525tds не върви изобщо
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
525tds не върви изобщо
Здравейте колеги,
От 2 седмица се опитвам да върна колата в движение след като повече от година не е карана.
Смених свещите и подкачващата помпа и колата литна. Имаше и изненада - подкачващата помпа не беше оригиналната, а ми казаха, че е от Опел. Взех абсолютно същата, защото оригиналната беше с някакъв друг конектор.
От преди няколко дена колата се държи много странно. Имаше дни в които колата палеше, но като натисна педала оборотите се вдигаха супер бавно. Като загрее колата нещата се оправяха.
Сега обаче пали, но като дам газ оборотомера изобщо не помръдва. Горивото е около 20 литра. Възможно ли е помпата да е изгоряла пак?
Другият проблем е, че изстива в движение. Предполагам термостата в задържал и е за смяна. Прав ли съм?
Сменил съм масло, маслен филтър, въздушен филтър и акумулатор.
Тодор
От 2 седмица се опитвам да върна колата в движение след като повече от година не е карана.
Смених свещите и подкачващата помпа и колата литна. Имаше и изненада - подкачващата помпа не беше оригиналната, а ми казаха, че е от Опел. Взех абсолютно същата, защото оригиналната беше с някакъв друг конектор.
От преди няколко дена колата се държи много странно. Имаше дни в които колата палеше, но като натисна педала оборотите се вдигаха супер бавно. Като загрее колата нещата се оправяха.
Сега обаче пали, но като дам газ оборотомера изобщо не помръдва. Горивото е около 20 литра. Възможно ли е помпата да е изгоряла пак?
Другият проблем е, че изстива в движение. Предполагам термостата в задържал и е за смяна. Прав ли съм?
Сменил съм масло, маслен филтър, въздушен филтър и акумулатор.
Тодор
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: 525tds не върви изобщо
За падането на температурата в движение термостата е виновен така че за смяна е. За липсата на реакция от двигателя в зависимост от положението на педала на газта най-вероятно причина е управлението на ГНП-то, а може (по-малко вероятно) и самия потенциометър на педала да прави проблеми. Една диагностика и ще се покаже проблема.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- piNky
- младши ентусиаст
-
Май ще да е ГНП-то. С 300 зора я докарах до вкъщи.
Като я запалих работеше на 500 оборота - като давах газ нямаше никаква реакция. Оставих я да загрее и оборотите се вдигнаха до нормалните, но вървеж почти нулев. Оборотите се вдигаха с много голямо забавяне. Като зацепи турбото на около 2500-3000 вървеше добре, но гореше около 30
Сега проблема е как да я закарам до майстор. Просветлете ме какво следва, ако се окаже, че наистина е ГНП-то.
Като я запалих работеше на 500 оборота - като давах газ нямаше никаква реакция. Оставих я да загрее и оборотите се вдигнаха до нормалните, но вървеж почти нулев. Оборотите се вдигаха с много голямо забавяне. Като зацепи турбото на около 2500-3000 вървеше добре, но гореше около 30

Сега проблема е как да я закарам до майстор. Просветлете ме какво следва, ако се окаже, че наистина е ГНП-то.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Купуваш си секънд хенд от някой колега с репутация, сменяш го и си готов. Предполагам няма да купиш ново ГНП, щото е на цената на няколко Е34...

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

Никъде не прочетох горивен филтър че е сменен , ако не е не търси под вола теле и си възстанови нормалното захранване на гнп с гориво . Провери си и клапана за гориво на самото гнп , бачка ли , възможно е от толквоа седене да си дигнал утайките и да си задръстил горивната система с боклуци .
- piNky
- младши ентусиаст
-
Не е сменян горивния филтър, но нямаше грам боклуци по цедката в резервоара, а и минах 700км преди да почнат проблемите.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
piNky написа:Не е сменян горивния филтър, но нямаше грам боклуци по цедката в резервоара, а и минах 700км преди да почнат проблемите.
Колега, двата ти аргумента са напълно неоснователни за това, дали да смениш горивният филтър или не. При нашето гориво може спокойно да го сменяш заедно с маслото.
- piNky
- младши ентусиаст
-
Бира за vladobate и zvetiko 

9 мнения
• Страница 1 от 1