Проблем съединител

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i

Проблем съединител

Мнение от Diavollo » 30 Авг 2013, 9:43

Привет колеги,

Мисля, че имам проблем със съединителя. Колата е 520i, М50В20 мотор. По километраж колата е на около 320 000 км (може и да е превъртан). Напоследък при потегляне имам чувството, че съединителят леко приплъзва. Предполагам досега не е сменян - със сигурност аз и предишният собственик не сме го сменяли. Преди това колата е карана в Италия.
При каране на 5 скорост (директна; скоростната кутия е Getrag) стрелката на оборотите върви успоредно със стрелката на скоростомера, но при превключване от 4 на 5 се усеща едно леко забавяне в зацепването. Освен това педалът отделя много високо, почти най-горе.
Предстои ми пътуваване до Гърция (около 1000 км) и се притеснявам дали ще издръжи или трябва да го сменям веднага.

Ако някой може да каже с какъв съединител е колата без да се сваля, за да проверя дали го има по магазините и какви пари струва. Знаете колко пари върви смяната на съединител като труд? Четох, че на тези коли вграждали 2 вида съединители - демпферен и обикновен. Демпферните ги слагали на коли с климатик. Моята има климатик, но не е фабричен на БМВ, а някакъв, който няма нищо общо с БМВ - слаган е допълнително в Италия. Вероятно с обикновен (а те май са по-скъпи), но ми се иска ако има вариант да се провери преди да се разглабя.

Ще се радвам да споделите мнение, особено тези, които са имали проблеми със съединителя и са сменяли.

Поздрави,
D
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 36
Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас

Re: Проблем съединител

Мнение от BMW_M42 » 30 Авг 2013, 12:24

колега около 220-250лв (лук,закс) ти е съединителят и 100лв за труд ама много варират тия сто лева :mhihi:
кои както те прекара
аз съм бил свидетел и на смяна за 60лв но там съединителя те го взе сервиза и си взеха отстъпката
демек пак 100лв за труд
ако питаш мен сменяй го да си немаш грижи
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i

Мнение от Diavollo » 30 Авг 2013, 12:52

BMW_M42 написа:колега около 220-250лв (лук,закс) ти е съединителят и 100лв за труд ама много варират тия сто лева :mhihi:
кои както те прекара
аз съм бил свидетел и на смяна за 60лв но там съединителя те го взе сервиза и си взеха отстъпката
демек пак 100лв за труд
ако питаш мен сменяй го да си немаш грижи

Това за демферен ли е или за обикновен?
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 30 Авг 2013, 15:34

За съединителите има писано доста, затова няма нужда от нова тема.Просто си сложи хубав съединител.

Назад към E34