Газова уредба в Е34
Модератор: Технически модератори
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Газова уредба в Е34
Колеги , от доста време се каня да си монтирам газ в колата и ето тук наскоро си монтирах и реших да ви споделя как се прави м50б20 на газчица.
Закупувате си всички части от газ магазин и започвате да монтирате лекичка полекичка
.
Мисля че добре се получи , даже мисля да я монтирам наново пак с друг изпарител за да се упражня и да стана по добър
.
За настройката не е нужна дилърска диагностика , трябва ви кабел и софтуер за дадената газова уредба.
Изпарителя е за романо работи нормално на 2 бара , и затова дюзите се пробиват на 1.6 или се оставят на 1.5 .
Мисля да пробвам с един меджик 3 на 1.2 бара и да го боцна на 1.8мм
детската ми мечта е да монтирам газ на м54 или на някой класен V8 , ако някой ден си купя ще го набода веднага пък каквото стане .

ето и събрана

Закупувате си всички части от газ магазин и започвате да монтирате лекичка полекичка

Мисля че добре се получи , даже мисля да я монтирам наново пак с друг изпарител за да се упражня и да стана по добър

За настройката не е нужна дилърска диагностика , трябва ви кабел и софтуер за дадената газова уредба.
Изпарителя е за романо работи нормално на 2 бара , и затова дюзите се пробиват на 1.6 или се оставят на 1.5 .
Мисля да пробвам с един меджик 3 на 1.2 бара и да го боцна на 1.8мм
детската ми мечта е да монтирам газ на м54 или на някой класен V8 , ако някой ден си купя ще го набода веднага пък каквото стане .

ето и събрана

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
Re: Газова уредба в Е34
Браво , уникално е станало и с тоя скрит монтаж утрепа рибата
. Абе колега ти си разностранен талант , бмв-то твойто кво ли не го чекна ( ама стана кола ) ся и газови , евала идват ти отръки май. Въобще громотно е станало
не като някои други негромотно ги правят и после що не върви това онова . Ей ще взема да взема една бензинка да си сложа газ ,че много се зарибих. Айде успехи. 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Така, като го описваш, е по-лесно от смяна на гума примерно
.Иначе много чиста работа, определено перфектно си се справил, ама сигурен ли си че за първи път монтираш газ, че нещо не ти вярвам?

only rear wheel drive
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Ами не съм снимал докато пазарувам и дупча с винтоверта и навивам резбички , щуцери , лепя с лепило , режа тръба и т.н.
подробности утре , днес ми се приспа.
подробности утре , днес ми се приспа.

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Ееееебати змея, освен мезета и от газовите чува. Като дойде деня за култовия осмак, ще си запазя час при секретарката ти за една газелка 
Ето ти едно фото да видиш как трябва да станат нещата

Ето ти едно фото да видиш как трябва да станат нещата

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

И колко излиза една такава заигравка в пари? Какви са компонентите? Узаконяването как става?
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Колега, не се занимавай с тоя скъпчия, ходи Майстор Пепи да ти я барне с дилърскатаvangelov написа:И колко излиза една такава заигравка в пари? Какви са компонентите? Узаконяването как става?

Последна промяна Митко Стоянов на 24 Мар 2013, 10:08, променена общо 1 път

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
С кебапчетата и бирата около 1000 лева компоненти и 2 3 дена труд загубени от живота ти
.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Браво, много добре изглежда така скрито вместо да пльоснеш инжекторите отгоре и пълначката на бронята 

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Колега евала че си го правил сам.
Аз на моята М50ка исках сам ама не се престраших и я закарах да ми я монтират.
Монтажа е същия скрит под капака нищо не се вижда.
Единственото което явно ги мързеше да направят ( и ми казаха че не можели...) е да изкарат "пълначката" до капачката за бензина вътре както ти си направил.
на мен ми излезе 1300 лв.
значи труда е около 300лв или 400 .
моята е фобос.
Ще се радвам да споделиш как върви разхода. При мен градско ( Бургас) ми излиза около 11-12 извънградско 9-10.
и повече от 3000 оборота колата не вижда , не я ръчкам грам.
Още веднъж евала дано повече колеги следваме твоя пример!
Аз на моята М50ка исках сам ама не се престраших и я закарах да ми я монтират.
Монтажа е същия скрит под капака нищо не се вижда.
Единственото което явно ги мързеше да направят ( и ми казаха че не можели...) е да изкарат "пълначката" до капачката за бензина вътре както ти си направил.
на мен ми излезе 1300 лв.
значи труда е около 300лв или 400 .
моята е фобос.
Ще се радвам да споделиш как върви разхода. При мен градско ( Бургас) ми излиза около 11-12 извънградско 9-10.
и повече от 3000 оборота колата не вижда , не я ръчкам грам.
Още веднъж евала дано повече колеги следваме твоя пример!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Митко Стоянов написа:Колега, не се занимавай с тоя скъпчия, ходи Майстор Пепи да ти я барне с дилърскатаvangelov написа:И колко излиза една такава заигравка в пари? Какви са компонентите? Узаконяването как става?![]()
![]()
Автомата ше ти обслужи, подгрев на стъкломиещото ше ти спретне, милимоловете ще настрои...бе с 2 думи Майстор Пепи
![]()
![]()
Ей, не можете да се спрете.

По темата. Наистина е красиво, но дали е практично- при всеки проблем с дюзи, бобини, рейки, маркучи, ще трябва да се сваля колектора, но от друга страна, ако изброените елементи са с нужното качество и са монтирани както трябва, се пипат веднъж на 3-4 години. При мен е нещо междинно между красиво и практично- под малкият капак на двигателя, нещо се вижда, но не е много дразнещо.

Що се отнася до дилърската диагностика- все пак е необходима за да се види дали двигателя работи добре на бензин, дали времената на бензиновите инжектори при различни режими на работа на двигателя са правилни и от там да може да се нагласят правилно времената на газовият инжекцион.

Ей ме на като мераклия за газ и аз...с автора вече се разбрах да се поупражнява и на моята кола ,защото ми харесва монтажа му.Уговорката ни е чисто форумска колегиална -ще се срещнем ,хапнем пийнем пък ако остане време и газ ще монтираме......сега прочетох че преди газ се проверяват времената на бензин и ме интересува какво ще ми струва проверката на бензиновият инжекцион и задължително ли е да се прави ,при положение че колата на бензин работи много добре
питането ми е съвсем сериозно 

by ''kompleksa''
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Абе мойта кола нещо не върви на газ. Диагностиката дали може да каже какво е или да я хвърлям?