Въпрос на живот и смърт
Модератор: Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Въпрос на живот и смърт
Здравейте,
Съвсем накратко. Скъса се болта на макферсона и десния заден носач. Имам няколко въпроса.
1. Трябва ми носач - моста ми е най-големия. Всякъв носач ли мога да ползвам?!
2. http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=40 Е от тая схема номер 6 (гайката на полуоската) с кви размери е?! Това за всеки случай...
3. Има ли някой носач и болт под ръка тук в София и да ги продава/заменя?
Веднъж гледах гайките на носача и моста и беха кат рози от ръждата,та ще пробвам утре да сваля настоящия носач, ако успея ще живее, ако ли не - смърт...
Съвсем накратко. Скъса се болта на макферсона и десния заден носач. Имам няколко въпроса.
1. Трябва ми носач - моста ми е най-големия. Всякъв носач ли мога да ползвам?!
2. http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=40 Е от тая схема номер 6 (гайката на полуоската) с кви размери е?! Това за всеки случай...
3. Има ли някой носач и болт под ръка тук в София и да ги продава/заменя?
Веднъж гледах гайките на носача и моста и беха кат рози от ръждата,та ще пробвам утре да сваля настоящия носач, ако успея ще живее, ако ли не - смърт...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Въпрос на живот и смърт
В крайна сметка свалих носача и го качихме на един радиал, като идеята бе да разпробием болта и да го развием с някъв там екстрактор. Та с твърдосплавна бургия направихме отвора, но екстрактора се почупи от здравия остатък на болта. После лека полека с едно свредло 12 го пристъргахме и след няколко точения и доста скърцане излезе остатъка. Проблема бе, че вече същата резба не можеше да се повтори тъй като дупката се беше разширила, направо пробихме цялото ухо и навих нова резба 14х2. Купих болт с 2.5см по дълъг от отигиналния с по голямата стъпка на резбата и със същата якост 10.9 като оригиналния и смятам, че ще стане.
Благодаря на Змея за ключето 11 и 14, както и на Песа за пояснията относно разликите в носачите, което ме отказа да търся друг. Скоро отново на пътя. Снимка на нещото.

Благодаря на Змея за ключето 11 и 14, както и на Песа за пояснията относно разликите в носачите, което ме отказа да търся друг. Скоро отново на пътя. Снимка на нещото.

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
2 мнения
• Страница 1 от 1