М50Б25 автомат-ръчна
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
М50Б25 автомат-ръчна
Здравейте колеги,преди време преминах от автомат на ръчка. Стана много добре и съм доволен,но има един малък проблем. Малко са ми къси скоростите,имам впредвит,че съм със 150 км. на 4500 оборота и разхода е малко висок на извън градско. Искам нещо да направя,но незная какво. Да сменя дифа (сега е 3,23) или скоростите? Намерих една 6 степенна от е46 320д,но незная дали ще стане. Моля,ако някой се е занимавал със смяна на скорости или диф да даде съвет и да сподели впечатление.
Благодаря предварително!
Поздрави,
Мариян
Благодаря предварително!
Поздрави,
Мариян
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Re: М50Б25 автомат-ръчна
Кажи коя година ти е колата и с какъв мотор.И защо не сложиш кутия и диф каквито слагат заводски за колата ?

С М50Б25 93 година. Дифа е същия,но явно нещо скоростите не са. Искам да удължа скоростите и то доста. Пипал съм мотора и има сила,така че проблем с мощноста няма да имам.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ами просто си намери правилните скорости и действай.
Ако питаш за преправяне на тия забрави... А разни кутии от други серии и модели биха били вариант само ако е накакъв вид ъпгрейд и някой го е правил вече. Но пак е излишна занимавка, на Б25 не му трябват кой знае какви предавки.

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Само със скоростна кутия няма да минеш, ще ти трябва кардан, съединител, лостов механизъм...Удари чертата кое колко струва и ще ти се изпари ентусиазма...sod518i написа:Мен точно това мв вълнува,от какво мога да сложа?

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Митко Стоянов написа:Само със скоростна кутия няма да минеш, ще ти трябва кардан, съединител, лостов механизъм...Удари чертата кое колко струва и ще ти се изпари ентусиазма...sod518i написа:Мен точно това мв вълнува,от какво мога да сложа?
Е той е написал,че вече е с ръчка...ама му къси скоростите!
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
fox1981 написа:Митко Стоянов написа:Само със скоростна кутия няма да минеш, ще ти трябва кардан, съединител, лостов механизъм...Удари чертата кое колко струва и ще ти се изпари ентусиазма...sod518i написа:Мен точно това мв вълнува,от какво мога да сложа?
Е той е написал,че вече е с ръчка...ама му къси скоростите!
Колега, всички тези тези неща ще му трябват за 6 ганг...

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

Парите не са проблем...скатал съм за подобна операция,но ме вълнува чисто технически каква кутия ще пасне. Имам достъп до части и не са ми проблем. Другия вариант,който ми предлагат е да сменя дифа,но и за него не ми е ясно какъв и от какво да сложа.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
sod518i написа:Парите не са проблем...скатал съм за подобна операция,но ме вълнува чисто технически каква кутия ще пасне. Имам достъп до части и не са ми проблем. Другия вариант,който ми предлагат е да сменя дифа,но и за него не ми е ясно какъв и от какво да сложа.
Прочети тука, може да има нещо полезно по твоя въпрос. Става дума за Е36, но все пак.
viewtopic.php?f=8&t=357963&hilit=6+%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
sod518i написа:Парите не са проблем...скатал съм за подобна операция,но ме вълнува чисто технически каква кутия ще пасне. Имам достъп до части и не са ми проблем. Другия вариант,който ми предлагат е да сменя дифа,но и за него не ми е ясно какъв и от какво да сложа.
Ще ти пасне 6 скоростна кутия от бензиново бмв.
Трябва ти кутията със лостовия механизъм , предна част кардан от е34 автомат и съединител с 22 зъба...грубо 1300 лева по сметки

Отделно греда трябва да се измисли за кутията и т.н.
Струва си ако караш много магистрала като мен , за в града не... или с по къс диф ама на мен не ми допада да сменям като в 88 икарус предавки

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
Съединител комплект или мога да мина само с феродовия? Или един 2,93 диф и да приключвам със сагата?
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2