ, реших, че е време за здраво стъкло. Казвам здраво, защото първо си бях навил на пръста да взема втора ръка, но оригинално. Обаче всички бяха супер надрани от... абе от много неща. Намерих стъкло ето при тези http://www.glassgoldgroup.eu/. Доставката е една седмица. Първо ми казаха, че ще е Pilkington, после дойде Saint-Gobain. (Казаха, че е по-хубаво) Останалите ми стъкла са
Saint-Gobain. Купих си 16бр щипки от Кобра+комплект щипки за пластмасите около чистачките. Двете Г-образни лайсни ги свалих сам, за да съм сигурен, че ще ми сложат новите щипки. Надявам се да са ги сложили
И така... с новото стъкло е друго
Вечер особено си личи, караш все едно няма нищо пред теб...
Като пари стъклото с монтажа е 210лв, щипките са 16x1лв и другите са 4лв (с една по-малко са
)
Saint-Gobain. Купих си 16бр щипки от Кобра+комплект щипки за пластмасите около чистачките. Двете Г-образни лайсни ги свалих сам, за да съм сигурен, че ще ми сложат новите щипки. Надявам се да са ги сложили

И така... с новото стъкло е друго

Като пари стъклото с монтажа е 210лв, щипките са 16x1лв и другите са 4лв (с една по-малко са

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Тъкмо навреме ми даваш мнение !
Тез дни и аз мисля да се засиля
ПП сложи ли нови пера на стъклочистачките ?!
Добре ще е ако не си го направил !
пп Я някой амо може да помогне с инфо.
Лятоска развих едни свръхзвукови скорости с кочин, и "рамките" взеха че се отпраха малко
След като намерих "нови" реших че ще е удачно да ги лепна с нещо ...
В момент на умопомрачение силиконът не ми се стори силен, и ги залепих с ... полиуретаново лепило ... За по-сигурно сипвах доволно - имаше идея за засилване на кочин, и не желаех при 250+ км/ч
да се откачат пак ..
Отделно тогава нямах намерение да си сменям стъклото освен ако не се пукне ...
Естествено пукването не чака много и ей ма на ся - залепен с полиуретан
Не че много ще ги пазя "рамките" (имам още едни) но все пак - с макетен нож ли да действам ?!
Имам нещо като чистител на такива силиконови/гумени лепенки - разтваря лепила и такива ! Прилича малко на ацетон ! Да пръскам с него ?!
Някой нещо ?!

Тез дни и аз мисля да се засиля

Лятоска развих едни свръхзвукови скорости с кочин, и "рамките" взеха че се отпраха малко

В момент на умопомрачение силиконът не ми се стори силен, и ги залепих с ... полиуретаново лепило ... За по-сигурно сипвах доволно - имаше идея за засилване на кочин, и не желаех при 250+ км/ч

Естествено пукването не чака много и ей ма на ся - залепен с полиуретан

Не че много ще ги пазя "рамките" (имам още едни) но все пак - с макетен нож ли да действам ?!
Имам нещо като чистител на такива силиконови/гумени лепенки - разтваря лепила и такива ! Прилича малко на ацетон ! Да пръскам с него ?!
Някой нещо ?!

- DStefanov
- Потребител
-
- Кара: е34 m50b20
- Мечтае да кара: Пак е34, ама поне m60...
Защо да е добре да НЕ съм го направил?
Сложих нови BOSCH, далеч са от перфектно чистене за толкова пари
, но това e друга тема.
А за лайсните е хубаво да се бръкне с нещо, което да отлепя по по-големи участъци от самата лайсна, защото се кривят и става много гадно...
Например с отвертка недей, аз така изкривих едната.
Защо да е добре да НЕ съм го направил?
Сложих нови BOSCH, далеч са от перфектно чистене за толкова пари

А за лайсните е хубаво да се бръкне с нещо, което да отлепя по по-големи участъци от самата лайсна, защото се кривят и става много гадно...

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
ивчо написа:Тъкмо навреме ми даваш мнение !
Тез дни и аз мисля да се засиля![]()
Лятоска развих едни свръхзвукови скорости с кочин, и "рамките" взеха че се отпраха малко![]()
В момент на умопомрачение силиконът не ми се стори силен, и ги залепих с ... полиуретаново лепило ... За по-сигурно сипвах доволно - имаше идея за засилване на кочин, и не желаех при 250+ км/чда се откачат пак ..
Естествено пукването не чака много и ей ма на ся - залепен с полиуретан![]()
Някой нещо ?!![]()
Пак 300 реда думи и нищо.... слагаш си щипките и преди да щракнещ лайсната силикон обикновен прозрачен .Щраква , избърсваш изплютото и караш.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Да ве Заядлив, ама аз това вече съм го направил !
Иде реч, че рамките са "залепени" с полиуретаново лепило и се налага да ги махам сега
Иде реч, че рамките са "залепени" с полиуретаново лепило и се налага да ги махам сега

- ивчо
- старши ентусиаст
-
DStefanov написа:Защо да е добре да НЕ съм го направил?
Сложих нови BOSCH, далеч са от перфектно чистене за толкова пари, но това e друга тема.
Оф друже, да се таковам - нямам идея защо съм го сложил това "не" ?!

Много ясно че с новото стъкло и нови стъклочистачки !
Това ми каза и момчето когато ми сменил стъклото ! И въпреки че два дни преди да закарам колата, смених перата - днес сложих още едни нови ! Някой ще се смеее, но просто още не се бях навил да сменя стъклото ! Но прибирайки се вечерта седях зад един СУВ

Вече с новото стъкло - няма такъв кеф

Колкото до "рамките" - изкъртих ги ... Сърцето ме болеше като го правех знаейки колко пари са, и в какво състояние бяха

Но, благодарение на Ванич, се сдобих с още една перфектна "двойка"

Седят много правилно, няма издувки, или кривини !
Стъкло сложих Guardian - испанско с "лента" в горният край !
Монтажа стана бързо, нямам оплаквания !
Само за информация - ако решите като мен да си закарате колата със свалени "рамки" с идеята да си ги сложите Вие, няма да стане !
Същите се слагат задно със стъклото и щипките !

Тааа, добре че беше колегата да ми ги докара, иначе трябваше пак да се разкарвам !
Направи ми впечатление, че момците много разбират от такива коли стил "Е34" !
Свалиха щипките на корите на чистачките без да счупят една ! Още преди да са свалили стъклото единият се зачуди че имам затъмняващо се огледало ! Сложили са чистачките както трябва ! Въпреки че ми препоръчаха смяна, момчето каза че според него тези са чисто нови (те наистина са на 3 дни)

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3