счупен автоматик ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

счупен автоматик ?

Мнение от DEFLEPPARD » 17 Май 2006, 7:08

колата е Е32 750ИЛ с мотор М70Б50 (ако не греша?)
имало проблем в скоростната кутия, но не се знае какъв...

някой може ли да ми каже какво евентуално може да се е счупило, колко би струвал ремонта, или колко струва една такава скоростна? и може ли да се намери въобще? има ли вариант с ръчни?

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 17 Май 2006, 8:16

Ремонта на автоматика никак не е евтин а и трябват доста познания на майстора за да го направи качествено и за вбъдеще да няма проблеми.Понякога а може би в повечето случаи излиза по на сметка да се преправи колата на ръчни скорости но спецялно за тази мисля че заводски излизат само автоматици насам сигорен само гадая.Цените за ремонт на автомат варират някаде от около 1500лв. нагоре което не е никак малка сума.Отам нататък ти прециняваш.Поразпитй какво и е на колата и пиши тук има доста компетентни хора които ще те насочат какво да правиш и кое ще е най-изгодно за теб ;)

Потребител
Аватар
Кара: Е34 520
Мечтае да кара: ALPINA B5 Touring

Мнение от gulle » 17 Май 2006, 11:39

да споделя:карам 4 различни автомата като служебни коли,имам опит по сервизи с ауди и ленд ровър за кутии.първо кадърна диагностика.например на ровара(с бмв двигател),му се беше износил някав щифт и си залепваше на 3 предавка(авариен режим)по негово осмотрение.смениха го и се оправи.при проблем които не може да се определи и двата производителя пишат:сменяте маслото на кутията,при продалжаващ проблем(например не реди предавките плавно) още една смяна,ако и тогава не се оправи кутията на боклука.фирмите изрично опоменават да се купи тяхно масло(кам 100 лв смяната).и в варна,и в софия ми обясниха това.дано сам бил полезен

Назад към E34