Марка дебитомер

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 540i
Мечтае да кара: Z4 M

Марка дебитомер

Мнение от p01s0n » 17 Окт 2013, 17:33

Казаха ми, че дебитомера не ми работи както трябва. Когато колата загрее ми казаха, че влиза в норми, но има леки вибрации когато работи на място колата. Казаха ми, че е от дебитомера.
Въпроса ми е какъв дебитомер да си взема? Гледам, че на бош са най-скъпи, но мога ли да взема някоя друга марка и, ако да каква ?
Някои от марките които видях са MAPCO, MAF, MASS, Quinton Hazell, OEM, AFM, HFM, GENUINE....

Потребител
Аватар
Кара: 525tds

Re: Марка дебитомер

Мнение от Vozi_boro » 17 Окт 2013, 19:27

OEM означава оригинален т.е. Bosch. Не те съветвам да си купуваш неоригинален защото те не винаги дават реалните стойности и така могат да променят работата на двигателя към лошо. Честно казано ще е късмет ако попаднеш на читав различен от Bosch. Втора употреба също е не лош вариант. :bchug:

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 17 Окт 2013, 19:33

Пиши лично на този колега, той ги разбира много и ще ти го обясни на разбираем език.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=11101
Можеш да разчиташ на него и при проблеми с газовата уредба, при повишена кръвна захар също. Преди беше и чакръкчия, ма май вече не практикува, щото ги настройва с лаптопа.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 18 Окт 2013, 8:25

Поредната тема, която "дебелите момчета" , които много милеят за форума на Е34, започват да съсипват.
Мите, колегата пита какъв дебитомер да си вземе, а не какви са моите умения.

Казаха ми, че дебитомера не ми работи както трябва. Когато колата загрее ми казаха, че влиза в норми, но има леки вибрации когато работи на място колата. Казаха ми, че е от дебитомера.
Въпроса ми е какъв дебитомер да си взема? Гледам, че на бош са най-скъпи, но мога ли да взема някоя друга марка и, ако да каква ?
Някои от марките които видях са MAPCO, MAF, MASS, Quinton Hazell, OEM, AFM, HFM, GENUINE

Колега, малка е вероятноста дебитомера да е причината за този проблем. Ако все пак решиш да купуваш, според мен трябва да вземеш или оргинален от дилър на БМВ или втора ръка, пак оргинален, който да се провери дали е наред. Имам 1-2 чисто нови дебитомера, които не работят правилно и сигнала им няма нищо общо с това, което трябва да бъде. По отношение на марката Бош- до тук 4 чисто нови ламбда сонди, които не работят правилно, едната беше универсална, монтирана в техен официален сервиз, останалите за съответният модел, по 200лв, в оргиналните опаковки с холографски лепенки. Е понеже ще изникне въпроса "Какво им е?"- да кажем едната работеше чудесно, но в рамките на 0.8-1.6V, другата даваше от време на време отрицателно напрежение и ламбда контрола изключваше и т.н. Изглежда има два вида Бош за БМВ- Бош за дилърите на БМВ и Бош за останалите.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 18 Окт 2013, 8:51

Честно да ти кажа, милея да не ти чета глупостите, но не мога да ги подминавам с лека ръка...

Холографски лепенки не знам какво означава, предполагам имаш предвид ХОЛОГРАМЕН СТИКЕР
Ще те помоля да дефинираш що е то "отрицателно напрежение" ???
Всеки артикул на марка БОШ има 2 години търговска гаранция, която се признава мнооого лесно (в гаранционен БОШ сервиз) като не е задължително стоката да е монтирана в техен сервиз. изисква се само да се монтира от сервизен специалист, какъвто ти НЕ СИ!!!

Написа 10 реда, а не каза нищо друго освен адските глупости....
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Назад към E34