Като за довиждане....

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Като за довиждане....

Мнение от SaSo » 20 Фев 2014, 1:08

Колеги,

Изключително ми е неприятно, да кажа на тези които ме познават, че се разделям с този раздел и най-вече с любимата Е34ка... След около месец (може и малко) заминава за разглобяване и продажба на части.... Направо ми се къса сърцето като знам, че разглобявам идеална кола, но такава е действителността... Не са и плащани данъците от 2006г. и колата е непродаваема... Имам толкова хубави преживявания с нея и не чак толкова хубави, но това е... Един ден съм се зарекъл да си взема М5 за събота и неделя...Но ще видим кога ще е това...
Много готино сме си изкарвали с доста колеги от тук, изключителни приятелства имам от тук, но колегите вече и като гледам рядко влизат, не пишат или изобщо не влизат... Раздела се е променил коренно от преди години... Гледам, че новите колеги преоткриват топлата вода и си спорят със старите, които имат опит с тези коли... Както и да е... Всеки си живее как си иска....

Поздрави на старите колеги и всеки от тях знае как да ме намери...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Re: Като за довиждане....

Мнение от ivoaudi » 20 Фев 2014, 5:54

Колега, ако това ще промени малко нещата, можеш да подадеш молба и да ти опростят по давност данъците от 2009 назад.Иначе си е жалко да.Понякога се привързваме като към живо същество.А за тенденциите как се развива раздела не е само с него така.За съжаление почти всичко в света се развива по подобен начин.Дърпаме до колкото успяваме ръчната и това е :)
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 20 Фев 2014, 9:00

Ами що колегата не си е плащал данъците?
Може да е BMW тарикатче или BMW кара, а му е скъпо.
Явно е второто, защото тарикатчетата намериха врътка да си оправят неплатените данъци без да плащат много.

Омръзна ми да говоря и пиша по тази тема.
Но за мен неплащането на данъци си е тъпанарщина.

Ако не ви харесва има начин да се променят нещата по легален начин.
Хората по света са го измислили и няма нужда да откриваме топлата вода.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 20 Фев 2014, 9:16

Ей заради такива екзепляри като тоя по-горе вече не влизам в тоя раздел... Щото е компетентен и умен... Споко колега не съм беден за твое съжаление и колата ми за разглобяване отива в перфектно състояние за разлика от твоя курник каращ се в момента... А иначе минах на е46 2004г. 330d 204к.с. гадно е ама ще го преживея...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги наред...
Мечтае да кара: луноход
Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3

Мнение от grandvizitor » 20 Фев 2014, 10:03

SaSo написа:Ей заради такива екзепляри като тоя по-горе вече не влизам в тоя раздел... Щото е компетентен и умен... Споко колега не съм беден за твое съжаление и колата ми за разглобяване отива в перфектно състояние за разлика от твоя курник каращ се в момента... А иначе минах на е46 2004г. 330d 204к.с. гадно е ама ще го преживея...

:yes:
Не обръщай внимание на такива, не всички сме толкова "компетентни", а и хора всякакви, някои обичат като ги е :censored: ат после да си плащат... :mhihi:
Много безаварийни километри с е46-цата!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 20 Фев 2014, 10:16

SaSo написа:Ей заради такива екзепляри като тоя по-горе вече не влизам в тоя раздел... Щото е компетентен и умен... Споко колега не съм беден за твое съжаление и колата ми за разглобяване отива в перфектно състояние за разлика от твоя курник каращ се в момента... А иначе минах на е46 2004г. 330d 204к.с. гадно е ама ще го преживея...

Да не би да те засегнах?

Не съм казал, че си беден. Ти можеш ли да четеш? Аз се радвам, когато хората живеят добре, защото това допринася са средата, в която живея и аз.

А за изказването за моята кола чакам извинение, защото ти незнаеш каква ми е колата и в какво състояние е.

Това с какво си заменил е34-ката не ме вълнува и неразбирам защо го споменаваш.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 20 Фев 2014, 10:43

SaSo написа:Колеги,

Изключително ми е неприятно, да кажа на тези които ме познават, че се разделям с този раздел и най-вече с любимата Е34ка... След около месец (може и малко) заминава за разглобяване и продажба на части.... Направо ми се къса сърцето като знам, че разглобявам идеална кола, но такава е действителността... Не са и плащани данъците от 2006г. и колата е непродаваема... Имам толкова хубави преживявания с нея и не чак толкова хубави, но това е... Един ден съм се зарекъл да си взема М5 за събота и неделя...Но ще видим кога ще е това...
Много готино сме си изкарвали с доста колеги от тук, изключителни приятелства имам от тук, но колегите вече и като гледам рядко влизат, не пишат или изобщо не влизат... Раздела се е променил коренно от преди години... Гледам, че новите колеги преоткриват топлата вода и си спорят със старите, които имат опит с тези коли... Както и да е... Всеки си живее как си иска....

Тоест след като махнеш Е34-ката няма да може или не трябва поради някакви причини да пишеш вече в раздел Е34 ли ? Да не би опитът ти с този модел да си отива заедно с колата ? Не разбирам...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 20 Фев 2014, 10:54

Не никога на никой не съм отказал помощ... Просто ей такива колеги като малко по-горе се изказват винаги непотготвени и дразнят сериозно... Отворен съм към въпроси винаги...

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 20 Фев 2014, 14:17

Колега, разбирам как се чувстваш, защото и на мен ми предстои същото. :banghead: Предварително почва да ме човърка и боли, особено след 13 години с любимия модел, ама няма как като й е дошло времето - всичко си има край за съжаление. Един ден пак - дай боже с М5 Е34 :yes:

За подфорума също съм съгласен, че отдавна западна. Истината е, че стойностните хора се изместиха в една фейсбук група, явно защото са били подразнени от новата вълна потребители, за която споменахте.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 20 Фев 2014, 18:07

Болно ми е като чета такива неща,но истината е че нашият модел е вече далеч в миналото.Все по-малко и по-малко оставаме с всеки изминал ден :confused:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 20 Фев 2014, 20:35

Какво толкова се случи,и пречи колата да се движи.Щом е толкова хубава,не може ли да се направи нещо по въпроса.На 34-ка лесно се подменят разни цифри и т.н. а дробове за по 5-600 лева има , с читави документи ......
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 21 Фев 2014, 2:04

а да не говорим,че пак може се минава и преглед с леко платен данък,но да не криминализираме форума.Истинска кола си е 34-та и дано се държим оше доста време и ние и те.По чужбина има много истински останали екземпляри и се замислям след време да вземем още една,но лачена много :D
ТДС - Турбо Див Селянин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 21 Фев 2014, 15:50

Колега монетата има 2 страни аз като нов колега имах по-големи надежди за този раздел но уви пуснах тема за амнезия на таблото понеже не успях да го оправя по съществуващата тема но тя се заключи без да е решен проблема а старата тема която е в важни колегата който я е правил може би е объркал броя и вида на кондензаторите или има различни табла с което смятам че не е пълна темата пример с мойто табло всичко изпълних както трябва и не се оправи. Другото което е че половината форум карат с 2 всмукателни вала а никой не пише за особеностите при монтажа не че не се оправих има чужди форуми на английски които хората са си играли да снимат и опишат подробно. Та за топлата вода дали е открита и дали е достатъчно топла и дали може да се открие по-топла е малко по-подробна тема. Не смятам че всички нови колеги са полуидиоти според мен всеки който има желани би могъл да допринесе с нещо стига да му се даде шанс.

Поздрави и на новите и на старите колеги и успех на всички
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 21 Фев 2014, 16:34

sixstraight написа:

Колега монетата има 2 страни аз като нов колега имах по-големи надежди за този раздел но уви пуснах тема за амнезия на таблото понеже не успях да го оправя по съществуващата тема но тя се заключи без да е решен проблема а старата тема която е в важни колегата който я е правил може би е объркал броя и вида на кондензаторите или има различни табла с което смятам че не е пълна темата пример с мойто табло всичко изпълних както трябва и не се оправи. Другото което е че половината форум карат с 2 всмукателни вала а никой не пише за особеностите при монтажа не че не се оправих има чужди форуми на английски които хората са си играли да снимат и опишат подробно. Та за топлата вода дали е открита и дали е достатъчно топла и дали може да се открие по-топла е малко по-подробна тема. Не смятам че всички нови колеги са полуидиоти според мен всеки който има желани би могъл да допринесе с нещо стига да му се даде шанс.

Поздрави и на новите и на старите колеги и успех на всички

Естествено не мислиш, че смятам всички нови колеги за идиоти нали? Би ме направило мене идиот точно този начин на мислене... Иначе да естествено, че не всичко е решено в раздела и не всичко е разисквано, но около 70-80% от проблемите...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 21 Фев 2014, 22:53

Според скромното ми мнение, "топлата" вода винаги може да стане още по-"топла". Не всичко е казано и разисквано, напротив - подкрепям колегата по-горе че голям брой теми в архива са недовършени, "изоставени", с недомлъвки, спам, базирани на чисти предположения и "стрелба на сляпо". Така че по никакъв начин не те ориентират в проблема който те интересува. Но и към завършените полезни теми, винаги може да се добави нещо по стария, станал банален въпрос - по-подробно, технически издържано и най-вече със снимков материал /ако липсва/. И дори постоянно да се пускат елементарни, "вечни" въпроси без да се ползва търсачката, според мен това не е повод за тежко мълчание и досада, а да се отговаря и снима - който има останал ентусиазъм, разбира се. Единствено това би поддържало жива магията наречена Е34. Иначе този подфорум е обречен да си стои без нови теми и мнения - и новорегистриралите се нови притежатели на модела да го напускат разочаровани.
...Преди доста /вече/ години бях с Е36 и впечатленията ми от тогавашния подфорум там бяха че имаше много романтика, много настроение, повече забава /спам/ и ...по-малко знания... Атмосферата бе повече емоционална и пионерска, но бе нормално за времето си. Сега вече целият БМВ форум е подплатен с повече тежест и самочувствие, базирани на дългогодишен опит. Оттук и повече пренебрежителност към "новобрански" въпроси и повече нетърпимост към откровените глупости /които никъде не са кът/. И въпреки това - все ми се струва че има страшно много за доизказване ... Конкретно за Е34 се надявах на много по-пълна информация за някои въпроси, но в крайна сметка приемам че има и чичко Гугъл... :) Едновременно с това смятам че мога да изкажа скромни знания за някои по-малко обсъждани, специфични неща с които по стечение на обстоятелствата се сблъсках.
...Определено не ми се нрави да чета теми със стари спорове и лични нападки, но като игнорираш тези неща, винаги можеш да пресееш ценното за теб... И да се стремиш да пишеш, само ако мислиш че помагаш с казаното - говоря за тук, не за общите дърдорилни.
... Към колегата с темата - неприятна ситуация, разбирам и тъгата, и неудовлетворението... Но мисля - не е повод за генерални изводи. Времената и хората се променят, форумите също, някои возила издъхват, други са в апогея си... Но Е34 е обречена да си остане една от "вечните" коли - винаги ще има фенове, та дори и на по 18 години.
Поздрави на всички.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

Следваща

Назад към E34