Смяна на двигателя
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна на двигателя
Колеги ще сменям двигателя на мойто е34 525 тдс със същия само че новия е от 725 тдс от 98 година. Искам да попитам исталацията на двигателя трябва ли да я сменя и има ли разлика в дължината на двигателя със скоростната кутия между двата двигателя и ако има дали ще мога да комбинирам да сложа кутията от двигателя на 5-цата на двигателя от 7-цата ?
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Re: Смяна на двигателя
с кутията ще станат нещата,но 38-цовия матор има дебитомер(по-скоро МАФ),а ти нямаш.Май ще трябва и ДДЕ-то от 7-та 
Най-добре хардуера на новия ТДС със софтуера на твоя

Най-добре хардуера на новия ТДС със софтуера на твоя

ТДС - Турбо Див Селянин
А и колега един фр запален по нашите красавци и майстор ми сподели че след време тези дебитометри сдават багажа и отчитат грешно . Ако има няква друга разлика между ел системата на единия и другия двигател ще съм благодарен да сподели.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
cod-cdbp написа:Какво е фр?
Сигурно фрезист

Много като тебе вече плакаха ...
фр това е съкращение от английската дума френд която на български означава приятел , извинявам се за моето недоизказване.
И колеги ако може да се пише по темата и да ми помогнете което ще е много хубаво нали затова все пак е форума да си помагаме и да даваме съвети на хората които имат проблеми ?!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега, спри да пускаш едно след друго твое мнение.Когато искаш да добавиш нещо толкова важно като обяснението на фр. го направи в едно цяло мнение.А не няколко минути по късно, да пускаш и още нещо, което вече е по темата.
Извинявам се за некоректното си отношение към форума и към колегите. Ако някой може да ми каже все пак да слагам ли инсталацията от 7-цата на 5-цата или освен това, че на 7-цата има дебитометър а на 5-цата няма има ли разлика в кабелите , ако не се сменя инсталацията мога ли да карам с оригиналния компютър с двигателя от 7-цата?
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
само с желязото можеш без проблем
Обаче като се замисля на 38-та и гнп-то е различно 

ТДС - Турбо Див Селянин
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
плочката(електрониката) е с другия номер и мисля,че и кабеляка е различен.Механиката става(аз съм така примерно),но за ела трябва преправяне
ТДС - Турбо Див Селянин
Колега аз съм си подсигурил всичко двигател, скоростна кутия, инсталацията за двигателя и кардана, ако трябва ще сменя и инсталацията . Просто исках да избегна главоболие . Мерси за информацията колега 

- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
Bavarishe написа:плочката(електрониката) е с другия номер и мисля,че и кабеляка е различен.Механиката става(аз съм така примерно),но за ела трябва преправяне
плочката(електрониката) е с другия номер и мисля,че и кабеляка е различен.
различни са .
но по принцип твърде вероятно зависи коя година ти е мотора захвата на ГНП да ти е еднакъв с по новия мотор монтираш твоито ГНП на новия мотор слагаш Алуминиевите смукателни колектори и си готов с твоито ЕКУ.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2