Питане за спирачна помпа!
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Питане за спирачна помпа!
Здравейте колеги! Първо искам да се извиня ако вече има коментирана такава тема, но не успях да намеря такава и ако има моля дайте линк. Въпроса ми е следния, искам да си сменя гумичките на спирачната помпа и исках да ви попитам как точно се сваля дали има някакви по особени тънкости или просто отвивам тръбопроводите и двата молта от сервото? Трябва ли казанчето да се махне първо? Правя този ремонт с надеждата да почнат задните спирачки да хващат по хубаво, че дори и след подляна на маншоните на спирачните апарати пак не ловят свестно, а предните нямат никакви проблеми!
П.П. Благодаря на всички за вниманието!
П.П. Благодаря на всички за вниманието!

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Питане за спирачна помпа!
Ти добре ще смениш помпа, но ако има запушване някъде ?!
Маркучите сменени ли са ?!
Маркучите сменени ли са ?!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Доколкото си спомням двата кръга са свързани на диагонал-предно ляво и задно дясно и обратно-защо само задни не хващат
Да нямаш запушени тръбопроводи или маркучи както е писал колегата?

Задните маркучи не съм ги сменял, но и двата маркуча еднакво да са запушени.... не знам, малко ме съмнява. Ще ги сменя и тях ако няма резултат. Повече ме интересува дали се сваля казанчето и как се сваля от самата помпа?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Ти вземи обезвъздуши първо отзад, да видиш като натиснеш педала дали ще текне изобщо, па тогава сваляй помпа ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Обезвъздушени са спирачките, след като ги смених маншоните, а това стана есента.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Чакай малко ... Аз си мисля че си ревизирал апаратите тез дни и се е появил проблем !
Не преди година ..
Сваляй пак и виж дали въобще се движи това бутало !
Въобще огледай си наново спирачните апарати за някакви драми !
Че ти добре си ревизирал, но може и нищо да не си/сте направил/и !
Дето писа Оги сан - развиЙ отзад пробките и виж какво ще текне !
Даже ако искаш като ги отвиеш - натисни педала да се разбере има ли налягане или не ...
Спирачната течност "под налягане" ли я сменяхте, или с натискане на педала ?! Ползвахте ли машина един вид ?!
И отзад са 4 маркуча, и са си важни и те - защото може външно да им няма нищо, а отвътре да са се разлижили !
Не преди година ..
Сваляй пак и виж дали въобще се движи това бутало !
Въобще огледай си наново спирачните апарати за някакви драми !
Че ти добре си ревизирал, но може и нищо да не си/сте направил/и !
Дето писа Оги сан - развиЙ отзад пробките и виж какво ще текне !
Даже ако искаш като ги отвиеш - натисни педала да се разбере има ли налягане или не ...
Спирачната течност "под налягане" ли я сменяхте, или с натискане на педала ?! Ползвахте ли машина един вид ?!
И отзад са 4 маркуча, и са си важни и те - защото може външно да им няма нищо, а отвътре да са се разлижили !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Споменал си че си сменял маншоните на задните бутала. Защо ?
Скъсани ли бяха ?
Ако да - това са прахоуловителни маншони, ако са били скъсани е много вероятно да са влезли гадории към буталото, където да са спекли и буталото да е блокирало - дано да е преди о-пръстена и да не са влезли навътре в камерата. Моя съвет е да направиш една ревизийка на задните апарати - свали задните спирачни апарати, без да откачаш маркучите и натисни спирачките. така ще изкочи буталото и ще ти е минимален филма. Вземи си ремонтни комплекти - прахоуловител, о-пръстен, гумички за водачите, почисти и гресирай всичко добре и ще видиш, че задните спирачки ще се появят. Огледай хубаво буталото. Ако има много и/или дълбоки язви хубаво и него да смениш - не го карай на стругар за зачистване, защото отгоре има циментация която ще се наруши и не е харашо
ПП. Това че от пропката теква, не означава че буталото мърда. Може да е толкова запекло, че да е като заварено. Миналата година се разправях с едни такива ...
Скъсани ли бяха ?
Ако да - това са прахоуловителни маншони, ако са били скъсани е много вероятно да са влезли гадории към буталото, където да са спекли и буталото да е блокирало - дано да е преди о-пръстена и да не са влезли навътре в камерата. Моя съвет е да направиш една ревизийка на задните апарати - свали задните спирачни апарати, без да откачаш маркучите и натисни спирачките. така ще изкочи буталото и ще ти е минимален филма. Вземи си ремонтни комплекти - прахоуловител, о-пръстен, гумички за водачите, почисти и гресирай всичко добре и ще видиш, че задните спирачки ще се появят. Огледай хубаво буталото. Ако има много и/или дълбоки язви хубаво и него да смениш - не го карай на стругар за зачистване, защото отгоре има циментация която ще се наруши и не е харашо

ПП. Това че от пропката теква, не означава че буталото мърда. Може да е толкова запекло, че да е като заварено. Миналата година се разправях с едни такива ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Буталото действа, те спират, но не чак толкова, че да изчисти диска, както предните, а леко стоят замазани. И основното ми питане беше как се сваля спирачната помпа и самото казанче? Благодаря все пак за съветите. 

- super_bojo
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е32 730
Няма нещо особенно , само да не превъртиш щуцерите на тръбичките . Само кофтито е ако наистина проблема е в помпата , се протрива и цилиндъра и нови гумички не помагат особено много , отделно ако изпускат гумичките на задните спирачки май трябва да имаш теч от помпата .
- KUMHO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528I
- Мечтае да кара: ///Мъ 5
pecata90 написа:Самото казанче дърпа ли се само или има някое болтче, което го държи?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
12 мнения
• Страница 1 от 1