Спирачен въпрос - загадката решена
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Спирачен въпрос - загадката решена
Сега, след като смених почти всичко по таз кола, дойде ред и на спирачната система ...
Смених следните неща - дискове, накладки, датчици, апарати задни (че мойте бяха в ужасно състояние, и не ми се занимаваше с тях - два други апарата, ревизирани и готово), ремонтни комплекти за всичките апарати (уплътнения за буталата, и тез гумените за водачите) и спирачни маркучи ...
И ми иде да викам от кеф като спирам ... Не е истина как спират близо 2 тона ламарини
Обачеееее, от простотия не смених тФа :

И сега по паветата си тропкам ...
Не че ми е проблем да ги сменя и тях - утре ги поръчвам ..
По ми е интересно дали може да е от :

Тези на колата бяха с мръсотия по тях, и ги минах на водна шкурка, докато се въртяха на въздупният "пистолет"
Един вид само съм ги почистил ?!
Като натисна лекинко (и то вече се усеща как спира колата) и изчезва !
Утре сменям тез ламаринките !
Не че е проблем да си сменя и водачите, но някой сблъсквал ли се е с този проблем да ме ориентира ?!
Благодаря предварително
Смених следните неща - дискове, накладки, датчици, апарати задни (че мойте бяха в ужасно състояние, и не ми се занимаваше с тях - два други апарата, ревизирани и готово), ремонтни комплекти за всичките апарати (уплътнения за буталата, и тез гумените за водачите) и спирачни маркучи ...
И ми иде да викам от кеф като спирам ... Не е истина как спират близо 2 тона ламарини

Обачеееее, от простотия не смених тФа :

И сега по паветата си тропкам ...
Не че ми е проблем да ги сменя и тях - утре ги поръчвам ..
По ми е интересно дали може да е от :

Тези на колата бяха с мръсотия по тях, и ги минах на водна шкурка, докато се въртяха на въздупният "пистолет"
Един вид само съм ги почистил ?!
Като натисна лекинко (и то вече се усеща как спира колата) и изчезва !
Утре сменям тез ламаринките !
Не че е проблем да си сменя и водачите, но някой сблъсквал ли се е с този проблем да ме ориентира ?!
Благодаря предварително

Последна промяна ивчо на 31 Май 2014, 12:52, променена общо 1 път
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- KUMHO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528I
- Мечтае да кара: ///Мъ 5
Re: Спирачен въпрос
cod-cdbp написа:Натегни ламаринките на самите накладки
+1
При мен толкова се бяха отпуснали, че по павета имах чувството че ще ми пада моста някаде . Много гадно дрънчи тая малка гад

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Аз мисля да ги оставя сами да се натягат в кофатЪ ..
4 бройки brand new и мисля ако пак тропне, да си говорим по-сериозно
Я секунда малко - вуйче, ти кои пружинки имаш предвид !? Онез дето влизат в буталото ли ?! Накладките са нови бре ?!

4 бройки brand new и мисля ако пак тропне, да си говорим по-сериозно

Я секунда малко - вуйче, ти кои пружинки имаш предвид !? Онез дето влизат в буталото ли ?! Накладките са нови бре ?!

Последна промяна ивчо на 26 Май 2014, 8:00, променена общо 1 път
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Един майстор навремето ми сложи накладки, като махна тези скоби с които идват. След това спрях да ходя при него

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
cod-cdbp написа:Един майстор навремето ми сложи накладки, като махна тези скоби с които идват. След това спрях да ходя при него![]()
![]()
Тва ще да е бил БАШ майстора

- KUMHO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528I
- Мечтае да кара: ///Мъ 5
ивчо написа:Онез дето влизат в буталото ли ?! Накладките са нови бре ?!
Да тези пружинки , разперваш ги да влезнат плътно в буталотои всичко става ОК .
- ивчо
- старши ентусиаст
-

- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
KUMHO написа:ивчо написа:Онез дето влизат в буталото ли ?! Накладките са нови бре ?!
Да тези пружинки , разперваш ги да влезнат плътно в буталотои всичко става ОК .
Ако не са вкарани при поставянето на накладките, то най-вероятно са огънати много или даже счупени.
Не знам как някой би допуснал подобна грешка. (дано майстор ти ги е правил, че да му се скараш

Тези пластини, които придържат апарата към супорта не са скъпи и аз си ги смених и имаше голяма разлика в спирането, но дрнченето също си остана. Оказа се, че е разбит супорт на задните накладки и те хлопат в леглата си, след като ги смених с втора япотреба годни се реши тропането.
П.П. Надявам се да съм бил полезен с нещо и успех с решаването на проблема!
П.П. Надявам се да съм бил полезен с нещо и успех с решаването на проблема!

като ми загреят спирачки и почва нещо да скрибуца, това и двете Е34-ки го правят
някой да се е сблъсквал с това?
някой да се е сблъсквал с това?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И моите са така, а предните са чисто нови - АТЕ. Като ги монтирах обаче изключих да сложа малко медна грес по гърбовете на накладките. Само че не съм убеден до колко ще помогне това, а и ме мързи да се занимавам. Важното е че спират ок.
Аз само не разбрах каква връзка имат тези натягащи скобички към работата на спирачките. Визирам колегата по-горе, дето ги е сменил и почнала да спира повече колата
Единствената им функция е да държат спирачния апарат по-стегнато към... носача на апарата, т.н. brake carrier. Не виждам как биха спомогнали за спирачната ефектичност толкова.
Аз само не разбрах каква връзка имат тези натягащи скобички към работата на спирачките. Визирам колегата по-горе, дето ги е сменил и почнала да спира повече колата

Ами едната пластина беше доста отпуснала и паднала чак! Тогава почна да ми дърпа съответно при спиране, но след като ги смених ми се струва, че по добре спира и няма го вече едно хлопване когато колата спре тотално.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Re: Спирачен въпрос - загадката решена
И да споделя откритието ...
Накладките тропат, защото са къси като дължина ... Демек нещо апарата е по-широк .. Може и да съм се заиграл повече с флекса при чистенето
Накладките тропат, защото са къси като дължина ... Демек нещо апарата е по-широк .. Може и да съм се заиграл повече с флекса при чистенето

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Re: Спирачен въпрос - загадката решена
ивчо написа:И да споделя откритието ...
Като ти е широк апарата, що не боднеш едни вентилирани ЦД-та

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2