Плафони в краката и WDS за Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Плафони в краката и WDS за Е34

Мнение от kdl » 25 Фев 2014, 21:42

Колеги,
Та... Е36-ицата ми има заводски плафони в краката. Слагал съм и на старите 36ици такива... там си се бодеше + кабела на един от пиновете в комфорт модула. Не помня няизуст кой, но се намира лесно във wiring diagram-ите.
Обещах на един приятел да му монтирам на Е34-ката. А тя хубава, заслужава си заигравката :)

Аджеба да сте виждали някъде WDS или каквито и да са диаграми за Е34 от последните...
Или... ако някой го е правил културно, без да опъва кабел до горе, до плафона, може ли малко инструктаж на кой пин и на кой модул да го бодна. Предполагам и при Е34 интериорните модули са около жапката?

Благодаря... моля :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Плафони в краката и WDS за Е34

Мнение от stony1 » 25 Фев 2014, 22:23

Това с плафоните може да се направи като се свържат към централния плафон. Аз лично го предпочитам този начин, защото след опраделено време изгасват. Иначе си светят докато имаш отворена врата. Пробвай да ги свържеш към централния, инсталацията издържя без проблем.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 25 Фев 2014, 23:55

и аз така го направих едно кабелче през уплътнението на вратата през колконката и горе над тавана до централния плафон само че доколкото си спомням плафона май е с постоянен плюс а се прекъсва през минуса стига да не се бъркам с некоя друга схема
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Фев 2014, 10:17

АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Фев 2014, 10:55

От плафона на е36 излиза + който прехвърля към задните, най-хитро е да вземеш от него, понеже не теглиш кабел от горе. Да го намериш на 34ката просто свали отзад единия плафон и огледай снопа от кабели. Той минава от страната на пасажерския праг и се намира зад пластмасата на колонката долу. Цвета си го намираш с мултицета. По тоя начин ти светват плафоните в синхрон със централния, иначе stony ти е написал кво става.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Фев 2014, 14:14

Гредоред... д'ге!
Хаос, много благодаря! Прекарах доста време вчера да ги търся и все на камък! Вече са и в моя архив :)
sixstraight, мда, така изглежда, управлява се по минус. Няма и dimmer, не очаквах 95г. Е34 да няма, но какво да се прави.
stony1, май, май така ще се прави, с проследяване на кабелите от централния плафон къде излизат в купето. На splice_location_views диаграмата излизат при педалите, а не под жапката, което няма значение реално, понеже така и така ще се свалят и 2те кори.
b00st, при Е36 не съм убеден, че светят плафоните в краката заедно с централния. Не съм 100% сигурен, ще погледна довечера, но и при спрян плафон, при отключване светват тези в краката.

Изображение

Изображение

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Фев 2014, 14:20

liloff написа:Гредоред... д'ге!
при Е36 не съм убеден, че светят плафоните в краката заедно с централния. Не съм 100% сигурен, ще погледна довечера, но и при спрян плафон, при отключване светват тези в краката.

Ми нали тва съм обяснил :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sixstraight » 26 Фев 2014, 22:15

сигурен ли си че няма димер моята е 91 няма абс нама ел стъкла абе няма нищо като жигулка е ама има димер който немога да използвам понеже съм с диодни крушки навсякъде и само ми пищи алармата като я заключвам че има отворена врата освен ако не изчакам или не отворя и затворя вратата

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Фев 2014, 22:17

а като осветително тяло и местоположение, къде ще ги поставиш?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sixstraight » 26 Фев 2014, 22:39

ако е към мен въпроса мога да снимам как съм го направил от ляво но аз съм безскруполен и дупча корите на е30ката от дясно го бях закачил с една рапидка за жабката най в ляво и най навътре с насочване то е от осветление за заден номер иначе трябваше и жабката да пробивам а най лесно става с плафони от багажник за е30 малки и светят добре и нямат нужда от закрепване правиш отвор и слагаш

пс - ето некоя друга снимка ако ще улесни някого

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 26 Фев 2014, 23:06

При Е36 има два основни варианта на изпълнение на плафоните в краката. Единият е при колите с комфорт модул и плафоните светят независимо от централния. При тези без комфорт модул, плафоните в краката светят заедно с централния плафон.
Управлението е с +12V, масата е постоянна.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 26 Ное 2014, 22:01

И аз да се запиша тук. Днес монтирах плафони в краката, както отпред така и отзад. Захранване взех от модула за регулиране на подсветките, като по този начин осветлението в краката също може да бъде регулирано. За да не свети постоянно, прекъснах плюса през ключе, все пак през светлата част на денонощието тази екстра се обезсмисля ;)
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 26 Ное 2014, 22:06

alchohol написа:И аз да се запиша тук. Днес монтирах плафони в краката, както отпред така и отзад. Захранване взех от модула за регулиране на подсветките, като по този начин осветлението в краката също може да бъде регулирано. За да не свети постоянно, прекъснах плюса през ключе, все пак през светлата част на денонощието тази екстра се обезсмисля ;)

Я дай малко по конкретно. От де точно хвана жицата?

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 26 Ное 2014, 22:15

От "врътката" за регулиране на осветлението на таблото с уредите, бутоните и всички врътки. Намира се точно до ключа за фаровете. Има три крачета. На теб ти трябват само 2(това е регулируемият плюс) и 4(маса). Трето краче не те интересува, то е захранването на модула.
Последна промяна alchohol на 26 Ное 2014, 22:32, променена общо 1 път
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 26 Ное 2014, 22:23

Ясен е бутона, просто не разбрах дали си го хванал директно от него,или някъде на друго място :yes:

Следваща

Назад към E34