Нека дискутираме маслото и ТДС-а
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Monky
- младши ентусиаст
-
- Кара: ейшейсе и едно
- Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
- Детайли за колата: За тез пари Е39.
Нека дискутираме маслото и ТДС-а
Здравейте,
Дойде време за смяна на масло и съм пред дилема. От както имам колата слагам 10W40 БМВ наливно от Митака 7, което е ясно, че е читаво. Доказателство за това може да се счита и един мой авер, който измина 150к километрка с една ТДС-ка Е39 само с това масло и все още си върви като хората. Дилемата обаче е, че на пазара в БГ вече има нов играч, предлага се масло ENEOS, японско.
Има един вид, който ми привлече вниманието: http://www.eneos-bulgaria.bg/?page=prod ... oductID=10, ето и характеристики http://www.eneos-bulgaria.bg/filesProdu ... m10W40.pdf
Еми това е дилемата: БМВ наливно, към 80 лв, ЕНЕОС струва към 120 лв. (8 литра.). Едното е полу синтетика, другото е пълна синтетика. Не съм виждал друга марка, която да прави пълна синтетика 10W40.
Дайте мнения, почвам да си мисля, че за нашите стари дизели пълната синтетика е по-добър вариант, но пък разликата в цената е доста голяма.
Дойде време за смяна на масло и съм пред дилема. От както имам колата слагам 10W40 БМВ наливно от Митака 7, което е ясно, че е читаво. Доказателство за това може да се счита и един мой авер, който измина 150к километрка с една ТДС-ка Е39 само с това масло и все още си върви като хората. Дилемата обаче е, че на пазара в БГ вече има нов играч, предлага се масло ENEOS, японско.
Има един вид, който ми привлече вниманието: http://www.eneos-bulgaria.bg/?page=prod ... oductID=10, ето и характеристики http://www.eneos-bulgaria.bg/filesProdu ... m10W40.pdf
Еми това е дилемата: БМВ наливно, към 80 лв, ЕНЕОС струва към 120 лв. (8 литра.). Едното е полу синтетика, другото е пълна синтетика. Не съм виждал друга марка, която да прави пълна синтетика 10W40.
Дайте мнения, почвам да си мисля, че за нашите стари дизели пълната синтетика е по-добър вариант, но пък разликата в цената е доста голяма.
Re: Нека дискутираме маслото и ТДС-а
Според мен разликата в цената е МНОГО голяма. При положение, че с наливното масло няма проблеми.
И аз карам със същото наливно масло и двигателя работи добре.
И аз карам със същото наливно масло и двигателя работи добре.
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
По принцип в аутодатата го дават, само пълна синтетика 10W,5W та дори и 0W за по-студените държави 

Ако си доволен от маслото с което си карал до сега, не виждам причина да го сменяш.Поемаш риска това масло да не е точното масло за твоя мотор
аз лично не бих го сменил

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Din написа:Ако си доволен от маслото с което си карал до сега, не виждам причина да го сменяш.Поемаш риска това масло да не е точното масло за твоя мотор
Прав е колегата,щом си доволен от досегашното,мисля че няма нужда от експерименти.Освен това алтернативата е и доста по-скъпа.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- Monky
- младши ентусиаст
-
Аз може и да съм доволен, но нашите дизели са на незнайно колко много километри, а ги караме с полу синтетика. Моят вече след няколко години имам чувството, че трака повече от колкото трябва.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ами ако искаш пълна синтетика заложи на нещо доказано като Мотул, Кастрол, Мобил. Не вярвам да са много тези, които са го опитвали това японско масло. Като се има предвид и цената му и как на българина и 10лв. за литър са му много. Но пък има вероятност да се окаже наистина добро.
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Признавам, тракането също е фактор, който трябва да се отчита при двигатели на тези години. Все пак, Тате ме е учил: работи ли, не го пипай! Ако колата работи нормално, не гори масло и не се чуват повдигачи, не мисля, че има нужда да се променя работеща формула
...Тез` две бири `що ги каза ...?
- Monky
- младши ентусиаст
-
BigMUZZY написа:Признавам, тракането също е фактор, който трябва да се отчита при двигатели на тези години. Все пак, Тате ме е учил: работи ли, не го пипай! Ако колата работи нормално, не гори масло и не се чуват повдигачи, не мисля, че има нужда да се променя работеща формула
Те повдигачите се чуват ама масло не гори

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Защо не повишиш самият клас масло ?! 5W40 да речем ?!
БМВ имат също такова !
Щом нямаш харчове, 5-цата ще му дойде отлично !
Иначе и аз съм да си кротнеш на д-то, и да и караш с масло което е изпитано вече ! В смисъл имаш впечатления ! Ако пък толкова те сърби, пробвай с Енеос !
БМВ имат също такова !
Щом нямаш харчове, 5-цата ще му дойде отлично !
Иначе и аз съм да си кротнеш на д-то, и да и караш с масло което е изпитано вече ! В смисъл имаш впечатления ! Ако пък толкова те сърби, пробвай с Енеос !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Monky
- младши ентусиаст
-
Реших и сложих от същото, експерименти ще си правя на по късен етап
Изключително много се издразних обаче, като си търсех филтри, тъй като сменям всичките на едно се видях в чудо (маслен, горивен и въздушен). Миналата година съм дал 115 лева за всичко, тази скочи до 160. И то като се има предвид, че сменям на 8 хиляди и взимам средно качество, защото няма смисъл да вземам Ман, Бош и т.н като сменям толкова на често.
Благодаря на всички за мненията!

Благодаря на всички за мненията!
това + маслото нали
маслен около 16 лв
въздушен около 20 лв
горивен около 35 лв
и 100 лв масло
ми толкова
маслен около 16 лв
въздушен около 20 лв
горивен около 35 лв
и 100 лв масло
ми толкова

- Monky
- младши ентусиаст
-
Din написа:това + маслото нали
маслен около 16 лв
въздушен около 20 лв
горивен около 35 лв
и 100 лв масло
ми толкова
Толкова

Всички пишете за двигатели и как ги чувате да мъркат и мяукат
. Не мисля че може кой да е спец изтъкнат да диагностицира как работи двигателното масло само на слух или на "усет" , затова единствено се разглобява до дъно , всичко друго е само "приказки без край" . Има и друго важно звено в тдс за което си заслужава ползването на добро масло , турбината , затова и синтетика било 10 или 5 като първи температурен индекс и 30 или 40 като втори е все препоръчително. Горяло масло , ами да си гори това не е големия проблем на маслото ( изключвам течности наречени масло щото го продава за такова ) , а на двг , затова и са измислени ремонтите и сервизите
. Имате ли проблеми с двг погрижете се за него , маслото като основна функция има първо да охлажда след това да смазва и да чисти , изводите по натам са лесни. Успех . ПС: Турбината не трае кьопаво масло , а тдс без читава такава си е каручка неземна
.

- Monky
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:Всички пишете за двигатели и как ги чувате да мъркат и мяукат. Не мисля че може кой да е спец изтъкнат да диагностицира как работи двигателното масло само на слух или на "усет" , затова единствено се разглобява до дъно , всичко друго е само "приказки без край" . Има и друго важно звено в тдс за което си заслужава ползването на добро масло , турбината , затова и синтетика било 10 или 5 като първи температурен индекс и 30 или 40 като втори е все препоръчително. Горяло масло , ами да си гори това не е големия проблем на маслото ( изключвам течности наречени масло щото го продава за такова ) , а на двг , затова и са измислени ремонтите и сервизите
. Имате ли проблеми с двг погрижете се за него , маслото като основна функция има първо да охлажда след това да смазва и да чисти , изводите по натам са лесни. Успех . ПС: Турбината не трае кьопаво масло , а тдс без читава такава си е каручка неземна
.
Съгласен съм, но кой би си разглобил двигателя, за да види дали маслото става. Сипваме уж кадърно масло и се молим да е правилното. Знаем ли въобще дали ще нацелим качествено масло да продават в тая държава, ментаци има на всичко, било то Кастрол, Мобил и т.н.
Малко оффтопик: Оня ден гледам в Карфур някакъв човек гледа масло да си купи и ми стана любопитно каква кола кара, че да не го бърка да си купи масло от там...Голф 2 1.6 дизел

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2